Délmagyar logó

2019. 07. 22. hétfő - Magdolna 21°C | 31°C Még több cikk.

Algyő arca lesz Kopasz Bálint

A riói olimpián K1 1000 méteren tizedik helyen záró kajakos, Kopasz Bálint és az algyői önkormányzat támogatói szerződést kötött, ennek értelmében a versenyző lesz a település arca.
Ritka, amikor egy önkormányzat egyetlen versenyzőt kiemelten támogat. Ezúttal Algyő képviselő-testülete szavazta meg, hogy a község segítse a 19 éves kajakos, az Algyő SK verseny- zője, Kopasz Bálint felkészülését – cserébe a fiatal olimpikon lesz Algyő arca.

– Nehéz lehetett hirtelen beugróként felkészülni Rióra, bár tudom, Bálint nem izgulós típus – mondta Molnár Áron, Algyő polgármestere, aki elárulta, augusztus 1-jétől 12 hónapon át havi százezer forinttal támogatják Kopaszt. – Nagy büszkeség, hogy a sok csábítás ellenére algyői színekben folytatja, és kitart a település mellett. Egyszer talán azt is megérjük, hogy olimpiai bajnok lesz.

– Aki a sportágban jártas, tudja, nem a tizenéveseké a pálya, főleg nem K1 1000 méteren – vélte Demeter Irén, az edző- édesanya. – Szakmai szemmel van bennem pici hiányérzet, hiszen a B döntőben elért eredménye az összesített negyedik idő volt. Nyolc másodperccel verte az A döntő nyolcadikját... A szerencsefaktor most hiányzott Bálint szerepléséből.

Kopasz október 1-jén kezdi meg a felkészülést – Algyőn. – Az olimpia óta már részt vettem a németországi Hofban egy kis versenyen, aztán a négy bölcsességfogamat kiműtötték – mesélt az elmúlt időszakról Kopasz. – Az alapozás napi 30- 40 kilométer kajakozásból, kiegészítő edzésként pedig kondizásból, futásból áll. Közben nyelveket tanulok. Szeretnénk az étrendre sokkal több energiát fordítani, a cél pedig a világbajnokság K1 1000 méteren egyesben és négyesben.
 
Olimpiai kiállítás nyílik

Kopasz Bálint is részt vesz a ma 16 órakor az algyői Fehér Ignác Általános Iskola aulájában kez- dődő olimpiai kiállítás megnyitóján, amely egyben élménybeszámoló is. Az emlékek, ereklyék, relikviák, mezek, formaruhák mellett megtekinthetők az iskolások olimpiai élményeinek rajzai, Kopasz mellett pedig a másik vendég az olimpiai negyedik kézilabdázó, Laluska Balázs, míg a moderátor lapunk egykori munkatársa, a Sport Tv műsorvezetője, Méhes Gábor lesz.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elkezdték a bajnokságot

Lejátszották első meccseiket a nyáron vezetőségváltáson átesett Tisza Volán Szegedi Vízmű jégkorongklub utánpótláscsapatai. Tovább olvasom