Délmagyar logó

2018. 12. 17. hétfő - Lázár, Olimpia -10°C | 1°C Még több cikk.

A világbajnoki ezüstérmes hajtó Felleget menesztette

A kettesfogat-hajtásban háromszoros világbajnoki ezüstérmes fogathajtó, Hódi Károly úgy döntött, az idén új „csapatot" épít. Az okokról faggattuk.
Hódi Károly, a Szegedi Fesztivál SE fogathajtója még az első országos bajnoki fordulón, Fábiánsebestyénben ott volt az indulók között. Azonban már ott elégedetlen volt eredményével a kétszeres csapat és egyszeres egyéni kettesfogathajtó-világbajnoki ezüstérmes.

– Negyedik lettem, de már a díjhajtásban elért eredményem sejttette, hogy nincs minden rendben. Akkor még azt hittem, hogy rossz napot fogtam ki – magyarázta a fogathajtás egyik legeredményesebb Csongrád megyei versenyzője.

Mint később kiderült, nem ez volt számára a legrosszabb rendezvény, hiszen a következő megmérettetéseken még az indulók listáján sem találtuk a nevét. Erre a következő magyarázat érkezett:

– Az ezüstérmes fogatom egyik oszlopos tagja egyszerűen nem hajlandó betonon normálisan járni. Az állatorvosi vizsgálat pedig ilyen talajon történik. Az orvos éppen ezért mindig azt állapította meg, hogy sánta. Ugyanis beteg lábú lóval senkit sem engednek elindulni. Igaz, hogy nagyon sok esetben tapasztaltam, különösen külföldön, hogy ilyen esetben, amikor van magyarázat a sántának tűnő járásra, akkor az állatorvos behunyja a szemét. Ez történt a korábbi években a lovammal, Felleggel is. Most azonban megmakacsolták magukat a doktorok, és kétszer is kizártak a versenyből.

Az elmúlt évben azt nyilatkozta, hogy megpróbál két versenyszámban is bekerülni a válogatottba. A hollandiai négyesfogathajtó-világbajnokságon induló magyar válogatottba a két kizárás miatt nem sikerült Hódi Károlynak bekerülnie. Így maradt a másik szám, az egyes fogat.

– Sajnos ott sem sikerült jól szerepelnem, hiszen az első versenyemen pályát tévesztettem, és ezzel be is dobtam a törülközőt. Rá kellett jönnöm, hogy a négyesre túl sok energiát fecséreltem el, s így az egyesre már nem annyira figyeltem.

A szegedi fogathajtó éppen ezért úgy döntött, hogy az idén már csupán egyetlen versenyen áll rajthoz, mégpedig az országos bajnokság zárófordulójában.

– Nagy elánnal kezdtem el az új fogatom építését. Természetesen a legeredményesebb lovamat, Felleget már nem veszem számításba. Nagyon bízom abban, hogy sikerül olyan fogatot összehoznom, amellyel be tudom verekedni magam a jövő évi magyarországi kettesfogathajtó-világbajnokságon induló magyar válogatottba.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fogadás két üdítőért

Két első (hazai bajnokság, Ferroép- kupa világranglista-verseny) és öt második (napi és összetett… Tovább olvasom