Délmagyar logó

2018. 12. 19. szerda - Viola -9°C | 1°C Még több cikk.

Bagdi Ferenc: búcsú barátok közt

Barátai, egykori csapattársai és a családja szervezésében búcsúztatták el az aktív játéktól a többek között a Zákányszék, a Móraváros, a Bordány és a Tápé egykori kapusát, Bagdi Ferencet (40).
Tápé–Zákányszék 1997 6–3 (3–2)
Tápé, 100 néző. Vezette: Stetakovics M., Bagdi Z.
Tápé: Kispéter – Szélpál P., Kecskés M., Kiss A., Mudri, Horváth, Fodor, Farsang, Hufnágel, Simon A., Jenei. Játszott még: Sándor A., Bagdi (kapusok), Farkas Z., Kőszegi, Székely, Neszméry, Miklós, Faragó, Kádár, Bakai, Báló, Tari, Bagi. Edző: Stetakovics Marinko.
Zákányszék 1997: Bagdi – Tímár, Kovács Z., Szabó Zs., dr. Tóth J., Farkas Z., Tóth E., Zámbori, Dézsi, dr. Szőke, Mádi. Játszott még: Eleven (kapus), Dencső, Zsikó, Szalai Sz., Hódi, Tóth-Abonyi. Szakvezető: Tóth János.
Gólszerzők: Hufnágel, Kőszegi, Simon A., Tari, Farkas Z., Bagi, ill. Hódi (2), dr. Szőke.

Sárga és kék luftballonok, izgatott játékosok, szurkolók gyülekeztek szombaton a tápéi pályán. A megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokságban szereplő helyi csapat nem egy fontos meccsre készült, hiszen a sorozat már befejeződött, hanem egy meglepetésre. A Tápé kapusa, Kispéter Zoltán és a feleség, Márti szervezésében játékkal búcsúztatták el az aktív pályától a többek között a Zákányszék és a Tápé egykori kapusát, Bagdi Ferencet. A mérkőzés éppen e két csapat között zajlott, nem véletlenül. Előbbi település együttesével lett megyei bajnok Bagdi, míg az utóbbinak nemcsak kapusa, hanem megmentője is.

Egy klasszikus vetődés a búcsúzó kapustól, Bagditól. Fotó: Karnok Csaba
Egy klasszikus vetődés a búcsúzó kapustól, Bagditól.
Fotó: Karnok Csaba

– Csak annak csinálnak emlékmérkőzést, akit szeretnek. Mi akkor is szerettük Tápén Ferit, amikor máshol játszott. És ha ő nincs, most nem biztos, hogy beszélhetnénk tápéi futballról. Az igaz, hogy egy meghatározó játékos távozik nemcsak a Tápétól, hanem a megyei futballból is, de ezzel együtt egy jó szakember kerül a labdarúgás körforgásába – mondta Molnár János, a Tápé sportköri vezetője utalva arra, hogy a búcsúzó kapusedzőként már megkezdte pályáját.

A mérkőzés aztán igazi gálahangulatban telt. Az iram ugyan nem verdeste az eget – naná, kánikula is volt, illetve zákányszéki oldalon egyetlenegy játékos, az immár ötödször megyei gólkirály dr. Szőke Péter tartozott a 35 év alattiakhoz, míg az edző, Tóth János például idén tölti az ötvenediket –, de látványban így sem volt hiány. Mindkét kezdőkapus rúghatott 11-est, mindkét kezdőkapus ki is hagyta – hiába, a kollegalitás itt is fontos –, míg a meccset az ünnepelt öccse, Bagdi Zoltán és a tápéi edző fia, Stetakovics Márió vezette. Hiába volt Tóth Endre szerint a labdabirtoklás aránya 65:35 százalék, a több gólt nem a Zákányszék, hanem a Tápé rúgta. Így aztán az emlékmeccs emlékezetes eredménnyel zárult: 6–3 a hazaiaknak.

A találkozó hajrájában pedig Bagdi Ferencet az 1998-as Sándor Alex váltotta a tápéi kapuban – az utódlás talán már meg is oldódott. 

Olvasóink írták

 • 5. kapus1 2011. június 28. 08:58
  „fxtrader ne haragudj, nem vagyok az a lenyúlós fajta-
  nem emlékszem, biztos véletlen volt:-)
  azért köszi a gratulációt!
  bagdiferi”
 • 4. fxtrader 2011. június 24. 14:04
  „gratulálunk tényleg Feca... bár egyszer lenyúltad a csajomat, na nem baj...”
 • 3. 4bagdi 2011. június 20. 12:04
  „Én is szeretném megköszönni a név szerint említetteknek és azoknak akik csak úgy ott voltak, annak a szurkolómnak aki csak az újságból olvasva érzet késztetést arra, hogy egy tálca sörrel emelje a harmadik félidőt.Üzenem Neki a foglalkozás bőven elérte célját!!
  Köszönöm Nektek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Bagdi Feri”
 • 2. jonbovi 2011. június 20. 10:45
  „Köszönet a szervezésért, türelemért, kitartásért továbbá: Aranka néninek, Fodorné Temesvári Tímeának, Matyasovszki Krisztának, Molnár Jánosnak, Fodor Lászlónak, Kovács Zoltánnak, Mádi józsefnek, Bubori Róbertnek, Kecskés Miklósnak, a zákányszékieknek és a tápéiaknak, valamint mindenkinek aki eljött és hozzátett valamit a rendezvényhez! Elnézést kérek, ha valakit véletlenül kihagytam!
  KÖSZÖNÖM!”
 • 1. Lac99 2011. június 20. 09:26
  „Sándor Alex 2001-es születésű. http://www.tvsc2001.hu/jatekosok Kellemes szombat délelőtti kikapcsolódás volt. Fecának további sok sikert az életben! (Amúgy ő sincs még 40, idén lesz 39...)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

NB III-as évértékelő - osztályt vált a KITE?

Felemásan szerepeltek a megyei csapatok az NB III Alföld csoportjában: a KITE ezüstérme több mint bravúr, a HFC kisebb, a Volán nagyobb mértékben maradt el a kitűzött céltól. Tovább olvasom