Délmagyar logó

2019. 06. 26. szerda - János, Pál 20°C | 32°C Még több cikk.

A Tisza Volán SC megmentette az NB I/B-s Dorozsmát

Mentőövet nyújtott a Tisza Volán SC az NB I/B-s dorozsmai férfi kézilabdacsapatnak, amely anyagiak miatt majdnem visszalépett a bajnokságtól.
A közelmúltban még az a hír járta, hogy mivel a szegedi önkormányzat felére csökkentette a dorozsmai férfi kézilabdacsapat támogatását, ezért az csak az NB II-es szereplést vállalja. Most azonban már jó hírek érkeznek a másodosztályú csapat háza tájáról. Ezt Miksi István elnök a következőképpen kommentálta.

– A közgyűlésünk már kimondta az egyesülési szándékot a Tisza Volán SC-vel, így nyugodtan kijelenthetem, hogy már kilencvenkilenc százalékban biztos, hogy a jövőben is a másodosztályban folytatjuk a bajnokságot. Befizettük a nevezési díjat is, csak az adminisztratív munka van hátra. Szerencsére a szponzorainkat is meggyőztük a lépés helyességéről, így anyagilag sem kerülünk rosszabb helyzetbe. Továbbá pozitívumként említhetem, hogy a fúzióval bővül a játékoskeretünk, erősödik a csapat. Ráadásul olyan fiatalok képviselik a színeinket, akiket fűt a bizonyítási vágy.

Az egykori klasszis, Bartók Csaba lett a csapat edzője. Fotó: Miskolczi Róbert
Az egykori klasszis, Bartók Csaba lett a csapat edzője. Fotó: Miskolczi Róbert

A befogadó és fuzionáló klub vezetése már abban is megegyezett, hogy az edzések és a mérkőzések változatlanul Kiskundorozsmán, az Orczy Általános Iskola tornacsarnokában lesznek. Az edzői munkát pedig Bartók Csaba végzi konzultálva Avar Györggyel, a Tisza Volán SC NB I-es ifjúsági csapatának edzőjével. A csapat pedig Szeged-Dorozsma-Tisza Volán néven indul a bajnokságban. Kővári Árpád, a Tisza Volán SC ügyvezető elnöke pedig a következőképpen beszélt a fúzió előnyéről:

– Azért is nyújtottunk segítő kezet, mert a tőlünk kiöregedő ifjúsági játékosoknak eddig nem volt báziscsapatuk. Ugyanis óriási a különbség az NB I-es felnőtt és ifjúsági bajnokság között, mivel nincs biztosítva az átmenet, ezért kerül be az első osztályú hazai bajnokságba olyan kevés fiatal. Nagyon bízunk abban, hogy az NB I/B ezt a gondot is megoldja. Azért arról se feledkezzünk meg, hogy ezzel a lépéssel megmentettünk egy szegedi NB I/B-s csapatot. Szerintem már a napokban elkezdődhet az új csapat felkészülése a szeptemberbe induló bajnokságra.

Olvasóink írták

 • 16. csben 2008. július 28. 10:44
  „Ha végre nem mindenki csak a saját szeretett sportágát nézné, hanem figyelembe venné, hogy egy ekkora városban mindkét sportágnak nagy számú híve van, valamint városunk vezetői is figyelembe vennék ezeket a tényeket, akkor szépen megférnénk egymás mellett, mellesleg biztos sokan járnának mintkét sportág meccseire is.

  A kézilabda már sikeres és eredményes városunkban. Véleményem egybeesik a pár sorral lentebbi hozzászóló véleményével, hogy a környező csapatokat, mint fiókcsapatot kellene felkarolni, tehetségeket összegyűjteni, akik később a Pickben is bizonyíthatnának. Hosszú távon megalapozná ez a szegedi kézilabda jövőjét.

