Délmagyar logó

2019. 01. 18. péntek - Piroska 2°C | 7°C Még több cikk.

Átadtuk Az év sportolója díjakat

Idén immár negyvenharmadik alkalommal díjazta lapunk, a Délmagyarország és a Délvilág a megye legjobb teljesítményt nyújtó sportolóit.
Új helyszínen, a dorozsmai úti Napfény Hotelben rendezte meg 2009-ben lapunk Az év sportolója díjátadóját, amelyen ezúttal is felvonult a megyei sportélet színe-java.

A 43 éves múltra visszatekintő díjakat a Délmagyarország és Délvilág főszerkesztője, Szetey András mellett a sportrovat munkatárasai és Szeged prominens személyei nyújtották át az év legjobban teljesítő sportembereinek.

Nem volt egyszerű a választás, annyi biztos. A "gyülekező" során aki végignézett a megjelenteken, az megpillanthatta minden idők legsikeresebb magyar kajakoshölgyét (Janics Natasa), háromszoros olimpiai bajnok vízilabdaválogatottunk egyik oszlopos tagját (Molnár Tamás), az ország legerősebb sportolóját (Nagy Péter súlyemelő), de ott voltak a meghívottak között a megye legsikeresebb klubcsapatai is – és közülük nem is mindenki kapott elismerést.

Átadtuk Az év sportolója díjakat. Fotó: Schmidt Andrea (galéria)

A sort az utánpótlás korosztállyal kezdtük, a leányoknál Papp Petra sakkozó, a fiúknál Császár Gergely kajakos érdemelte ki a díjat. – Az idei eredményeim közül a felnőtt ob-n szerzett bronzra vagyok a legbüszkébb – mondta Petra a harmadik éve a Szilánk Kft. által készített díjjal a kezében, míg Császár Gergelynek segítsége is akadt, amikor ugyanis arról kérdezték, miért szeret együtt dolgozni Janics Natasával a Démász-Szeged VE csapatában, az olimpiai bajnok viccesen odasúgta neki: "Vigyázz, mit mondasz!"

Szeged olimpiai bajnok büszkesége kicsivel később már mind díjazott mondott köszönetet, szerényen csak annyit megjegyezve, reméli, a 2010-es éve legalább olyan sikeres lesz, mint az idei volt. A férfiak között két díjat is kiosztottunk: a Délmagyarország által odaítélt elismerést Kanyó Dénes, a Szegedi Muréna Úszó- és Búvárklub 2009-ben világbajnoki címet és Világjátékok-bronzot nyerő búvárúszója, a Délvilág díját Selyben Zsolt vb-ezüstérmes fogathajtó vehette át.

– Örülök az elismerésnek, hiszen Csongrád megyében kiváló sportolók élnek, akik közül ezúttal én lettem a legjobb. Sosem gondoltam volna, hogy enyém lehet az elismerés, olyan érzés ez, mintha kisorsoltak volna a lottón – mondta szerényen Kanyó, aki Szentgyörgyi Páltól, Szeged alpolgármesterétől vette át a díjat.

A vásárhelyi színekben versenyző Selyben Zsolt szezonjába az öröm mellett üröm is került, hiszen a vb-ezüstérem megszerzése után kicsit csalódott volt – ő bizony aranyra vágyott. – Hónapokkal a világbajnokság után azért már tudok örülni a második helynek is – fogalmazott a szegedi sportbizottság elnökétől, Kohári Nándortól átvett elismeréssel a kezében Selyben.

Átadtuk Az év sportolója díjakat. Fotó: Schmidt Andrea (galéria)

Miután az egyéni sportolók között nem maradt több 2009-es díj, a sportvezetőkre és csapatokra tértünk rá. Az edzők között a Délmagyarország díját a Szeviép-Szegedet a bajnoki döntőbe vezető, ezzel az egyesület fennállásának legsikeresebb szezonját produkáló Donkó Orsolya kapta.

– Bár sokakat meglepett a tavalyi eredményességünk, mi tudatosan készültünk rá. Olyan játékosokat igazoltunk, akik nyerő típusok, velük és a légiósokkal sikerült elérni a céljainkat – mondta az immáron klubigazgatóként dolgozó Donkó Orsolya.

