Délmagyar logó

2019. 02. 15. péntek - Kolos, Georgina -1°C | 9°C Még több cikk.

Andjelkovics: Nyerünk!

Kedden 19 órakor a Budapest Bank férfi kézilabdaliga döntőjének negyedik összecsapására kerül sor a Pick Szeged és az MKB Veszprém között. Andjelkoviccsal beszélgettünk.
– A szombati veszprémi mérkőzés után láttam néhány harci díszt a testén, amit nem önszántából festett fel. Ilyen kemény volt a csata?
– Ó azokat én fel sem veszem. Inkább a pályán legyen harc, mint a médiában. Véleményem szerint a pályán kell eldönteni a bajnoki cím sorsát, nem pedig a hangulatkeltés alapján a szövetségnél. Az hogy horzsolások, vagy rúgásnyomok vannak a testemen én azt a mai kézilabdában természetesnek tartok.

– A sok nemzetközi példa ellenére úgy tűnik, hogy Magyarországon a langyos, küzdelem, kemény csata nélküli mérkőzéseket pártolják. Nem ért vele egyet?
– Talán az előbbi mondataimból ez kiderült. Hangsúlyozom, súlyos sérülés nélküli, de férfias küzdelem híve vagyok.

Andjelkovics (labdával) nemcsak jól irányít, hanem a kapura is veszélyes. Fotó: Schmidt Andrea
Andjelkovics (labdával) nemcsak jól irányít, hanem a kapura is veszélyes.
Fotó: Schmidt Andrea

– Gondolom, az olyan sportszerűtlenséget, mint amilyet Ilyés
elkövetett, amikor belerúgott Zvizejbe – elítéli?

– Nem foglalkozom az üggyel. Mint ahogyan Vujin hisztijeivel sem. Megbeszéltük és vége.

Djurkovics: Bosna Sarajevo

Ratko Djurkovicsnak a Pick Szegednél június 30-án lejár a szerződése. A klub vezetése úgy döntött, hogy nem tárgyal a védőspecialista, beállós kontraktusának meghosszabbításáról. A montenegrói válogatott azonban nem tétlenkedett, s a Bosna Sarajevóhoz elkötelezte magát. A bosnyák klub nyerte országa bajnokságát, így Ratko Djurkovics a következő bajnokságban is Bajnokok Ligája-résztvevő lesz új csapatával.

– Mi a véleménye a veszprémi mérkőzésről?
– Nagyon jól kezdtünk aztán kideríthetetlen okok miatt jöttek a fekete percek. Nem tudtuk azt a játékot folytatni, ami előtte eredményre vezetett. Csak gratulálni tudok a Veszprémnek.

– Akkor térjünk át a döntő negyedik felvonására. A nem szegediek többsége a Veszprém győzelmét várja, de mit tippel Daniel Andjelkovics?
– Mindenkit a sikeresen megvívott Barcelona és a Ciudad Real elleni szegedi mérkőzésekre szeretnék emlékeztetni. Lehet, hogy viccesen hangzik, de százhúsz százalék, hogy mi nyerünk!

– Mire alapozza optimizmusát?
– A szegedi szívre, a csapategységre a mindannyiunkban működő győzni akarásunkra. No meg a szegedi drukkerek segítségére. Tartozunk azokért a támogatásokért, amit az egész bajnokság során kaptunk a szurkolóktól. Azt szeretnénk, ha a bajnokság utolsó szegedi mérkőzésén örömet tudnánk szerezni.

Ilyést ötszázezerre büntették

A múlt szombati Veszprém–Pick Szeged bajnoki döntőn Ilyés Ferenc (a televízió többszöri visszajátszása bizonyítja) sportszerűtlenül, minden indok nélkül megrúgta Luka Zvizejt, a Pick játékosát. A Magyar Kézilabda-szövetség fegyelmi bizottsága hétfőn gyorsított eljárással tárgyalta a cselekedetet, s úgy határozott, hogy a veszprémi kézilabdást ötszázezer forint pénzbüntetésre ítéli.


