Délmagyar logó

2019. 01. 19. szombat - Sára, Márió -4°C | 4°C Még több cikk.

B and B

"B and B. Két bé. A ciprusi Bagdatisz és a magyar Balázs György. Az egyiket ismeri most már a fél világ, míg a másikat csak a legvérmesebb teniszbarátok. Pedig évekkel ezelőtt a világ teniszéletében az ifiknél, majd a junioroknál is ez a két fiú játszotta a főszerepet."
B and B. Két bé. A ciprusi Bagdatisz és a magyar Balázs György. Az egyiket ismeri most már a fél világ, míg a másikat csak a legvérmesebb teniszbarátok. Pedig évekkel ezelőtt a világ teniszéletében az ifiknél, majd a junioroknál is ez a két fiú játszotta a főszerepet. Egymással is csatáztak. Volt úgy, hogy Balázs nyert. Igen ám, de a Hód TC egykori játékosa nem sok maradandót alkotott eddig a felnőttek között, nem úgy Bagdatisz. Tegnap döntőt játszott. Ausztráliában, az idei év első Grand Slam-versenyén. Csodát csodára halmozott, míg a fináléig jutott. Ott nem volt esélye. Nem, mert a svájci Roger Federer zseni. Az első két szettben még megizzadt a világelső, utána azonban megmutatta a ciprusi fiúnak, hogy ő még jobb nála.

De hol vannak a magyarok? Sehol. A férfiaknál már mutatóban sincs teniszezőnk, esélye sincs egyetlen honi versenyzőnek, hogy rangos viadalon a főtáblán játsszon. És a nők? Sajnos, ők sem alkotnak maradandót. Nagy a hasonlóság a futball és tenisz között. Mármint nálunk. 16–17 éves korig a világ élvonalába tartoznak a magyarok. Utána azonban jön a süllyesztő. Most még talán Szávay Ágnesben bízhatunk. Ő reményteljes játékos. Mi lehet a gond? Az ellenségeskedés. Nem egy összetartó az edzőtársadalom Magyarországon. Elég csak azt megemlíteni, hogy a szegediek munkáját sem nézik túlzottan jó szemmel.
Hiába dolgozik reggeltől késő estig a Gellért Tenisziskola edzője, Hajnal István, és a Szegedi VTK rutinos szakembere, Zsiga László: elismerést eddig nem sokat kaptak. Pedig a kezük alatt szuper tehetségek dolgoznak. Olyanok, akikből akár Bagdatiszok válhatnak.

Kigondolta volna, hogy Cipruson létezik minőségi tenisz. Senki. Egy biztos: ennek a bohém cipriótának a játéka hatalmas lökést ad a sportágnak hazájában. Biztos, hogy most sok gyerek ragad majd teniszütőt, kezd el játszani. Miatta. Az is biztos, hogy ünnepelt sztár lesz otthon, ezrek várják majd a reptéren. Mert Bagdatisz világklasszissá vált.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Második félidő: katasztrófa

A HNKC SE NB I-es női kézilabdacsapata – teljesen szétesett második félidei játékkal –… Tovább olvasom