A Délvilág díját egy másodosztályú egyesület, a Makó FC NB II-es labdarúgócsapatának vezetőedzője, Kolozsvári János kapta. – Úgy érzem, a tavalyi harmadik hellyel kihoztuk a csapatból a maximumot. Ez a díj igazából a játékosok elismerése, ők csinálnak egy edzőből sikeres szakembert – jelentette ki az egykori brazil futballista után Limának becézett vezetőedző.

A csapatok között a Délmagyaroprszág díját a LEN-kupa-győztes Szeged Beton VE együttese, míg a Délvilág elismerését a bajnoki címét megvédő vásárhelyi Hód TC teniszcsapata érdemelte ki – előbbit Varga Péter játékos, utóbbit Serfőző István csapatvezető vette át.

Átadtuk Az év sportolója díjakat. Fotó: Schmidt Andrea (galéria)

Nem csak az idei évet díjaztuk, két sportember számára Életműdíjat is átnyújtottunk. Az egyiket Dr. Bohács Zsolt érdemelte ki, aki előbb kajak-kenuban, majd golfban szerzett világbajnoki címet, – de például csapatával korábban megnyerte a JATE kispályás labdarúgó bajnokság A ligáját is –, a másikat pedig Vladan Matics, a Pick Szeged egykori sikeredzője kapta, aki játékosként és szakvezetőként is bajnokságot nyert az egyesülettel.

Lapunk csütörtöki, karácsonyi számában hosszabb beszélgetést is olvashatnak a díjazottakkal.

Díjazottjaink
Lapunk díjazottjai az év sportolója választáson:
2009 ifjúsági női versenyzője: Papp Petra (Szeged)
2009 ifjúsági férfi versenyzője: Császár Gergely (Démász-Szeged VE)
2009 női sportolója: Janics Natasa (Démász-Szeged VE)
A Délmagyarország 2009. évi férfi sportolója: Kanyó Dénes (Szegedi Muréna Úszó- és Búvárklub)
A Délvilág 2009. évi férfi sportolója: Selyben Zsolt (Hódmezővásárhelyi Fogathajtó és Díjlovagló Egyesület)
A Délmagyarország 2009. évi csapata: Szeged Beton VE
A Délvilág 2009. évi csapata: Hód TC
A Délmagyarország 2009. évi edzője: Donkó Orsolya (Szeviép-Szeged)
A Délvilág 2009. évi edzője: Kolozsvári János (Makó FC)
Életműdíj: dr. Bohács Zsolt, Vladan Matics.

Olvasóink írták

 • 19. fügepálinka 2009. december 23. 21:26
  „nem,nem,soha tudod a Zsolti igazi életművész!”
 • 18. greg 2009. december 22. 21:13
  „Ok okozat. Kvázi bárkinek van 400 ismerőse. Így nézve elég silány. Ez olyan, mint obama béke nobel díja. Nesze fogd meg jól.”
 • 17. theseus 2009. december 22. 15:39
  „Tényleg érdekes, hogy ketten is életműdíjat kaptak. Persze mindketten megérdemlik, gratulálok hozzá, de talán lehetett volna dönteni, esetleg várni az egyikkel még egy évet. Esetleg holtverseny alakult ki a szavazáskor?”
 • 16. xene@freemail.hu 2009. december 22. 09:20
  „"Akkor nem tudom kisikálta el a bajnoki arany után a maltert? Hülyét csinált Szeged városából, miközbe röhögöt a markában. Végén még mi adjuk alá a lovacskát. Neki köszönhetően 400-ra zuhant a nézőszám."

  Már rég nem ő a csapat edzője...úgyhogy vicces lenne a 400 főt az ő nyakába varrni. Másrészt meg abban a 400 főben gondolom közrejátszott az is, hogy épp akkor kezdett el havazni....én is 20 perc késéssel értem csak ki Újszegedre....sokan el sem indultak gondolom.....másrészt meg a kieső-jelölt volt itt....úgyhogy én nem tulajdonítanék ennek a 400 főnek most olyan tragikus szájízt...+karácsonyi vásár, herce-hurca is benne volt ebben alaposan...”
 • 15. sustalover 2009. december 22. 09:17
  „<moderálva>
  Gratulálok a díjazottaknak,további sok sikert és kitartást.
  Mindenki nem kaphat dijat,megértem amúgy aki a saját sportágát hiányolja.
  Külön Gratula Limának,hajrá MAKÓ FC!”
 • 14. kick-box 2009. december 22. 08:31
  „Gratula a díjazottaknak! DE !

