Délmagyar logó

2018. 12. 10. hétfő - Judit 2°C | 8°C Még több cikk.

Asztalossal tárgyalnak

Kiskundorozsmán nagyon komolyan veszik azt, hogy két év múlva az élvonalban kell szerepelnie a jelenleg NB I/B-s kézilabdacsapatnak. Tervezik, építik – fokozatosan – a jövőt.
Tavaly december közepén már kijelentették a Szeged-Kiskundorozsma KSE-nél, hogy két év múlva az NB I-ben kell kézilabdáznia az együttesnek. Lehet, hogy már a 2005/2006-os pontvadászat végén kiharcolhatnák a feljutást – az őszt a 3. helyen zárták Jancsarováék –, de a klub vezetői a fokozatosság hívei. Építkeznek. Ennek jegyében állapodtak meg a békéscsabai Deák Beával, aki eddig kettős játékengedéllyel játszott az SZKKSE-ben tudtuk meg Pusztai Lajos ügyvezetőtől, valamint előrehaladott tárgyalásokat folytatnak a hatszoros válogatott Asztalos Judittal.

Továbbra is kettőssel szerepel még a HNKC-ből Teodora Bloj és a kapus Scholtz Andrea. A gárda január 9-én kezdte meg a felkészülést, de már új edzővel, Grandjean Gábor a jövőben „csak" az ifjúsági csapatot trenírozza, a kispadra az egész szakmai munkáért felelős Giricz Sándor ült le, megbízottként. Heti hármat edz a keret.

– Az önkormányzat csakis akkor vállal szerepet a klub működtetésében, ha nélküle, a hozzájárulása nélkül is biztosított az anyagi háttér. Viszont segít a szponzori kör kialakításában, a vállalkozások megkeresésében; a lényeg, hogy a szegedi nagy és középvállalkozói réteg felvállalhassa az együttesek hosszú távú támogatását. Elvárás viszont, hogy az első két hely valamelyikén kell végeznie az SZKKSE-nek – mondta Kónya Sándor, az önkormányzat által delegált megbízott egyesületi elnök. Ezt a tisztet ideiglenesen látja el a sporttanács vezetője.

Már több vállalkozót sikerült megnyernie az ügynek, elég ha csak Virág Zsoltot,a Csőszer elnök-tulajdonosát, vagy a HNKC SE korábbi mecénását Pintér Józsefet említjük meg.
– A tavaszi pontvadászat számunkra február 26-án kezdődik, erre edzőmeccsekkel készültünk, készülünk – mondta Giricz Sándor. – Az első három fordulóban szinte minden eldőlhet, hiszen a második Csömörrel, a jól erősített Bőccsel és a negyedik Derecskével játszunk. A három meccsből négy pontot kellene szereznünk. A gárda jó összetételű, motivált, akarja a sikert, minden adott, ahhoz, hogy megfeleljünk az elvárásoknak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A lábtenisz a kedvenc sportága

Csongrád megyében hatalmas népszerűségnek örvend a lábtenisz. Közel kétszázan versenyszerűen is… Tovább olvasom