Délmagyar logó

2019. 01. 18. péntek - Piroska 2°C | 7°C Még több cikk.

Az első félidőben vesztettek

Sorozatban harmadik Bajnokok Ligája-csoportmérkőzését vesztette el a Pick Szeged, most a címvédő 28–26-ra bizonyult jobbnak az újszegedi sportcsarnokban. Ezzel Kovács Péter edző együttese a csoportban az utolsó helyre csúszott.
Fotó: Gyenes Kálmán
Pick Szeged–FC Barcelona
26–28 (12–17)
Férfi Bajnokok Ligája csoportkör, negyedik forduló. Újszegedi sportcsarnok, 3500 néző. Vezette: Lemme, Ullrich (németek)
Pick Szeged: Puljezevics – Bendó 1, Djurkovics 2, MEZEI 2, ILYÉS 4, Andjelkovics 4, MATICS 4. Csere: SZENTE (kapus), Krivokapics 3 (2), Perunicsics 1, Lendvay 1, Berta 1, Bakos 1, Vadkerti 2. Edző: Kovács Péter.
Barcelona: BARRUFET – HERNANDEZ 3, Nagy 4, ROMERO 9 (2), SKRIBICS 4, Jeppesen 1, Garcia 2. Csere: Dominikovics, Vori, Puig 2, Tomas 2 (1), Zvizej, Fernandez 1. Edző: Xesco Espar.
Kiállítások: 8, ill. 8 perc. Hétméteresek: 5/3, ill. 4/3.
Az eredmény alakulása: 4. perc: 1–1, 9. p.: 1–5, 16. p.: 5–9, 21. p.: 6–12, 36. p.: 13–20, 45. p.: 19–22, 52. p.: 22–24.

Egyelőre minden rendben – fogadott Kovács Péter edző, de hófehér arca elárulta, azért nem biztos abban, hogy a héten sérült öt játékosa százszázalékosan rendbe jött.

A szurkolóknak is csak egy kérdésük volt: vajon mennyire lesz ütőképes a Pick Szeged? Erre csak egyetlen válasz lehetett: Nyilván csak azért vállalta minden hazai játékos a pályára lépést, mert tisztában van a mérkőzés jelentőségével.

Vastaps Nagy Lászlónak

Hogy sportszerű a Tisza-parti közönség, ezt most is bizonyította, Nagy László bemutatásakor ugyanúgy zengett a csarnok, mint a hazai kedvenceknél.
Fotó: Gyenes Kálmán

Már a második percben rá kellett jönniük a hazaiaknak, hogy pontosan kell befejezni a támadást, hiszen a rossz lövésből indították a vendégek Hernandezt, aki nem hibázott. Ilyés még egyenlíteni tudott, de már ekkor látszott, hogy a szegedi támadókra nagyon nehéz percek várnak. A címvédő pedig tíz perc alatt Mezeiék tudomására hozta: nincs kegyelem, győzni jött. Még szerencse, hogy a Pick-védelem aránylag jól állt a lábán, de Mezei kiállítását így sem sikerült kibekkelni. Üde színfolt volt Puljezevics néhány védése is.

Hitehagyott játék

– Kezdi elveszíteni a hitét a Pick – állapította meg a volt világválogatott Varga István.

Kovács Péter cserékkel próbálta ütőképesebbé tenni a csapatát. Némi csodálkozást váltott ki, hogy a járni alig tudó Perunicsicset is harcba küldte. Végül kapust is cserélt, miután Romero szinte minden helyzetben és távolságról bevette a szegedi kaput, de kezdetben Szente sem tudott megálljt parancsolni a tíz méterről megeresztett labdájának.
Innen szép nyerni – mondta a félidőben az ötgólos hátrányra az egyik drukker nem valami nagy meggyőződéssel. – Valami nagy csodának kell történnie ahhoz, hogy megismétlődjön az elmúlt évi szegedi siker. Igaz, akkor csapat volt a Pick Szeged – tromfolt a másik.

