Délmagyar logó

2019. 01. 16. szerda - Gusztáv -1°C | 8°C Még több cikk.

Az exszegedi Véber György újra az élvonalba vágyik

A Szegedről származó, egykori kétszeres válogatott labdarúgó, Véber György immár negyedik évét tölti az edzői kispadon. Jelenleg az NB III-as Fót trénere, de minél hamarabb szeretne az élvonalba visszatérni.
A Mészöly Géza, Véber György (jobbról) páros eredményes munkát végzett az Újpestnél. Fotó: DM/DV
Az Újpest U17-es gárdájánál kezdte az edzői szakmát Véber György. Jó munkájára felfigyeltek a klub vezetői, hiszen a következő évadban a távozó Mezey György utódjaként Mészöly Géza segítőjeként leülhetett annak a csapatnak a kispadjára, amelyet a világon mindennél jobban szeretett. Az ezüstéremnek csodájára járt a szakma, de ugyanez a közeg a következő idény negyedik helyét már nem honorálta. Áttételesen szétvált a nagy páros, Mészöly maradt az első gárdánál, Véber pedig a lilák fiókcsapatához, az NB III-as Fóthoz került.

Fóti szelektálás

– A terv remek volt, amely úgy szólt, hogy a legtehetségesebb 17, 18, 19 éves újpestieket kellett volna megkapnom, hogy aztán a Fótban megerősödve az Újpest a későbbiekben bármikor bevethető állapotban kapja vissza őket – magyarázta a 36 éves szakember. – Csakhogy az elmúlt nyáron hét meghatározó futballista intett búcsút a Megyeri útnak, így a nekem szánt tehetséges ifik maradtak Gézánál, én pedig a „maradékkal" gazdálkodhattam. Az ősz ráment a szelektálásra, úgy érzem, mostanra sikerült csak kiegyenesednünk. Hogy egy kicsit dicsekedjek is, három játékosom pár hete már az Újpest edzéseit látogatja.

Közel a REAC-hoz

Egyáltalán nem derogál számára a harmadosztályban dolgozni, de azt sem tagadja, hiányzik neki az élvonal.
– Átmeneti állomásnak tekintem edzői pályafutásomban a fóti munkát, de vissza akarok, és vissza is fogok térni az NB I-be. A télen már majdnem sikerült. A REAC klubigazgatójával, Kutasi Róberttel már megegyeztem, hogy Urbán Flóri mellé kerülök, kezet is fogtunk, aztán mégsem lett belőle semmi... Ha rajtam múlna, természetesen az Újpest kispadját választanám.

Tévedett

Apropó Újpest! Még a múlt év júliusában Véber azt nyilatkozta, az átalakult együttes, a 2005/2006-os évadban jó, ha megszerzi a 6–8. helyek egyikét. Ehhez képest a lilák 17 fordulót követően három pont előnnyel a tabella élén állnak.
– Elismerem, hatalmasat tévedtem, alulértékeltem a csapatot. Higgye el, én örülök a szenzációs teljesítménynek a legjobban. Egy évvel korábban, a jelenleginél jóval erősebb kerettel csak a negyedik helyen végeztünk. A nyáron heten távoztak abból a csapatból, ezért mondtam azt, hogy ez az évad szerényebb eredményeket hoz majd. Le a kalappal a fiúk előtt, akik igazán szép, látványos futballal örvendeztetik meg a drukkereket. Jókora esély mutatkozik arra, hogy 1998 után a nyáron megint a csúcsra érjen az Újpest. A sorsolás is kiváló, a Szusza-stadionban fogadják Rajcziék a legnagyobb vetélytársakat, a Fehérvárt, a Debrecent, az MTK-t. Már alig várom, hogy megint ünnepelhessek, bulizhassak.
Szélpál László

Kapitány(ok)

Nem túlzás, az egész ország a szövetségikapitány-választás lázában ég. Ki lesz az új „szövkap"? – kérdezik egymástól az emberek. Mindenkinek van jelöltje, természetesen Vébernek is. „Róth Antalt szakmai tudása, játékos múltja mindenképpen alkalmassá teszi a poszt betöltésére. A másik, akit el tudnék képzelni kapitánynak, az egykori többszörös világválogatott Détári Lajos. Dömét mindenki ismeri, véleményét soha nem rejti véka alá. Vele aztán tényleg eladható lenne a sportág. Vagy mondok mást: a legjobb az lenne, ha svéd mintára, ketten irányítanák a nemzeti együttes szakmai munkáját: Róth és Détári."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Két félidő a Csillagban

A Pick Szeged játékosai tegnap a délelőtti edzés után egy mérkőzésnyi időt töltöttek a Szegedi… Tovább olvasom