  Fociban más a helyzet. Jelenleg a közöttetek is többek által említett és támogatott utánpótlás van csak. Sajnos akik már picit jobbak, azokat azonnal elviszik a magasabb osztályú csapatok. Így nehéz eredményt felmutatni még az NBIII-ban is. Szeged városának, a Tisza Volánnak és egyéb támogatóknak erre a problémára kellene kitalálni valamit. Egy középtávú koncepciót kellene megfogalmazni, amely legalább egy NBII-es élcsapat felépítését célozná meg. Erre az alapok -az utánpótlás- megvannak. A város sokat tud segíteni ennek elérésében, és nem 10 és 100 milliókra kell most gondolni. Elvégre ezek a gyerekek max. költségtérítést kapnak. Amúgy is profi, fizetett játékosokra maximum az NBI-ben és a feljutásra pályázó NBII-es csapatokban volna szükség.
  A magyar és a szegedi foci olyan amilyen jelenleg, de a jövőbeni felemelkedés esélye megvan (U19-es válogatott, Tisza Volán focisuli), csak ki kell használni az esélyt!”
 • 15. triatlonos 2008. július 28. 07:59
  „A foci rajongók részéről az a kép kezd kirajzolódni, hogy a kézilabda miatt nem lehet foci Szegeden! Azt javaslom, hogy a Kecskeméti fociláz témánál fejtse ki valaki, hogyan lehetne minőségi foci Szegeden, és akkor épitő jellegű javaslataimat én is leirom.”
 • 14. Nekem foci nem kell 2008. július 28. 07:55
  „Nógrádi úrnak üzenném, hogy a várostól nem a sültgalambot kellene várnia, hogy a szájába repüljön, hanem keresni még támogatókat, a nagyon szeretett "focicsapata" mellé. Vagy ha a szponzorok nem jönnek akkor majd úgy gondolja, hogy a város egyedül eltart egy "focicsapatot"? Hát az én adómból egy fillért se fizessen a város!!!!!!!!!
  Úgyhogy hajrá "foci" jöjjenek a nagy támogatók... de ebből szerintem nem lesz semmi:-)!!!!”
 • 13. FOCI 2008. július 28. 06:19
  „A mai délmagyarban.Kecskeméti fopciláz Konczal cimen,Szegeden mégnagyobb lenne

  üdvözlettel”
 • 12. gerry 2008. július 27. 22:41
  „Kedves 4. hozzászóló!

  Hol van az a statisztika????”
 • 11. nem kell kézilabda 2008. július 26. 19:52
  „Kíváncsi vagyok, hogy egy kibaszott másodosztályú (!) kézilabdameccsre mennyi néző jár?! Ki jár ki ezekre???
  A megye III. osztályba -ami sokak számára a futball legalja- szerintem jóval többen. Egy biztos, Dorozsmán a megyei focicsapat népszerűbb (megye I-es), mint ezen az oldalakon "kurva nagy számnak" tartott kézilabda gárda.
  MINDENKINEK mondom és ez statisztikai tény: A kézilabda nem tartozik a világ legnépszerűbb sportjai közé!”
 • 10. a 7.ik vok ismét 2008. július 26. 12:46
  „Így van,így kell.Le kell ülni és tárgyalni,nem pedig szidni a kéziseket.Gratulálok!És sok sikert kívánok a tárgyalásokhoz!”
 • 9. nográdi 2008. július 26. 11:46
  „A foci drukkerek nem gyűlölködni akarnak baráti kezet nyújtottak, kezdeményezték a két sportág szurkolói közötti meccset kb. két hónapja. Újhelyi Úr nyilvánosan igéretett tett ennek fővédnöki szerepére és, hogy játszik mindkét csapatban.
  Botka Úrnak féltucat kezdeményezés sem volt elég, hogy a problémánkról beszélhessünk vele a neki írt levelet megpróbálom feltenni erre az oldalra és várom az általam is nagyon szeretett kézilabdasport híveinek véleményét.
  HAJRÁ SZEGEDI LABDARÚGÁS! HAJRÁ PICK SZEGED!

  A LEVÉL:

  ,,Együtt a Szegedi Labdarúgásért"
  Civil mozgalom

  Dr. Botka László Úr részére
  SZ.M.J.V. Polgármestere


  Tisztelt Polgármester Úr!

