Délmagyar logó

2019. 01. 16. szerda - Gusztáv -1°C | 8°C Még több cikk.

Arénahangulat a várban

Szegeden manapság a nagybetűs csapat a kézilabdásokat jelenti. A népszerű klub három és fél évtizedes történetéről Szegeden a Móra Ferenc Múzeum várépületében tekinthető meg kiállítás.
Vörös Gabriella múzeumigazgató házigazdaként köszöntötte a megjelenteket. Fotó: Karnok Csaba
A Volán SC megalakulásának 35. és az első osztályú tagság 30. évfordulójának méltó megünneplésére három eseményt szervezett a Tisza Volán SC elnöksége. A már lebonyolított kettő nagy sikerrel lezajlott, a harmadik megnyitójára tegnap délután került sor a szegedi múzeum várépületében. A nem mindennapi látványosságot kínáló kiállítást, amelyet dr. Szeri István, a klub jelenlegi és dr. Bérczi Mihály az alapító elnök nyitotta meg, s megvalósítását a Belügyminisztérium anyagiakkal is támogatta.

A tárlat rendezői, Medgyesi Konstantin és Orbán Imre az ódon hangulatú vármúzeumot virtuális arénává igyekeztek alakítani. Szurkolói sziréna, dob, sálak, kézilabdakapu, hálók, mezek, kupák, érmek és megannyi fénykép teszi érzékelhetővé a játék mindennapjait, a győzelmek pillanatait.

A klub históriája – amelyet a látogatók végigkövethetnek – egészen 1961-ig nyúlik vissza. A kiállított képek révén ismét láthatjuk az egykori sportolókat, a gólokat, a felejthetetlen mozdulatokat. A tárlat főként a korábbi és a mai nagyszerű küzdőket mutatja be, de megemlékezik a csapat számára nélkülözhetetlen szurkolókról is.

A kiállítás anyaga, amelyet január 29-éig naponta (hétfő szünnap) 10–17 óra között lehet megtekinteni, nagyrészt a begyűjtött tárgyakra és dokumentumokra épül.

Reménykedhetünk, hogy ez az esemény is nagyobb erőbedobásra készteti ma Dunaújvárosban a szegedi kézilabdásokat, ahol a tét a veretlenség megtartása.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Dudás, a legyőzhetetlen

Nem mindennapi teljesítménnyel rukkolt elő Dudás Zita, a Duna–Tisza Muréna Búvárklub… Tovább olvasom