– Nem tudom másként minősíteni a fegyelmi bizottság döntését, mint hogy nevetséges! – jelentette ki a hír hallatán Lele Ambrus, a Pick Szeged ügyvezető elnöke. – Ez az ítélet is bizonyítja: kettős mércével mér a szövetség! Tudom, erre az lesz a válasz, hogy nem akartak belenyúlni a bajnokságba azzal, hogy esetleg eltiltják Ilyés Ferencet egy vagy két mérkőzéstől. Kérdezem: azzal nem nyúltak bele, hogy a szintén hibázó és durvaságot elkövető Bajuszt a pénzbüntetés mellett három mérkőzéstől tiltották el? Ilyés Ferenc sportszerűtlensége ugyanebbe a kategóriába tartozik. Emlékeztetnék mindenkit arra, hogy korábban, amikor Lusnyikov Andjelkovicsnak olyan súlyos sérülést okozott, hogy nagyon fontos mérkőzéseken, így a magyarkupa-döntőn sem tudott játszani, akkor a veszprémi játékos három mérkőzésre szóló eltiltást, de kettő letöltése alól felmentést kapott. Hát mi ez, ha nem kettős mércével való ítélkezés? Bennünket most is hülyének néztek. Nem is tudom, hogy a keddi mérkőzésen hogyan csillapítjuk a közönségünket. A döntés mellett egészen biztosan nem mennek el szó nélkül. Tudom, a szövetség most is kimagyarázza magát, s mossa kezeit!

Olvasóink írták

64 hozzászólás
 • 64. Nnn 2008. május 21. 08:46
  „dr.

  te sem vagy különb ez a hozzászólásodból elég rendesen kiderül... azt még talán elfogadom, hogy dühös lehetsz néhány dologra, mint ahogy a másik fél is, de hogy konkrétan EMIATT ki mered jelenteni, hogy nem szurkolsz hát.. csak sajnálni tudlak és ezek szerint eddig sem szurkoltál.. s eddig sem voltál magyar...csak erdélyi? Ilyés egy áruló és bunkó.. ezt a civil életben is tudjuk.

  Hajrá PICK!”
 • 63. dr. 2008. május 21. 08:38
  „-pirosnak üzenem, Ilyés megérdemli az eltíltást, mert hülyeséget csinált, de a MK döntő a szeged miatt lett olyan amilyen.
  -remélem láttad a KEK döntőket, mert akkor láthattál kézilabdát
  -az ,, erdélyizés ´´, ,, édes hazázás´´ sokat elárúl az inteligenciádról( én mit szóljak Oszmaicshoz, vagy a román szélsőhöz akit eddig kedveltem, de miután Iváncsikot majdnem ... azóta ő sem számít favoritnak).
  -egy erdélyi veszprémi szurkoló, aki a BL sorozatban szúrkólt a szegednek is, de jövőre már nem fog

  dr.”
 • 62. piros 2008. május 20. 21:27
  „en ismerem ezt a nyomulos, buta, agressziv fasz erdelyit (ilyes f.). ne kezilabdazzon tobbet M.o.-on, menjen haza edes hazajaba, vagy kulfoldre, de a mocsok stilusat ne akarja M.o.-on is bevezetni!

  menjel a picsaba M.o.-rol te nyomulos allat (ilyes f.)!”
 • 61. Papa 2008. május 20. 19:01
  „Rohadt fasszopó sinka geci!!!
  Már én is ezt mondom!!!!!
  Nem baj;akkor is nyerünk!!!
  HAJRÁ SZEGED-”
 • 60. piros 2008. május 20. 18:55
  „tenyleg hirtelen eltiltottak ma (targyalas nelkul) Andjelkovicsit? vagy ez csak vicc?

