Délmagyar logó

2019. 06. 24. hétfő - Iván 19°C | 27°C Még több cikk.

Atlétasulik alakultak Szegeden

Két szegedi edző is hasonló tervet forgat a fejében: atlétaiskolát alapít a Topolya sori létesítményben, illetve Szőregen.

Kiss Gábor szülői kezdeményezésre hívta életre Szegeden, a Topolya sori csarnokban a „kisgyerektornát", amely játékos formában ad alap atlétikai képzést a fiúknak és a lányoknak, elsősorban alsó tagozatosoknak. Később bármelyik sportágat választja a gyerek, ez jó alapokat ad, erre építhet majd. Pillanatnyilag öten-hatan járnak a foglalkozásokra, de tizenöt-húsz fővel is tudnának egyszerre foglalkozni, „túljelentkezés" esetén pedig elképzelhető a csoportbontásos módszer.

Érdeklődni Kiss Gábornál lehet a 06-20/357-4936-os telefonszámon, vagy a kissga@jgytf.u-szeged.hu email címen. Személyesen is lehet jelentkezni, a tréningeket az SZTE Topolya sori csarnokában (ha az időjárás engedi a szabadtéri pályán) tartják hétfőn és csütörtökön 16-tól 17 óráig. A kezdés előtt fél órával kereshetik a szakembert.

Menyhárt Zoltán egy kisebb atlétikai centrum létrehozásán fáradozik a szőregi Kossuth Lajos Általános Iskolában, ahol már november 6-ától tevékenykedik ebben a sportágban, és már negyven gyerek csatlakozott a programhoz. A iskola pillanatnyilag egy háromsávos 200 méteres körpályával, egy négysávos 120 méteres csíkkal, távolugró nekifutóval és gödörrel, továbbá dobókörrel rendelkezik, de van lehetőség a magasugró hely kialakítására is. Azt tervezik, hogy az atlétikához szükséges minden részt átalakítanak és rekortánnal borítják, a munkálatok akár már jövőre megkezdődhetnek. Amennyiben megvalósul, Csongrád megye, sőt a déli régió olyan atlétikai centruma lehet, amely idevonzhatja a sportolni vágyó fiatalokat. És Menyhárt Zoltánt ismerve addig úgy sem „nyugszik", amíg ez az álma (is) valóra nem válik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jovanovics a rangadón debütál

A világhírű irányító, Nedeljko Jovanovics az elmúlt péntektől a Pick Szeged játékosa. Igaz, az… Tovább olvasom