Délmagyar logó

2019. 02. 16. szombat - Julianna, Lilla -2°C | 10°C Még több cikk.

Arénaálom

"Nem alaptalan hát a gyanakvás: megint csak egy újabb látványtervtől káprázik majd a szemünk. De félre a kishitűséggel: ezt a tervet tekintsük a magyar labdarúgás megújításához vezető nagyon fontos állomásnak."
Ha minden jól megy, 2010-re felépül, 31 ezer 200 néző rágcsálhatja benne a szotyit, de egy esetleges Eb rendezése esetén 45 ezresre bővíthető. A tervek elkészültek, Magyar Nemzeti Labdarúgó Arénának hívják majd, és egy 6,6 hektáros, Fehér úti telken csodálhatjuk majd meg. Ja, és ki ne hagyjam: 11,5 milliárd forintba kerülne, amit az MLSZ fizetne ki.

Mindezt Elbert Gábor, az MLSZ főtitkára közölte minap a nagyközönséggel. Hozzátéve: kimondottan labdarúgó-stadionnak készülne, melyben a nézőtér minden egyes ülőhelye fedett. A létesítményben rendezhetnének hatalmas fociderbiket, de koncertekre, céges találkozókra is összegyűlhetne itt a közönség.
Azt hiszem, ennél jobb hírrel nem is szolgálhatna az MLSZ borongós őszünkre. Szebb focijövőt ígérő, mértéktartó, akár még meg is valósítható – mondanám. Mit mondanám: mondom is. És előkapom az összes kezem a zsebből, hogy legyen mivel elhessegetni azt a sok csúnya emléket, ami nemzeti stadion (egyáltalán magyar labdarúgópályák) álmodása ürügyén már összegyűlt az évek során.

Mert nyertünk mi már makettversenyt Európa-bajnokságra pályázva, miközben az UEFA-ellenőröknek düledező kerítésű, vizeletszagú stadionroncsokat mutogattunk. Belevágtunk (emlékszünk még?) akkora, de akkora stadionépítési programba, hogy a fal adta a másikat. No nem az a sok fal, ami az öltözőkhöz kellett volna. Merthogy azok döntő többsége (eltekintve néhány, nem úgy, nem akkor, nem annyiból megvalósult stadiontól) soha nem épült meg.

Nem alaptalan hát a gyanakvás: megint csak egy újabb látványtervtől káprázik majd a szemünk. De félre a kishitűséggel: ezt a tervet tekintsük a magyar labdarúgás megújításához vezető nagyon fontos állomásnak.

És bár arról semmi hírt nem hallottam, mi lenne a Puskás Ferenc Stadion sorsa, reménykedem: minden idők egyik legnagyobb labdarúgójának neve – ha végül el kell köszönnünk az összeomlás előtt álló egykori Népstadiontól – díszítheti az új nemzeti fociarénát is. Sőt mi több: díszítenie kell!

Olvasóink írták

  • 1. joy 2008. október 09. 17:39
    „A SEHOL pályával mi lesz?
    Arról írjanak, @omat se érdekli Búpest!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Maróti a Honvéd ellen is gólt akar szerezni

Ma 15 órakor a Makó FC a Honvédot fogadja a labdarúgó magyar kupa-nyolcaddöntőjének első… Tovább olvasom