  vagy mar ez a nyomulos buta fereg (ilyes f.) is az MKSZ vezetosegi tagja?”
 • 59. Papa 2008. május 20. 18:42
  „Barbara!!!
  Ajkai vagyok és a cimboráim nagy része+a volt kézicsapatom is(most lettünk bajnokok NBII-ben);veszprém drukker!!!!Nemzetközi kupákban ugyanugy szorítunk a másikért!!!!
  HAJRÁ PICK!!!
  Meccs közben remélem leszel”
 • 58. @Barbara@ 2008. május 20. 18:24
  „"Papa": elég sok szegedi ismerősöm van és sok ugyanazt mondta mint te.Tényleg örülök hogy vannak ilyen szegedi emberek akik nem egyből csak azt nézik veszprémi akkor utáljuk.Én sem azért írtam azokat a dolgokat ide amit írtam.A csapatom mellett mindig is kiálltam, de ez ami megy két szurkolói tábor és játékosok között rég rossz így:(Nem értem miért nem örülhetünk egymás sikereinek, hiszen mégiscsak két magyar csapatról van szó..Én kívánom hogy legyen a mai meccs egy jó mérkőzés!!sajnos most nem lehetek ott majd a Szegedi csarnokban, de szurkolok a csapatomnak..és hozzá teszem nem cigányozással, meg anyázással, mert az sehova nem vezet.jó szurkolást mindenkinek!!!!
  És természetesen HAJRÁ VESZPRÉM:)”
 • 57. Papa 2008. május 20. 18:14
  „Barbara!!!!
  Teljesen igazad van;csak az alattomosságot;a csövességet nem szeretem!!!
  Elhiszed;nem hiszed ez a te dolgod;de szegediként egyáltalán nem örültem a kupagyőzelemnek;mert durvák voltunk nagyon.Bajusz Sanyit egy életre megutáltam;amit csinált;meg Djurkovic is csöves volt amikor rálökte Denit a Lusnikovra a piros miatt.Hál isten mindketten elmennek tzőlünk
  Azt kívánom légy mindig ilyen következetes!!!
  PICK SZEGED”
 • 56. @Barbara@ 2008. május 20. 17:58
  „Kedves zita007...elárulom neked hogy igaz csak 19 éves vagyok de kis korom óta kézilabdázom...szval nekem nem kell semmit elmagyaráznod, mivel most is játszom.És hozzá teszem sok szegedi jön a mi fórumunkra akik mondom úgy ócsárolnak mindenkit minhat nem is tudom kik lennének.Én 5 éves korom óta minden Veszprémi és szegedi meccsen voltam.Hidd el mi is kaptunk hideget meleget tőletek...ez már rég rossz hogy sok szurkoló csak ócsárolni tud.elkéne gondolkodni mindkét részről hogy a hülye nagyszájú vezéreket kéne leállítani mert a sok idióta őket követi és ebből az egész cirkuszból semmi jó nem lesz.én ide se azért írtam h titeket bántsak, de úgy látszik már azt is lehurrogjátok( tisztelet a kivételnek) aki jó szándékkal jött ide .nah mindegy.ha nektek ez jó akkor hajrá ócsároljátok, szidjátok egymást.ezzel csak mindenki magát égeti le.”
 • 55. Bembi86 2008. május 20. 17:57
  „Eltiltották Fecit...örülhettek...aztán most már csitt,és a játékra meg a szurkolásra koncentráljatok...
  csak a Veszprém!”
 • 54. Papa 2008. május 20. 17:49
  „Sziasztok SZEGEDIEK!!!!
  Illyés egy ároló.Ha átmegy veszprémbe;takarodjon!!Minek kellett felrugnia Zvizejt!!!
  Vujin meg olyan hisztis;mint egy kisbaba!!!!
  illyés ügyéből igazán csak veszprémben profitálhatunk.Ma alázzuk őket;hétvégén meg szoros csatában tutira nyerünk és:
  WE ARE THE CHAMPIONS!!!
  PICK SZEGED”
 • 53. kezifan 2008. május 20. 17:38
  „Újratárgyalták Ilyés Feci ügyét..a pénzbüntetés mellé 2meccses eltiltást is kapott..”
 • 52. zita007 2008. május 20. 17:01
  „@Barbara@!
  nem tom, h olvastad-e a korábbi kézis fórumokat. Ha olvastad volna, akkor tudnád, h a veszprémiek kezdtek ócsárolni, és én minden meccsen ott voltam és láttam amit láttam. Jómagam is kézisztem, ezért értek is vmit ehhez. A tv-ben nem ugyanolyan, mint élőben... engem nem is 1-szer megakartak verni veszprémben, sőt még a haverokkal a büfébe sem tudtunk lemenni, mert egyesek nem engedték hivatkozva arra, h szegediek vagyunk, ők meg bármit csinálhatnak?? Kik fordítottak hátat a játékosoknak?? Mi?? NEM!!!!!!!!!”
