Délmagyar logó

2019. 04. 21. vasárnap - Konrád Még több cikk.

A zsombói Farkas Zsolt visszatérés előtt

Zsombó - Sorozatunkban olyan sportolókkal, edzőkkel, sportvezetőkkel foglalkozunk, akikről régen hallottunk. A zsombói Farkas Zsolt (26) belekóstolt a rali világában, azonban 2011-ben nem indult versenyen.
14 éves kora óta, azaz 12 éve rendszeresen figyelemmel kísérjük a zsombói autóversenyző, Farkas Zsolt pályafutását. 2011-ben azonban nem tudtunk újabb remek eredményekről beszámolni, egyetlen viadalon sem állt rajthoz.

– Három éve a szériakrosszversenyből átigazoltam a rali táborába. Nem tagadom, mindig is vonzott ez a versenyzési forma, éppen ezért vágtam bele izgalommal. Jól is sikerültek a versenyek, ennek hatására vettem egy Subaru Imprezát, amit teljesen szétszedtem, felújítottam. Nagy reményeket fűztem hozzá, azonban a gazdasági válság ráébresztett arra, hogy pénz nélkül bizony nehéz versenyezni. Szüleim így is rengeteg áldozatot hoztak, és mivel nem tudtam támogatókat találni, úgy döntöttem, nem indulok egyetlen versenyen sem, ezért volt csend körülöttem 2011-ben.

Farkas Zsolt
Farkas Zsolt

Farkas Zsolt még mindig fiatal, így nehéz elképzelni, hogy nem áll rajthoz egyetlen viadalon sem. A Subaru kész, ott áll a zsombói garázsban. – A rali egyelőre a múlté, szeretném eladni a kocsim. Már megvan a tervem, hogy melyik műfajban indulnék, találtam magamnak új kihívást, hiszen a versenyzés nagyon hiányzik.

Szériakrosszban összetettben háromszor végzett az országos bajnokságon a második helyen, háromszor megnyerte az ob szuperfutamát. – Azért otthon is helyt kell állnom, édesapám zsombói autószerelő-műhelyében segítek nap mint nap, így a munka is fontos az életemben. Szabolcs öcsém egyre ügyesebb, ő továbbra is motokrosszozik, számára a jövő héten megkezdődik a versenyidény – zárta a beszélgetést Farkas Zsolt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szedeák-poszter a mai Délmagyarországban és Délvilágban

Keresék lapunk mai áruspéldányaiban. Tovább olvasom