Délmagyar logó

2018. 12. 17. hétfő - Lázár, Olimpia -10°C | 1°C Még több cikk.

Az edzőtáborban bajuszt növesztettek a Pick-játékosok

Visszatért tíznapos szerbiai edzőtáborából a Pick Szeged férfi kézilabdacsapata. Zoran Kurtes fiai nem unatkoztak a magaslati tréningek alatt. Az új edző rendesen meghajtotta a játékosokat.
Mezei, Djurkovics és Herbert nem unatkozott az edzőtáborban. Fotó: Karnok Csaba
Tíz napot távol, Szerbiában, Zlatiborban edzőtáborozott a Pick Szeged férfi kézilabdacsapata. Szegedtől 430 km-re készültek Zoran Kurtes tanítványai. Edzés, pihenés, edzés, pihenés. Ez volt a játékosok napi programja. Sok minden másra nem volt idejük, hiszen az új edző kőkemény felkészülést írt elő.

– Kurtes edző elégedetten számolt be az edzőtáborról – kezdte a beszélgetést Lele Ambrus ügyvezető –, és a rengeteg munka ellenére a játékosok is élvezték a foglalkozásokat. Szerencsére mindenki sérülés nélkül megúszta a kirándulást, csak az ilyenkor megszokott kisebb sérülések jelentkeztek a kézilabdásoknál. Hétfőn este ért haza a társaság, majd két nap pihenőt kaptak a trénertől. Ma már két foglalkozás szerepel a programban, majd holnap hajnalban útra kel a csapat. Irány Szlovákia!

A Pick játékosai nemcsak fizikai felkészítésen szerepeltek a szerbiai edzőtáborban, hanem már több taktikai dolgot is gyakoroltak. Edzőmeccset azonban még nem játszottak. Az érsekújvári nemzetközi tornán mutatkozik be a Pick Szeged kispadján Zoran Kurtes edző.

– Egyedül Mezei Richárd csapatkapitány nem utazik velünk – folytatta a beszélgetést a sportvezető –, ő munkahelyi elfoglaltsága miatt marad itthon, hiszen a jövő héten Szegeden kezdődik a kajak-kenu vébé. A többiek egészségesek, így teljes kerettel vesszük fel a küzdelmet. A torna érdekessége, hogy 2x25 percesek lesznek a meccsek. Három magyar, a Pick, a Tatabánya és a Nyíregyháza mellett két szlovák, az Érsekújvár és Kassa a viadal résztvevője.

A nyáron megnősült Bakos Dávid is örült a kétnapos pihenőnek. A fiatal jobbátlövő a Szerbiában eltöltött időszakról számolt be:
– Nem sok mindenre maradt idő Zlatiborban, szabadidőnkben legtöbbször már annak is örültünk, ha alhattunk. Természetesen a poénok nem maradhattak el, így a csapat nagy része az edzőtábor alatt bajuszt növesztett. Az utolsó napra mindenki eléggé furcsán nézett ki, a szurkolók nem biztos, hogy mindenkit megismertek volna.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem levezetni érkezett a Betonba

Rutinos, sok nagy csatát megélt, azokban edződött bekket igazolt a Szeged Beton VE férfi… Tovább olvasom