Délmagyar logó

2019. 04. 22. hétfő - Csilla, Noémi Még több cikk.

Aranyra hajtanak a szegedi tekések

Az ezüstévad után aranyidényt szeretne egy év múlva maga mögött tudni a Szegedi TE férfi tekecsapata. Az ügy érdekében az új edző, Zdenko Pavlics irányításával tegnap megkezdte a felkészülést a gárda.
A Szegedi TE férfi tekéseinek eszük ágában nincs belenyugodni abba, hogy a nagy magyar rivális, a Zalaegerszeg letaszította őket a Szuperliga trónjáról. Az elmúlt évtized kimagaslóan legjobb, legeredményesebb honi különítménye, a Szeged minden követ megmozgat annak érdekében, hogy visszakerüljön az őt jogosan megillető helyre, a dobogó legfelső fokára.

– Ennek érdekében történt a szakmai vezetésben és a játékoskeretben is változás – nyilatkozta Karsai Ferenc klubelnök. – Vezetőedzőnek szerződtettük az egykori háromszoros világbajnok Zdenko Pavlicsot, a tíz év után távozó Fekete László helyére pedig a BKV Előre erősségét, Pete II. Lászlót igazoltuk le.

Az első edzés témája: hogyan lehetne még sikeresebb a Szegedi TE bajnoki és BL-ezüstérmes tekecsapata.  Fotó: Schmidt Andrea
Az első edzés témája: hogyan lehetne még sikeresebb a Szegedi TE bajnoki és BL-ezüstérmes tekecsapata. Fotó: Schmidt Andrea

A klub első embere természetesen a célokról is tájékoztatta lapunkat.

– Heti kilenc edzéssel készülnek tegnaptól a srácok, valamennyiünk szeme előtt a bajnoki arany és az Európa-kupa-elsőség lebeg. Azt gondolom, Pete II. Lacival erősödtünk, míg a Zalaegerszeg két meghatározó embere távozásával gyengült. A Fradira és a BKV Előrére ugyanez elmondható, ahhoz kisebb fajta csodára lenne szükség, hogy ne a Zete és köztünk dőljön el a bajnoki elsőség. Nem kizárólag a kincstári optimizmus mondatja velem, hogy mi nyerjük a Szuperligát, az Egerszeg lesz a második, míg szerintem a Szolnok fut be harmadiknak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Veretlenül nyert tornát az Armando

Tizenkettedik alkalommal rendezték meg Ópusztaszeren a hagyományos Fülöp-kupa labdarúgótornát. Tovább olvasom