Sport

2012.08.25. 08:25

Áprilisban rajtol a világ leghosszabb távú ralija Dél-Amerikában

Áprilisban rajtol Dél-Amerikában a világ leghosszabb távú raliversenye, amely az argentin fővárosban kezdődik, és májusban ugyanott ér véget.

MTI

A karaván tíz országot szel át. A start április 6-án lesz Buenos Airesben, aztán Uruguay, Paraguay, Brazília, Venezuela Kolumbia, Ecuador, Peru, Bolívia, Chile és ismét Argentína következik. A versenyzők a világ legdélebbi városának tekintett tűzföldi Ushuaiába is eljutnak, majd május 11-én az argentin főváros lesz a végállomás.

Korábban egyszer - még 1948-ban - került sor hasonló maratoni viadalra a dél-amerikai kontinensen: akkor Buenos Airesből Caracasba hajtottak a pilóták. A viadalt Domingo Marimon nyerte egy Chevrolet-val. A verseny nagy esélyese volt a későbbi ötszörös Forma-1-es sztárpilóta, Manuel Fangio, de az argentin versenyző kiesett, mert egy baleset következtében meghalt navigátora, Daniel Urrutía.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!