  Civil mozgalmunk vezetősége az alábbiak közlésére hatalmazott fel.
  1., Szeged város labdarúgó sportjának helyzetét oly fontosságú közügynek tekintjük, hogy ismételten és tisztelettel kérjük Polgármester Urat, fogadjon bennünket és kezdjük meg az érdemi megbeszéléseket a szeretett városunkban méltatlan helyzetbe került labdarúgásról. Szeretnénk ha a találkozás az új idény előtti sajtótájékoztatónkat megelőzően jöhetne létre , hogy a labdarúgó szurkolók és a város vezetés közötti pozitív fordulatról is be tudjunk számolni.
  Arra is megkérjük Önt, hogy munkánk során szíveskedjék mellőzni, kezdeményezéseinkre tett sértő és cinikus megjegyzéseit (mint legutóbb városunk közgyűlésén) mely stílus lehet, hogy politikai körökben elfogadott, de minket megdöbbentett, és méltatlannak találjuk Szeged szellemiségéhez és a sport hagyományaihoz is. Ezen közléssel mi a múltat lezártnak tekintjük, reményeink szerint Polgármester Úr elfogadja közeledési szándékunkat, és a támogatja Szeged város labdarúgásáért tett erőfeszítéseinket.
  2., Örömmel számolunk be Polgármester Urnak a sportágunkban történt pozitív változásokról és kezdeményezésekről .
  A szegedi labdarúgósport reprezentatív csapatánál a Tisza Volánnál megtisztult a tulajdonosi szerkezet és a vezetés, melynek rövidtávon biztos nem, de középtávon pozitív hatása lesz az eredményességre is.
  Újhelyi államtitkár Úr vállalta a kézilabda és futball szurkolók közötti mérkőzés fővédnöki tisztét , mely városunk sportágai közti közeledést, az eddigi ellenséges viszony megszűnését a megbékélést szolgálja.
  Jövő héten az FK 1899 Szeged és a Tisza Volán között tárgyalások kezdődnek kettős meccsek rendezéséről , szurkolói körök szervezéséről , honlap készítésről és mindazon feladatokról, melyek elvégzésével lehetőséget látunk a labdarúgó sportág felemelésére.
  Jó ütemben haladnak a szegedi labdarúgás 110 éves születés napjának megünneplésére kezdett tárgyalásaink, nagy érdeklődést kiváltó személyek és csapatok fogadták el előzetesen felkérésünket.
  Január óta felkérésre, nagy lelkesedéssel társadalmi munkát végzek egyik városrészünk Kiskundorozsma labdarúgásáért. A csapat tizenkét helyet javított helyezésén, bár a pályán elért eredmények alapján indulhatott volna az NB III - ban a feltételek hiányában, nem tudtunk élni e joggal. Szeretnénk Önnel arról is szót váltani, hogy egy következő esélynél Szeged város csapatának ne keljen visszautasítania a nemzeti bajnokságba való indulás lehetőségét. Itt ragadnám meg az alkalmat, hogy kiemeljem Tóth József képviselő Úr önzetlen és remek munkáját, Szeged város labdarúgása érdekében.
  Kérem Botka Urat konstruktív közeledésünk elfogadására és azon igényünk megértésére, hogy a problémánk súlya és értéke folytán az önkormányzat és a civil mozgalom párbeszédét csak a Szeged város dolgaiért felelős első számú vezetővel tudjuk elkezdeni.

  Szeged, 2008. július 15.

  Sportbaráti üdvözlettel:

  Nógrádi Tibor
  6720 Szeged, Pf. 1372
  Mobil: 30/486-8424”
 • 8. triatlonos 2008. július 26. 11:30
  „A szegedi foci hiányát azokon a "szerencselovagokon" kellene számonkérni, akiknek sikerült vagy csak szerettek volna meggazdagodni a fociból!”
 • 7. már unalmas 2008. július 26. 11:12
  „már unalmas,hogy mindig siránkoztok,hogy miért nincs foci,meg miért nem adnak pénzt.Erről nem a kézilabda tehet,a másik meg a kézilabda egy sikersportág a foci meg jelenleg Magyarországon egy botrányosan,nevetséges szinten van. Az utánpótlásra meg ha jól tudom szintén add pénzt a Tisza Volán a focinak is.
  Felejtsük már el ho profizmus így profizmus úgy a mai magyar foci képtelen a profizmust megteremteni.Fogadjuk el,hogy San Marino-i szinten van a labdarugás,és focizzon mindenki játékszeretetből.S az utánpótlásra fektessük inkább a hangsúlyt.Szerintem.Remélem ezzel nem bántottam meg senkit.Mert annak sincs értelem hogy egy csomó ember gyűlölködik,s nem örül annak hogy van a városának egy olyan csapata mint a Pick!”
 • 6. focizó 2008. július 26. 10:55
  „Hát a kézilabdát szeretem és meg szoktam nézni a pick szeged meccseit a tvbe,(kb azt az 5-öt egy évbe),mert a többi szánalmas.
  Ebben a városban szeretik a kéilabdát,de a focit sokkal többen.
  Ha a város a foci mellett állna ,akkor egy mérkőzésre több ezren járnánák ki midnen egyes hétvégén.
  A pick meccseken meg télleg a Bl meccseken meg a veszprém elleni rangadokon kivül 500 szurkoló van kinn és a Városi tv közvetíti,
  Senkit nem érdekel aki nem rajong a kéziért....
  Ha annyi pénzt adnának 1 évbe a focira mint amennyit a Pick szegedbe beletesznek,nem lenne miről beszélni...”
 • 5. triatlonos 2008. július 26. 09:24
  „Ha a szegedi kézilabda az áhitott célját szeretné elérni, akkor a Dorozsmát, a Makót, és az Orosházát is fiókcsapatnak kellene tekintenie, és a költségvetésének legalább 20 %-át erre forditani. Ekkor lehetősége volna Erdélyből és a Délvidékről fiatal tehetségeket hozni, és azokat, akik arra érdemesek beépiteni a csapatba. Ez volna a legolcsóbb megoldás. Tudom, hogy az eredmény azonnal kell, és nincs idő. De azért nem árt figyelni az ellenfeleket, mert ők ezt kezdik csinálni, és lassan szűkül a merités lehetősége.
  A focinál azt a gondot látom, hogy a focisulik kitermelik a tehetségeket - rengeteg szülői áldozat árán - és a tehetségeket a szülők továbbirányitják a neves csapatokhoz, vagy külföldre. Ha minden értéket megtartottak volna, akkor már jó csapat lehetne, de a szülőket is meg lehet érteni.”
 • 4. FOCI 2008. július 26. 09:00
  „Kedves BOOM
  Szegeden is több potenciális hive van a labdarúgásnak mint a kézilabdának,ez statisztikai tény.
  Az is tény,hogy ebben a városban a foci az elmult időben soha nem kapott mentőövet.
  Hozzászolásod alapján valószinüleg szeretethiányban szenvedsz,
  irásod többi részénviszont lehet vitatkozni./mellesleg a kézilabdások sem isznak kevesebbet,és hál istennek egyik tábor sem verekedös bár a veszprémi meccseknem babazsurok,/”
 • 3. Boom 2008. július 26. 08:28
  „Mindenk, aki erre a cikkre támadólag reagál, és megint a telelökött, szerencsétlen focit hozza fel, az szellemileg teljesen leépült. Miért lenne jó egy idétlen, agyonrabolt, senkit sem érdeklő focit támogatni? Hogy be lehessen rugni a meccs után? Hogy lehessen balhézni, verekedni? Ezért inkább menjetek másik városba! Itt senki sem kiváncsi rátok, se a focira! Hányan vagytok? 60? A kézilabdát itt több ezren szeretik, támogatják! Én örülök, hogy egy csapat, aminek van értelme és eredménye megmenekült.”
 • 2. FOCI 2008. július 26. 08:03
  „Kővári a szegedi focit mentsd meg,s az nb3-nb2 átmenetén gondolkoz
  MOST ABBAN A SZÉKBEN ÜLSZ,ÉS ARRÓL KELLENE NYILATKOZN!!!”
 • 1. dorozsma 2008. július 26. 07:56
  „A focistáink pénz hiány miatt nem tudtak az NB3-ban indulni.Ez
  A sZEGED-DOROZSMA-TISZA VOLÁN SC nem a mi csapatunk,hanem a mocskos várospolitikáé.
  /Szerintem azért csökkentették a támogatást,hogy mentőövként ezt a megoldást bedobják,s legyen a Picknek egy álltala felügyelt fiókcsapata/
  Ez a szörnyszülöt csak mérközéseinek helyszinében DOROZSMAI.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Harmadszor is nyertek pólósaink a németek ellen

– Sokkal simább győzelemre számítottam. Trehányak voltunk, nem voltunk elég lelkesek, márpedig… Tovább olvasom