Délmagyar logó

2019. 05. 27. hétfő - Hella Még több cikk.

Átrendeződő erőviszonyok

Lassan eltelik a megyei labdarúgó-bajnokságok egynegyede, így megnéztük, tavalyhoz képest mennyire rendeződtek át az erőviszonyok. Röviden: nagyon.
Amikor tavaly eldőlt, hogy egyik NB III-as Csongrád megyei futballcsapat sem tudja kiharcolni a bennmaradást, várható volt, hogy a 2013–2014-es szezonban bivalyerős lesz a megyeegy, és az is, hogy az addigi élcsapatoknak be kell érniük kevesebb sikerrel. Nézzük, hogyan változtak meg az erőviszonyok tavalyhoz képest!

A nagy múltú Tisza Volán és HFC rövid idő alatt bebizonyította, hogy szeretne visszakerülni a harmadosztályba, előbbi vezeti a tabellát, utóbbi második. A tavalyi bajnok Tápé kiválóan tartja magát az erősebb riválisok ellen is, a gárda hét forduló után 15 pontjával a negyedik, megelőzve többet között a tavaly még NB III-as Makót (6.) és Mórahalmot (7.). Nagyobb bajban van az Algyő, amely néhány hónapja alig csúszott le az aranyról, idén viszont középcsapat, mindössze a kilencedik helyen áll. Nem szokták meg a tabella alsó régióját a csongrádiak és a kistelekiek sem, most mégis a kiesés ellen kell küzdenie mindkét korábbi bajnokcsapatnak. A 2011-es első Kistelek 14., és éppen tegnap váltott edzőt (lásd keretes írásunkat), míg a tavalyi téli szünetben a második helyen álló, 2010-es bajnok csongrádiak most alulról számolva foglalják el ezt a pozíciót. A nyáron anyagilag és játékoskeretében is megerősödő UTC (3.) a kiesőjelölt szerepből bajnokesélyessé lépett elő.

A kapusoknak jóval nehezebb dolguk van a megerősödött megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokságban. Fotó: Tóth Zsolt
A kapusoknak jóval nehezebb dolguk van a megerősödött megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokságban.
Fotó: Tóth Zsolt

A megyekettőben is változtak az erőviszonyok, a tavaly még egy osztállyal feljebb szereplő Mindszent egyértelműen kiemelkedik, eddig százszázalékos. Szintén meghatározó együttes a felülről érkező, második helyen álló Bordány, de például a tavalyi negyedik, kiváló szurkolótáboráról ismert Contitech-Makó II. hét meccs után csak a 13. helyen szerénykedik. A megyeháromban sok újonc csapat keresi a ritmust, egyetlen pontot sem szerzett még a Szentmihály II., a Rock Klub és Maros-menti UFC, ám a Kecskési EAC a hétvégén megszerezte fennállása első sikerét. Bár a feljutásról még korai beszélni, nehéz lenne elképzelni, hogy az eddig hat meccsen 18 pontot gyűjtő Móravárosi Kinizsi jövőre ne egy osztállyal magasabban szerepeljen.

Edzőváltás Kisteleken

Megtörtént az első edzőcsere a labdarúgó megyei I. osztályban: a bukdácsoló, jelenleg a 14. helyen álló Kisteleknél Szabó Zsolt helyére a 2011-es bajnokcsapat edzője, a civilben óvó bácsiként dolgozó Czeigersmidt Roland került az elnökség döntése értelmében. Czeigersmidt a téli szünetig vállalta el a munkát, és első lépésként négy játékost, Papp Dávidot, Gera Lászlót, Kispál Csabát és Lajos Tamást vitt fel az első kerethez a Kistelek II.-től.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyolcadik az UTC

Eddig három meccset játszott a futsal NB I-ben az UTC Futsal Team együttese. Tovább olvasom