  Mitől lehet az, hogy csak EGYES sportolókat és sportágakat díjaznak? Ebben a városban élnek olyan sportolók, akik évek óta világbajnoki, europa-bajnoki címmel büszkélkedhetnek, de a Tisztelt Délmagyarország még az eredményeiket sem hajlandó leadni, ha mégis, akkor három hónap után egy nyúlfarknyi cikkben, nevek, eredmények elírva. Arról pld. egy mondat sem jelent meg, hogy 7 éve veretlen a magyar kick-box utánpótlás csapat, sorra nyerik a világversenyeket, és az 5 fős csapatból ketten Szegediek.
  Elgondolkodtató......”
 • 13. gedeon 2009. december 22. 03:43
  „Gratulálok. Egy díjátadó ünnepségre azért illett volna alkalomhoz illően felöltözni! Tévedek talán? Tisztelet a kivételnek, de van itt egy-két ember, aki annyival se tisztelte meg a többieket, hogy egy normális ruhát felvegyen! :(((”
 • 12. nem,nem,soha 2009. december 22. 01:22
  „szeretném azt hinni, hogy a DM-nek dr.Bohács Zsolt esetében semmilyen hátsó, mondjuk a jövőre néző politikai szándéka nem volt ezzel a díjjal, a jogos sporteredmények jutalmazásán kívül.

  De sajnos valahogy nem tudom elkülöníteni a DM-et, a jó öreg szoci helyezkedős ...... stratégiától.”
 • 11. Mignon 2009. december 22. 00:01
  „Sport.

  A nöi kalapacsvetesben az a szep, amikor a testes hölgy felig szedülten elhajitja a
  lanconlogo vasgolyot!
  Hogy, csak ugy porzik a homok utana.

  Ameddig ö eldobta azt a vasgolyot, en gyalog kezben sem tudnam elvinni...
  Le a kalappal!

  Orakig tudom a tv-ben nezni!
  Szemetgyönyörködtetö.”
 • 10. maradando 2009. december 21. 23:51
  „8.Mignon.
  <moderálva>
  Ismersz a jelenlegi díjazottak közűl valakit ?Netán akinek szurkoltál is egy kicsit ?”
 • 9. tobaccoroad 2009. december 21. 23:09
  „Nem olvastad jól greg Matics aranymálnadíjat kapott a legvicesebb alakitásért....”
 • 8. Mignon 2009. december 21. 23:04
  „Ugy altalaban utalom a sportot.
  De, van egy amit imadok!

  A nöi kalapacsvetest!!

  Amikor a köver hölgyek forgolodnak szedülesig a vasgolyoval.......!!
  Csodalatos!!!”
 • 7. maradando 2009. december 21. 22:46
  „2.Mignon.
  El Bándí vagyok az USA-ból négy Touchdown-t dobtam .Szerinted nekem van esélyem egy DM- díjra ? :D”
 • 6. greg 2009. december 21. 22:33
  „Akkor nem tudom kisikálta el a bajnoki arany után a maltert? Hülyét csinált Szeged városából, miközbe röhögöt a markában. Végén még mi adjuk alá a lovacskát. Neki köszönhetően 400-ra zuhant a nézőszám.”
 • 5. LukSzusz 2009. december 21. 22:29
  „Oszt csak plecsni,vagy boríték is járt véle?”
 • 4. xene@freemail.hu 2009. december 21. 22:19
  „Miben lenne leépítő? Arról nem tehet Matic, hogy az elmúlt 1-2 évben kiöregedtek, elmentek páran a Pick-ből...az új emberek meg sajnos nem azt a minőséget képviselik.....”
 • 3. greg 2009. december 21. 22:00
  „Matics leépítő országos világbajnok első hely. A többieknek drakula.”
 • 2. Mignon 2009. december 21. 21:55
  „Utolag nem lehet ilyen dijat kapni?
  46-eve en voltam a legjobb tavolugro a Beke u.-i All. Alt. Iskolaban!”
 • 1. esztikécske 2009. december 21. 21:39
  „Matics????? Pont most kapott díjat? Vagy ez csak nekem vicces?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elsőként Cristiano Ronaldo nyerte a Puskás Ferenc-díjat

Első alkalommal a portugál Cristiano Ronaldo nyerte az év legszebb góljáért járó Puskás Ferenc-díjat, amelyet a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség zürichi éves gáláján adtak át hétfőn. Tovább olvasom