 • 51. antiveszprém 2008. május 20. 16:04
  „Szerntem meg a pick fog nyerni mert itthon nem bírnak leverni azok a hülye veszprémiek.
  Hajráááá Pickk.”
 • 50. "csucsu" 2008. május 20. 15:50
  „Így van!
  Ja,én örülök,hogy írtál,legalább jobb véleményem lett egy-két veszprémiről!!!!
  Neked is szép napot,és jó szurkolástt este!!!
  Mi ott leszünk,az tuti!!!!!
  :)
  Hajrá,Hajrá!!:))”
 • 49. @Barbara@ 2008. május 20. 15:46
  „Én sem cigányozok le senkit, azzal semmit nem érek el.Attól még nem lesz jobb a csapatomnak...Tisztességes szurkolással tudjuk segíteni a csapatainkat.Én mára egy izgalmas és férfias küzdelmű meccset kívánok mindenkinek!!!!És győzzön a jobbik:)és további szép napot mindenkinek( mind a szegedieknek mind a veszprémieknek):)
  HAJRÁ:D:D:D”
 • 48. "csucsu" 2008. május 20. 15:36
  „Mondom én,hogy Te vagy az egyetlen értelmes veszprémi itt @Barbara@!:)
  Én nem cigányozok,meg anyázok senkit,sőt én különösen szimpatizálok a szerbekkel,meg románokkal!!!!!!!!:))))(főleg egyel..):)Szóval ezt Én sem szeretem!Remélem ma jó meccs lesz,izgalmas,de nem gyilkolós!!!!!!!
  Sőőőőt,én pénteken szeretnék meccsett nézni,remélem ma a Szeged nyer!!!!Mit remélem...TUTTI ,hogy ma a Szeged nyer!!!!:))))”
 • 47. @Barbara@ 2008. május 20. 15:32
  „"csucsu"
  hidd el én sem jövök ide tegnap írtam egyszer meg most ma...
  de nem is azért hogy keltsem a feszültséget.Sőt én leginkább azt szeretném ha megint olyan viszony lenne a két tábor között mint amikor együtt kéziztek a szurkolók meg beszélgettek stb...Sajnálom hogy így alakult.Én elhiszem hogy jönnek ide ócsárolni benneteket...hidd el hozzánk is. Tudod ezeknek hiába mondd bármizt is az ember hogy ne tegye.Mots nem azt írom hogy nem a veszprémi szurkolókkal vagyok meg a játékosainkkal. de mindkét tábornál vannak a nagyszájú konfliktuskeltő emberkék és hát rájuk figyel a többi is.Nem mondom hogy engem is bánt mikor látok egy egy szegedi részéről ilyet írni : "hogy Ilyés te román cigány" vagy sorolhatnám.Ezt nem tartom sportszerűnek.De hát mit lehet tenni:(sajnos vannak ilyen emberek.És tényleg jobb lenne ha a sajtó is azt írná inkább hogy a Szeged is mit ért el eddig meg hogy jól teljesített a BL-ben meg hogy a Veszprém is nagyon jó csapat és hogy sok mindent elért, gondolok itt a KEK-re.De annak viszont tényleg örülök mint Veszprémi hogy vannak szegediek akik tényleg nem balhéznak csak szurkolnak a csapatuknak.Én is ezt fogom tenni ma is.Vagy ha lesz pénteken meccs akkor is.És tényleg HAJRÁ MAGYAR KÉZILABDA:D na de nem is rabolom itt az időt. ez a ti fórumotok.éltessétek itt a ti csapatotokat.”
 • 46. PiciBú 2008. május 20. 15:31
  „Szerintem nála (veszprémi 77) beakadt a lemez. =)”
 • 45. "csucsu" 2008. május 20. 15:27
  „veszprémi77
  Ezt ma már olvastam....Újat nem tudsz????Dehogy nyertek ti itt......ez csak álom marad,hogy ma itt nyertek...Majd max.pénteken otthon,amit megvettetek..:))))))
  (mint mi a kupát ugyebár...)
  HAJRÁ PICK!!!!!”
64 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az Internazionale ünnepe A-tól Z-ig - helyszíni jelentés

Az idén éppen százéves Inter tizenhatodik bajnoki címét nyerte az olasz Serie A-ban. A kék-feketék… Tovább olvasom