Kihagyott lehetőségek

Különösen Krivokapicsból készült fel Barrufet, hiszen amíg Barcelonában
Barca-specialista

Szente Gábor, a Pick Szeged válogatott kapuvédője nyugodtan kijelentheti, hogy őt aztán nem tudják átvágni a Barcelona sztárjai. Ezt nem csupán most, hanem már a katalán fővárosban, sőt tavaly is bizonyította. Megítélésünk szerint nagy része volt abban, hogy a Pick Szeged majdnem ledolgozta a hátrányát.

– Sajnos a szerencse elpártolt tőlünk, sőt a játékvezetőkkel sem tudtunk mit kezdeni, hiszen nemhogy a hazai pályát nem fújták meg, hanem még nagynevű ellenfelünket segítették. A közönség csodálatos volt, s azt hiszem, a hazai sikerélmény hiányán kívül senki nem bánta meg, hogy megnézett bennünket. A csapattársaim nevében is megígérhetem: Zaporizzsjében mindent megteszünk, hogy a BL-ben folytassuk tovább. 
minden visszahúzott lövése gól lett, addig most egy sem. Nagy iramot próbált diktálni a Pick, de ez kapkodáshoz vezetett. Djurkovics egymás után két ziccert is elhibázott. Kovács Péter próbálta nyugtatni a csapatot, s ez sikerrel is járt, hiszen a 42. percre a hétgólos hátrány négyre csökkent, majd háromra. Óriási elánnal küzdött a Pick. A zavaró védekezés kissé megzavarta a vendégek támadójátékát. Perunicsics sántikálva is gólt lőtt, s a Szeged lassan elhitte, hogy van keresni valója. Amikor pedig Djurkovics belőtte csapata 22. gólját, s már csupán kettő volt a vendégek előnye, elszabadult a nézőtéren a pokol.

Xesco Espar edző pedig időt kért. Akár egy gólra is feljöhetett volna a Pick, Krivokapics azonban kihagyta a büntetőt, s az ellentámadásból Skribics nem hibázott, így három lett a távolság. Nagy László alsó lövése a szegedi kapuban kötött ki, s ezzel sokak szerint miden lehetőség elszállt. Pedig ekkor még nem tudtuk, hogy Djurkovics az újabb ziccerét is kihagyja. Matics belőtte a büntetőt, majd Ilyést érthetetlen indokkal kiállították a játékvezetők, s ezzel el is dőlt a mérkőzés.

Kovács Péter: – Jó lett volna, ha a hátralévő két csoportmérkőzésünket a Barcelona legyőzéséből adódó sikerükre tudtuk volna építeni. Az első félidőben csapnivalóan játszottunk, de a második játékrészben egyértelműen jó teljesítményt nyújtott a csapat. Ha a hétméterest nem hagyjuk ki, a nagyszerű közönségünkkel egészen biztosan a magunk javára tudtuk volna fordítani a mérkőzést.

Xesco Espar: – Az első félidőben akkora fölényben játszottunk, hogy ez a második játékrészben majdnem elfogyott, mert azt hitték a játékosok, hogy már megnyertük a mérkőzést.

A csoport másik mérkőzésén: Ljubuski–Zaporizzsje 29–29. Az F csoportban: Dinamo Baumit Bucuresti–MKB Veszprém 27–38.

A D csoport állása

1. Barcelona 4 4 0 0 121 – 95 8
2. Zaporizzsje 4 1 1 2 111 – 116 3
3. Ljubuski 4 1 1 2 99 – 118 3
4. Pick Szeged 4 1 0 3 104 – 106 2


Rendkívüli elnökségi

Újhelyi István, a Pick Szeged társadalmi elnöke tegnap közölte lapunkkal, hogy szerdán estére rendkívüli elnökségi ülésre hívta össze a testületet.
– Társadalmi elnökként én szakmai kérdésekben eddig soha nem szóltam bele, azonban az utóbbi időben azt kell hogy lássam eléggé döcög a csapat szekere. Egyszerűen nem tükröződik a gárdat játékában és főleg teljesítményében az a biztos anyagi és egzisztenciális biztonság, amit a menedzsment megteremt. Úgy látom, hogy a jelenlegi helyzet nem csupán nekünk, hanem a drukkerek számára is elfogadhatatlan.  

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Előnyük a sokoldalúság

Igen sokoldalúak a Szegedi BC versenyzői. A fő sportáguk ugyan az ökölvívás – erre utal az… Tovább olvasom