Délmagyar logó

2019. 07. 23. kedd - Lenke 19°C | 30°C Még több cikk.

Ambrus bronzérmes az úszó ob-n

A Szegedi Úszó Egylet ifjú tehetsége, Ambrus Diána a felnőttek között is letette névjegyét: a nyári ifjúsági Európa-bajnoki ötödik helyezése után bronzérmet nyert a rövidpályás felnőtt magyar bajnokságon.
A hétvégén rendezték meg az úszók részére Százhalombattán a rövidpályás felnőtt országos bajnokságot. A SZUE-Toyota-Tmax ifjúsági és serdülőkorú versenyzői vettek részt a rangos megmérettetésen, ami egyben válogató verseny is volt a decemberi isztambuli rövidpályás Európa-bajnokságra.

A lányok között – az ifjúsági Eb 5. helyezett – Ambrus Diána szerepelt a legeredményesebben. Az 200 méteres pillangóúszásban bravúros versenyzéssel, 2:12,28 másodperces egyéni csúccsal bronzérmet szerzett.

A fiúk között legeredményesebben Király Bence szerepelt, aki öt számban indult, és serdülő kora ellenére négy számban jutott döntőbe. A legkiemelkedőbb eredményt a 400 méteres vegyesúszásban érte el, ahol 5. helyezett lett 4:21,44 perces új egyéni csúccsal. Eredményei rendkívül biztatóak a 2010. évi ifjúsági Eb-re történő felkészülés elején.

asdth
Ambrus Diána a felnőttek között is bizonyított.
Fotó: DM/DV

Olasz Anna a 200, 400 és a 800 méteres gyorsúszás döntőjében szerepelt eredményesen, az utóbbi két számban az 5. és 6. helyet szerezte meg.

A három nemzetközi szintű szegedi versenyző mellé felzárkózott két újabb tehetség: Nagyi Barbara, aki a 200 méteres gyorsúszás döntőjében a 6. helyet szerezte meg, és Bárány Bettina, aki fiatal kora ellenére, mindössze 14 évesen letette névjegyét a felnőttek között a 400 méteres vegyesúszás döntőjében: 7 . helyezést ért el.

Az egyesület női váltói is rendkívül jól helytálltak, annak ellenére, hogy a két legjobb rövidtávúszójuk, Szél Friderika és Lábdy Alexandra – előbbi Amerikában, utóbbi Németországban tanul - nélkül kellett rajthoz állniuk.

A csapat válogatott versenyzői – Olasz Anna, Ambrus Diána, Király Bence és Sibalin Dávid - nem kaptak pihenőt az ob után, hanem a válogatott edzőtáborában, Balatonfűzfőn készülnek a december 19-20-án, a szlovéniai Mariborban rendezendő ifjúsági olimpiai válogatóra. A csapatot felkészítő edzők: Gellért Gábor és Máté Zsolt.

Eredmények:
400 m. női gyorsúszás: 5. Olasz Anna, 400 m. női vegyesúszás: 7. Bárány Bettina, 400 m férfi vegyesúszás: 5. Király Bence, 200 m. női pillangóúszás: 3. Ambrus Diána, 200 m. férfi vegyesúszás: 6. Király Bence, 400 m. férfi gyorsúszás: 5. Király Bence, 800 m. női gyorsúszás: 6. Olasz Anna, 100 m. férfi gyorsúszás: 7. Király Bence, 200 m. női gyorsúszás: 7. Nagyi Barbara, 100 m. női pillangóúszás: 8. Ambrus Diána, 4x50 m. női gyorsváltó: 4. Szegedi ÚE, 4x50 női vegyesváltó: 5. Szegedi ÚE.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szelepcsényi: dupla arany

A Szegedi Titán TC atlétái Siófokon két versenyen is szerepeltek, nem is akárhogy: a kismaratoni… Tovább olvasom