Délmagyar logó

2019. 06. 17. hétfő - Laura, Alida 20°C | 28°C Még több cikk.

Aikidokonferencia Hódmezővásárhelyen

Hódmezővásárhely - Öt évvel ezelőtt a vidéki aikidósok képviseletében alakult meg ennek a japán eredetű küzdősportnak a regionális szövetsége Csongrád megyében.
2011-ben nagy fordulat következett: az előbbire alapozva megalakult a Nemzeti Aikido Szövetség Magyarország elnevezésű szervezet – számolt be a fejleményekről Márton Imre általános elnök. Rögtön célul tűzték ki, hogy csatlakoznak az európai szövetséghez, a tavaly Montenegróban tartott konferencián megfigyelőként vehettek részt, ahol benyújtották csatlakozási kérelmüket. A felvétel előtt még „előszobázni" kellett, építeni a kapcsolatokat, edzőtáborokban részt venni.

– Ebben az évben a Zürichben rendezett konferencián zöld utat kaptunk, felvételt nyertünk az Európai Unió által is elismert kontinentális szövetségbe – közölte Márton Imre –, elsőként a magyarországi szövetségek közül. Ha már így alakult, megpályáztuk a 2014-es kongresszus rendezési jogát, amelyet Monacóval szemben nyertünk el. Az esemény április elején lesz. Először azt hitték, Budapest a helyszín, de közöltük, a szövetségünk székhelye, Hódmezővásárhely lesz.

A konferencia mellett szakmai edzőtábort is rendeznek a városban három olyan mesterrel, akik egyszerre nem sűrűn szerepelnek, Mirko Jovandics a szerbek, Claude Pellerin és Jean Didier a franciák 6. danos mestere – árulta el Kovács Némedi Zoltán, a Nemzeti Aikido Szövetség Magyarország főtitkára, a Hódmezővásárhelyi Budo SE elnöke, aki még hozzátette: a város biztosan jó házigazda lesz, megfelelő színvonalú szállás, konferenciaterem és sportcsarnok is rendelkezésre áll. A szövetség vezetői az önkormányzattal is egyeztetnek még a rendezvényről.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Medencés szezonrajt

A sárkányhajósok idei szezonja is a medencés versenyekkel indult, mégpedig az Aquaworldben megrendezett hatfős vegyes csapatok számára kiírt versennyel. Tovább olvasom