Délmagyar logó

2019. 01. 21. hétfő - Ágnes -2°C | 2°C Még több cikk.

Az egészségükért futhatnak - 6000 főt várnak a 17. PICK Utcai Futófesztiválra

Az évről évre nagyobb népszerűségű 17. Pick Utcai Futófesztiválra három távon közel hatezer indulót várnak a szervezők jövő vasárnap délelőtt.
Idén 17. alkalommal rendezik meg szeptember 23-án, vasárnap délelőtt a Pick utcai futófesztivált, amelynek célja, hogy a szegediek együtt fussanak az egészségükért. Kísérőprogramokban nem lesz hiány a Dóm téren, a rajtnál és a díjátadásoknál szegedi olimpikonok működnek majd közre. Az indulók három táv közül választhatnak. 10 órakor rajtol el a profik 6 kilométeres távja, 11.30-kor a másfél kilométeres családi táv, míg a nagy tömegeket megmozgató 3,4 kilométeres távon 11.30- kor dörren el a rajtpisztoly. Nevezni hétfőtől péntekig 9-től 15 óráig lehet az újszegedi sportcsarnokban, a helyszínen pedig a verseny napján a Dóm téren felállított versenyközpontban lesz lehetőség 8 órától az aktuális táv rajtját megelőző fél óráig.
A Pick-futás minden évben népszerű rendezvény. Fotó: Török János
A Pick-futás minden évben népszerű rendezvény. Fotó: Török János
Fontos információ, hogy a verseny időpontjában forgalomkorlátozásokra kell számítani a belvárosban. Jövő vasárnap 9.45 és 13 óra között a Dóm tér, Aradi vértanúk tere, Tisza Lajos sugárút, Hősök kapuja és az Árvízi emlékmű közötti útszakasz, valamint a Huszár Mátyás rakpart teljes lezárására kerül sor. Továbbá a futók haladásának megfelelően 11.20-tól 13 óráig a Dóm téren, a Somogyi utcán, a Kárász utcán, a Széchenyi téren, a Horváth Mihály utcán, az Arany János utcán, a Stefánián, a Tisza Lajos körút Belvedere felé vezető külső sávjában a Radnóti Miklós gimnázium után, valamint a Rerrich Béla téren időszakos forgalomkorlátozás lesz. Az említett útszakaszokon a versenyt megelőző napon, szeptember 22-én 18 órától 23-án 13 óráig megállási tilalom lesz érvényben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jól halad Márton Anita felépülése - A csapatbajnokság után ma a Tisza-kupán bizonyíthatnak a szegedi atléták

Jól halad Márton Anita felépülése - A csapatbajnokság után ma a Tisza-kupán bizonyíthatnak a szegedi atléták
Ma a hagyományos Tisza-kupán bizonyíthatnak az SZVSE tehetségei. Tovább olvasom