Délmagyar logó

2019. 03. 24. vasárnap - Gábor, Karina 4°C | 21°C Még több cikk.

Backovic türelmet kér

Ognjen Backovicot nem kisebb sztár, mint Nenad Perunicsics helyére igazolta le a Pick Szeged férfi kézilabdacsapata. A kilencvenegyszeres szlovén válogatott átlövő tudja, hogy az előkészületi mérkőzéseken a mutatottnál többet várnak tőle, de türelmet kér, hogy beilleszkedjen új környezetébe.
Fotó: Segesvári Csaba
– Először is arra vagyok kíváncsi: hogy érzi magát Szegeden?

– Kitűnően érzem magam. Nagyon tetszik Szeged, s azért is sikerült gyorsan beilleszkednem, mert nagyon sok hasonlóságot fedezek fel a szlovén városokkal.

– A szlovénen kívül milyen nyelven beszél még?

– Angolul és németül. Sajnos a magyar nyelvvel még csak most ismerkedem.

– A labda, a pálya, a szabályok mindenütt egyformák, de a társakkal való kommunikációhoz nagyon fontos a nyelvismeret. Nem érzi ennek hiányát?

– Zoran Kurtessel egy nyelvet beszélünk, de ugyanez érvényes a Pick összes szerb idegenlégiósára is. Sőt Milan Calic kapus is beszél szerbül. Mindössze a magyar játékosokkal van nyelvi problémám, de szerencsére közülük is nagyon sokan jól beszélik az angolt. Tudom, hogy a legjobb az lenne, ha minél hamarabb elsajátítanám a magyar nyelvet.

– Hogyan boldogul vásárláskor?
– Elég jól. Mutogatok, magyarázok, s végül csak megértik, hogy mit akarok. Néha segítséget kérek a szerb játékostársaktól.

– Mennyiben más a helyzet Szegeden, mint legutóbbi csapatánál, a Mindennél?
– A környezeti különbségen túl más volt a munka is. Ott a játékosok és az edző viszonya sem ilyen volt. Vannak gondolkodásbeli különbségek is.

– Nem akarom elvenni a kedvét, de a szegedi szurkolókat eddig nem sikerült elkápráztatnia. Hogyan értékeli eddigi teljesítményét?

– A beilleszkedéshez idő kell. Nemcsak a környezetet, hanem az új elvárásokat is meg kell szokni. Olyanokkal kell együtt játszani, akikkel korábban soha. Más a játék ritmusa itt, mint a Bundesligában. Nem beszélve a taktikáról, a bajnokság jellegéről. Türelmet kérek, ígérem, hogy hamarosan a tudásomnak megfelelően teljesítek.

Dunaújvárosi kiruccanás

A strasbourgi torna után két nap pihenőt kaptak a Pick-játékosai. Azonban ma délelőtt már edzést tart Zoran Kurtes. Holnap pedig 17 órakor a Dunaferr vendégei lesznek Mezeiék, akik a jövő szombati bajnoki rajt főpróbájának tekintik a dunaújvárosi előkészületi mérkőzést.

– Elég sok fejmosást kapott a strasbourgi tornán Kurtes mestertől. Nem zavarja?

– Megértem az edzőt, hiszen ő azt szeretné, ha a csapat minden tagja a legjobb formában és tudásának megfelelően játszana. Neki is csak azt tudom mindig mondani, hogy nagyon igyekszem, de nem megy egyik napról a másikra a teljes beilleszkedés.

– Kivel érzi úgy, hogy nagyon jó játékkapcsolatot tud létesíteni?
– Neveket nem akarok mondani, mert senkit sem szeretnék megsérteni. Egy hónapja edzünk együtt, s játszottunk tizenkét előkészületi mérkőzést. Egy biztos: a rutinos társakkal hamarabb összeszokunk, mint a fiatalokkal.

– Végül engedjen meg egy személyes kérdést: egyedül él Szegeden?

– Egyelőre igen, de hamarosan ideköltözik a barátnőm is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hazai pályán kezd a Floratom Szeged

A férfi asztalitenisz Extraligában szereplő Floratom Szeged AC kettős fordulóval itthon kezdi… Tovább olvasom