Délmagyar logó

2018. 12. 15. szombat - Valér -1°C | 1°C Még több cikk.

A válogatott kézilabdások kiállnak Nagy László mellett

A magyar férfi kézilabda-válogatott tagjai kivétel nélkül mindenben egyetértenek a nemzeti csapatban való szereplést feltételekhez kötő Nagy László megállapításaival.
A sportág barátainak és a magyar szövetségnek (MKSZ) címzett csütörtöki nyílt levelükben jelzik: mindannyian egy irányba húzva, vagyis eredményes válogatottban szeretnének szerepelni.

"Csapatunk összetartó közösség, ezen a tényen nem változtathat semmiféle külső körülmény - írják. - A magunk részéről nem szeretnénk sem botrányt okozni, sem tovább görgetni a „Nagy-ügyet", viszont az eset felvet problémákat, amelyek megoldásra várnak."

A januári olimpiai kvalifikációs vb előtt álló kézilabdások hangsúlyozzák, hogy kivétel nélkül mindenben egyetértenek Nagy László megállapításaival, amelyek a válogatott körülményeire, lehetőségeire vonatkoznak. Hozzáteszik: "nemcsak a pályán, hanem a pályán kívül is a megoldások hívei vagyunk: éppen ezért párbeszédet kezdeményezünk a magyar válogatott működési feltételeit, menedzselési kérdéseit illetően a Magyar Kézilabda Szövetséggel. Szeretnénk, ha mindkét fél őszintén elmondaná a véleményét, de ami még fontosabb: a lehetőségeit és az igényeit is. Bízunk benne, hogy levelünk minél rövidebb időn belül elindítja a változásokat. Érdekünk és célunk közös - az olimpiai részvétel kiharcolása, a magyar kézilabdázás eredményességének és a válogatottak, klubcsapatok által kiharcolt tekintély megőrzése. Ehhez párbeszédre és változásokra van szükség."Nagy László, a Barcelona világklasszis átlövője keddi levele szerint azért nem játszik továbbra sem a magyar válogatottban, mert nem változtak meg azok a feltételek, amelyeket csapatkapitányként jelzett a szövetségnek. A 29 esztendős játékos többek között a napidíj mértékét (10 euró/nap, amely nem fedezi a játékosok költségeit) és a biztosítás feltételeit kifogásolta, s leszögezte: amióta tavaly év végén egyeztetett Sinka László MKSZ-elnökkel, semmi sem változott. A játékos utoljára 2009. június 21-én játszott az együttesben, azóta többször is, különféle indokokkal (például sérülés, fáradtság) lemondta a szereplést, és ez a szituáció egyre kínosabbá vált saját maga, illetve a szövetség, valamint a szövetségi kapitányok számára.

Sinka László a válogatott csütörtöki levelével kapcsolatban az MTI-nek elmondta: természetesen mindent meg kell beszélni a játékosokkal, és nem levelezni kell.

"Teljesen normális dolog, hogy kiállnak társuk mellett, mert ez is jelezi, amit Mocsai Lajos szövetségi kapitány is kiemel, hogy Nagy Lászlóra szükség van! Nyugvópontra kell jutni, és reméljük, ez így is lesz."

Olvasóink írták

 • 11. klj_54 2010. november 05. 10:48
  „10. hozzászólás Csirén 2010.11.05. 10:14
  Van olimpiai bajnok rokonom kettő is.
  Amit ők elmondtak az elborzasztó!
  Más nemzetek olyan személyeket visznek ki a sportolóval, akik kiszolgálják, nálunk pedig mennek a "látogató" emberek, akik csak mint látványosságot megtekintők utaznak.
  Még mindíg a Kádár korabeli mentalitás az uralkodó, azaz egy sportoló és tíz néző, azaz léhűtő!
  Az előző mondatom nem a fizető nézőkre vonatkozott!
  Nagy Lacit én nem minősítem,, mert felnőtt ember és jobban tudja mit és miért tesz, mint én aki kivülálló vagyok.”
 • 10. Csirén 2010. november 05. 10:14
  „Teljesen nyilvánvaló, hogy Nagy Laci részéről ez egy ürügy. Nem kíván a magyar válogatottban szerepelni, mert a Spanyolban több a pénz. Ez rendben is volna, csak az nincs rendben, hogy csúsztat. Nem méltó hozzá!”
 • 9. ipeti 2010. november 05. 09:02
  „6. Egyetértek!!
  És itt nem csak a pénzről van szó. van sok más dolog is.”
 • 8. lila 2010. november 05. 07:56
  „Nagy Laci a nyilatkozatában konkrét dolgokról ír, Sinka válaszában homályos dolgok vannak (tisztes ellátás,megfelelő biztosítás (amelynek a Szövetség a kedvezményezettje, nem a játékos) .
  Aki tud olvasni a sorok között, annak nyilvánvaló, hogy hol az igazság, és ezt most a csapat is megerősítette.”
 • 7. joy 2010. november 05. 06:34
  „-1. A sportolók karrierjüket, sőt életüket teszik kockára, meg kell fozetni őket, és EUrópai szinten biztosítani, hogy súlyos sérülés esetén se halljanak éhen!
  A klubbcsapatok megfelelően biztosítják sportolóikat, akikből, akikért léteznek, tegye azt a válogatott vezetése is, ha szüksége van játékosaira!

  -2. A Magyar Sport tájékán túl sok a naplopó, szervező, szagértő, aki igen jól keres, és produktum nélkül viszi a pénzt!”
 • 6. Dodo 2010. november 05. 00:37
  „5. hozzászólás rozator 2010.11.04. 23:26!

  Menj be te a munkahelyedre fizetés nélkül, "megtiszteltetésből" dolgozni!”
 • 5. rozator 2010. november 04. 23:26
  „A válogatottban szerepelni nem kötelező! MEGTISZTELTETÉS!!!!!!!!! Aki nem így érzi, az menjen a .......-ba! Inkább legyünk utolsók egy olyan csapattal amelyik tagjai örömmel szerepelnek,mint elsők egy lusta, számító bandával! Ezek a fiúk elég jól keresnek a klubjaikban, muszájból ne jöjjenek! A Nagy Lacinak sem kellene hónapok óta sumákolni!”
 • 4. kuhnagnes 2010. november 04. 22:03
  „Én nagyon szeretem Nagy Lacit mint játékos tényleg sok terhet raktak rá az utolsó meccsein és örülök,hogy végre elindított valamit hátha lesz egy kis változás szegedi vagyok és örülök,hogy ilyen játékost sikerült kinevelni Szegeden de a döntéseit is elfogadom ,hogy a jövője az első ilyen körülmények között én sem vállalnám be az esetleges sérülést,stb”
 • 3. hecsedli 2010. november 04. 21:16
  „2Ne feledd hogy ők mindentől függetlenül játszanak a válogatottban,nem kellene párhuzamot vonni.Egyébként ki az a hülye aki viszakozik,ha több pénzre van esély.”
 • 2. dobi 2010. november 04. 19:24
  „Nagy Lacit fikázók, most mi is van?”
 • 1. történész 2010. november 04. 19:12
  „Sinka László

  ez a megbeszélés mellé beszélés megy húszon évek óta. Aztán marhára fáj,ha valaki pofánkba vágja az igazságot..el kell sokszor olvasni azt a levelet és tanulni belőle”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győri négy góljával nyert a Hungerit

Csütörtökön Szentesen a Vodafone női OB I-es vízilabda-bajnokságban a hazai Hungerit-MetalCom az Újpest együttesét fogadta. Tovább olvasom