Délmagyar logó

2019. 01. 18. péntek - Piroska 2°C | 7°C Még több cikk.

Áll a bál az algyői futballban

Nem lépett pályára az ESMTK elleni hazai bajnoki mérkőzésen az NB III Alföld csoport negyedik fordulójában az Algyő. A háttérben a csapat és az elnök, Bakai László közötti ellentét húzódik.
Az elmúlt bajnoki esztendőben a bajnokság üde színfoltja, egyik meglepetése volt az Algyő remek szereplése. A Szeged melletti település sokáig vezette a bajnokságot, de később is harcban állt a dobogóért, végül a negyedik helyen kötött ki. A sikergárdából a nyáron heten távoztak – már ez is épp elég nagy probléma –, ehhez még az az el nem hanyagolható tény is párosult, hogy a jelenlegi keret fele sérüléssel bajlódik. Az eredmény pedig: a pont nélkül álló csapat három fordulót követően sereghajtó pozícióba került.

Nem túl kellemes dolog, hogy a korábban sikert sikerre halmozó együttes a mezőny hátát kénytelen fürkészni. A helyzet a negyedik játéknapon sem változott, sőt jócskán romlott. Az Algyő ugyanis nem állt ki az ESMTK ellen...

– A héten hivatalos levelet kaptam Bakai László elnöktől, amelyben az utazási költségtérítésünk megszorítása is szerepelt. A játékosokkal közöltem a levél tartalmát, és ennek eredménye volt, hogy a szombatra kisorsolt találkozó előtti eligazítás első perceiben lemondtam, mivel nem voltam biztos abban, hogy pályára lépünk. Megkérdeztem a csapatot, hogy ezek után hajlandó-e játszani, majd a nemleges választ és a lemondásomat tudattam az elnökkel – mondta Tóth Ákos, az Algyő immár csak volt edzője.

Bakai László elnök hiába csalogatta az algyői csapatot az öltözőbe. Fotó: Schmidt Andrea
Bakai László elnök hiába csalogatta az algyői csapatot az öltözőbe.
Fotó: Schmidt Andrea

Szerettük volna, ha Bakai László is elmondja véleményét, de azt mondta, most még nem szeretne nyilatkozni, ma viszont készségesen megteszi ezt.

Nyilatkozott viszont az együttes egyik legrutinosabb tagja, húzóembere, Krucsó Ákos.

– Tele lett a „hócipőnk" az elnökünk be nem váltott ígéreteivel – közölte a bal oldali játékos. – Az elmúlt bajnokságban jól szerepeltünk, a nyáron mégis csökkent a költségtérítésünk. Belementünk a számunkra kedvezőtlen változásba, de kikötésünk volt, hogy azt biztosan kapjuk meg. Mondtuk ezt azért, mert már abból az időszakból is halmozódtak fel tartozások. Az ígéretet sajnos nem követte tett. Hogy csak a magam nevében nyilatkozzam, mint az U19-es korosztály edzője, négy hónapos béremmel tartozik a klub. Mostanra végleg betelt a pohár: azt mondtuk, ha lemond az elnök, akkor futballozunk, ha nem, akkor nem lépünk pályára. Sajnos az utóbbi következett be... Nem ezt akartuk, de muszáj volt lépnünk.

Az algyői sportot, azon belül a labdarúgást is rajongásig szerető helyi polgármester, Piri József mélységesen csalódott volt a csapat reakciójától.

– Nem szeretnék elhamarkodottan nyilatkozni a témában, először a végére akarok járni az ügynek – közölte. – Az önkormányzat mindig időben, fillérre pontosan utalta az egyesületnek a költségtérítést. Most csak azt tudom mondani: megdöbbentem, és mélységesen csalódtam azokban, akik ezt elkövették.

Információnk szerint ma délelőtt az ügy minden résztvevője még egyszer asztalhoz ül. Szeretnénk hinni, hogy a józan ész kerekedik majd felül.

Olvasóink írták

  • 1. IVY 2009. szeptember 07. 10:36
    „És Ákos, azóta egyfeszt a szegedi éjszakában züllik.........:(”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Talmácsi két pontja

A MotoGP-ben szereplő Talmácsi Gábor az utolsó, 14. helyen végzett vasárnap a… Tovább olvasom