Délmagyar logó

2018. 12. 15. szombat - Valér -1°C | 1°C Még több cikk.

Aggódnak a kézilabdások

Makó - Makón a kézilabdának népes szurkolótábora van. Igyekeznek is mindig ütőképes csapatot kialakítani, hogy kiszolgálják az igényeket. Ezért máris előkészületi mérkőzések sorát kötötték le, a férficsapat anyagi helyzete azonban kezd kritikussá válni.
– A szintén NB I/B-s Dorozsmával megegyeztünk, hogy ma nálunk, aztán csütörtökön pedig náluk, az Orczy-csarnokban játszunk – mondta Nagy György Sándor, a Makó KC elnöke. A sportvezető ezután arról beszélt, hogy már elkészült a február 23-i bajnoki rajtig a menetrend. Február 5-én Orosházán játszanak edzőmérkőzést. Aztán 16-án Kiskőrösön a hazaiak és a Kalocsa, valamint a Dorozsma társaságában vesznek részt a Borváros-kupán. Tulajdonképpen ez lesz a bajnoki főpróbája is a Maros-parti gárdának.

– A tavaszi pontvadászatot február 23-án Balassagyarmaton kezdjük. Mivel a jelenleg harmadik helyen tanyázó csapattól mindössze két ponttal vagyunk lemaradva, ezért a vezetés a csapattól az 5–6. hely megszerzését várja. Erre pedig alkalmasnak tartjuk a játékosállományunkat.

A Makó KC-nál a téli felkészülés alatt nem változott a keret. Nagy György Sándor elárulta azt is, hogy sikerült Avar Györggyel is megegyezni, ő nagy elfoglaltsága miatt már az aktív játéktól való visszavonulással foglalkozott. A balszélső ugyanis a Tisza Volán SC NB I-es ifjúsági csapatának irányítása mellett a magyar ifjúsági válogatott szakmai munkáját is végzi. Azonban a versenyprogram egyeztetésével sikerült közös nevezőre jutni. Mivel Bárány Zsolt a Kiskőrös trénere lett, ezért a csapat irányítását játékos-edzőként Vörös Árpád végzi. A Pick Szeged hozzájárult, hogy Simon Bence és Csató Dávid kettős igazolással a Makó KC-t is erősítsék.

– A szakmai rész, úgy tűnik, rendben van. Sajnos az anyagiak tovább szűkültek. Mivel a város is jelentősen lecsökkentette a támogatást, a csapat jövője komoly veszélybe került. A szponzori kör pedig Makón teljesen behatárolt. Azonban mindig optimisták voltunk, ezért most is bízunk abban, hogy a pénzügyi gondjaink valahogy majd csak megoldódnak – fogalmazott az elnök.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jó játék, szép támadások

Szeged - Győzelemmel folytatta szereplését a férfi röplabda NB I-es ligabajnokság Liga csoportjában… Tovább olvasom