Délmagyar logó

2019. 01. 23. szerda - Zelma, Rajmund -5°C | 2°C Még több cikk.

Az elnök is segít a görcsoldásban

Az elmúlt hetekben csalódást okozott híveinek a Szeged Beton VE férfi vízilabdacsapata. A legutóbbi két mérkőzésen elherdált hárompontos előny következtében kérdésessé vált a négy közé jutása. A klub elnöke, Körtvélyessy Péter a nehézségek ellenére is biztos benne, hogy a gárda, akárcsak a legutóbbi pontvadászatban, megint elődöntőt játszik majd.
Túlzás lenne azt állítani, hogy Körtvélyessy Péter örült volna a megkeresésünknek. De mert udvarias ember, meg aztán mindig is törekedett a jó viszonyra a sajtóval, készségesen állt rendelkezésünkre. A téma mi más is lehetett volna, mint a Szeged Beton VE megtorpanása. Gyöngyösi András legénysége az elmúlt hónapban öt bajnoki mérkőzést játszott: kikapott az Egertől, a Domino-BHSE-től, a Legrand-Szentesi VK-tól, ikszelt a Szolnokkal, és csak a Pécs gárdáját sikerült legyőznie. A nem várt gyengébb eredmények miatt a szegediek négy közé jutása erősen kérdésessé vált.

– Természetesen én is látom, hogy gödörbe kerültünk, nem megy minden úgy, ahogy azt előzetesen elképzelte a vezetés, de arra ne számítson, hogy most bárkire is ráhúzzam a vizes lepedőt – jelentette ki a klubelnök. – Három mérkőzés van hátra az alapszakaszból: pénteken idegenben a Vasassal, vasárnap szintén a fővárosban a BVSC-vel, szerdán pedig hazai medencében az FTC-vel játszunk. Ha valamikor, akkor most van igazán szükség nyugalomra, összefogásra, görcsoldásra, pszichés felkészítésre. Az elmúlt napokban ott voltam majdnem minden edzésen, sokat beszélgettem a játékosokkal, az edzővel. Igaz, hogy az utóbbi hetekben nem úgy alakultak számunkra az eredmények, ahogy azt korábban elterveztük, de még egyáltalán nem mondtunk le céljaink megvalósításáról.

Az elnök elmondta, hogy a nyári minőségi igazolások (Hosnyánszky, Kádár, Vukanics, Mészáros) következtében az évad előtt a klubvezetés hivatalosan a harmadik hely megismétlését adta feladatul a gárdának. Titkon pedig abban reménykedett, hogy Varga Péterék esetleg bekerülnek a döntőbe.

– El kell ismerni, titkos vágyunk nem valószínű, hogy teljesülhet – reagált Körtvélyessy. – A Dominótól már nem lehet elvenni az alapszakasz-győzelmet, így ha negyedikek leszünk, ellene minimális lenne az esélyünk. De a harmadik hely még összejöhet. Feltéve, ha összekapjuk magunkat. A játékosok és az edző kvalitásai elvitathatatlanok, megkérdőjelezhetetlenek, a fizetést is napra pontosan utaljuk. Mégis görcsös a csapat játéka... Lehet, hogy furcsa lesz, amit most mondok: még mindig nem sikerült teljesen összeállnunk. Emlékezzünk csak az Egerre! A tavalyi bajnokságban mindenki döntőt várt Kiss Csabáéktól, aztán mindössze a negyedik helyre értek oda. Most pedig szárnyalnak. Ezzel csak azt akarom mondani, hogy az esetek döntő többségében idő kell a nagy eredmény elérésére. Az elmúlt hetek eredménye alapján hazudnék, ha azt állítanám, hogy nincs bennem némi csalódottság, de mert örök optimista voltam és vagyok, ezért kijelentem: a meglévő nehézségeink ellenére, csak azért is ott leszünk a négy között!

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyorsan, mint a Szél

A Szegedi UE négyfős csapata, száz százalékot teljesítve, négy érmet szerzett a vasárnap véget ért… Tovább olvasom