Délmagyar logó

2019. 03. 21. csütörtök - Benedek 0°C | 13°C Még több cikk.

Aranyhajók

A magyar egységek nyolc aranyérmet szereztek a vb-n. Ebből ötben tevékenyen részt vettek a szegediek is. Nézzük sorrendben a magyar elsőségeket!
1.: Vajda Attila (C1 1000 m) – csak húzta, csak húzta a lapátot, aztán azt vette észre, hogy ő a világbajnok. A Démász-Szegedi VE kenusa még januárban felírta naptárjába az idei feladatokat. Benne volt a Vk, az Eb és a vb is. Mind mögött az egyes volt. Hiába, ha valaki céltudatos...

2. és 6.: Kovács Katalin (K1 1000 és 500 m) – annyi csalódás érte az idén – már ha az Eb- és vk-második helyek csalódások –, hogy kijárt neki az elsőség. Sorozatos második helyek az Eb-n, majd egy komoly munka a világbajnokság előtt – megérte dolgozni. Két aranyérem az olimpiai kvalifikációs vb-n, mindkettő egyéni számban: ez igen. És már a 23 vb-címnél jár.

3.: Janics Natasa (K1 200 m) – favorit volt, és úgy is versenyzett. A Démász-Szeged kétszeres olimpiai bajnoka nem foglalkozott semmivel, csak magával. A nyugalom hatotta át az egész viadal alatt, és ez meglátszott a döntőben is. Nagy luxus volt őt csak egy számban foglalkoztatni. Így most még „csak" a 12. vb-elsőségénél jár.

4.: Kadler Viktor, Beé István, Babella Balázs, Boros Gergely (K4 200 m) – náluk kezdődtek a rajtgépmizériák. Az első startnál a másik nyolc hajó elindult – ők meg álltak. A második indulás viszont olyan jól sikerült, hogy a célba elsőként értek.

5. és 8.: Balázs Péter, Joób Márton, Horváth Gábor, Sarudi Pál (C4 200 és 500 m) – a rajtgép miatt az ő 200 m-es döntőjük csúszott a legtöbbet. Térdeltek a hajóban, fel-le eveztek, várták, hogy elindulhassanak. Csakúgy, mint a kajaknégyesre, rájuk is pozitívan hatott a várakozás. Két szegedi, Joób és Horváth is ott volt abban a hajóban, amely aztán 500 m-en is iskolafutamot mutatott be. Mindkét sikerük kisebbfajta meglepetés.

7.: Kozmann György, Kolonics György (C2 500 m) – a gyengébbik számukban produkáltak hatalmasat. Nem sokan várták őket még a dobogóra sem 500 m-en, erre kenterbe verték a világot. Meglepő, de biztos siker volt.

9.: Paksy Tímea, Fazekas Krisztina, Keresztesi Alexandra, Benedek Dalma – óriási csata volt Kínával, a németeket magabiztosan verték, és végül az olimpia házigazdája is megadta magát. A szegedi Keresztesi nagyon várta már a futamot, szinte alig bírt magával, és az energiáit a lehető legjobb percekben szabadította fel. Amikor kellett.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Makó: rajt Kecskeméten

Ma elkezdődik a labdarúgó NB II keleti csoportjának küzdelme. A Makó FC-re mindjárt erős ellenfél… Tovább olvasom