Délmagyar logó

2019. 01. 21. hétfő - Ágnes -2°C | 2°C Még több cikk.

Bajnok a KSZSE gyermekcsapata

A Kézilabda Szeged SE gyermek korosztályú (1992/93-as születésűek) leánycsapata megnyerte az országos bajnokságot.
A szegedi bajnokcsapat Huba Dóra edzővel és Skaliczki Lászlóval, a férfi válogatott szövetségi kapitányával. DM/DV-fotó
A KSZSE fiataljainak fantasztikus, jelentős háttérrel rendelkező ellenfelekkel kellett felvenniük a versenyt az adidas gyermekbajnokság siklósi fináléjában. A nyolcas döntőben ugyanis ott volt a Dunaújváros, a Győr és a Ferencváros is. Huba Dóra és Nagy Zoltán edzők lányai azonban nem ijedtek meg, imponálóan kézilabdázva hódították el az aranyat. Ugyanezen a tornán a fiúk között a szegedi Vörösmarty általános iskola (edző: Mandl Gábor) 3. lett.

– Januárban keresett meg Nagy Zoli, azzal, hogy lenne-e kedvem segíteni – mondta Huba Dóra –, igent mondtam, és nem bántam meg a döntésemet. A lányok rögtön elfogadtak, szeretek velük dolgozni, és természetesen edzőként is csak az elvégzett munkában hiszek. Hogy mi volt a siker titka? Elhitettem velük, hogy tudnak kézilabdázni... Skaliczki László szövetségi kapitány is gratulált nekünk, nekik – kiemelve, hogy miénk volt az egyedüli igazi csapat.

A másik tréner, a Pick Szeged egykori kapusa, Nagy Zoltán ehhez csak annyit tett hozzá: ebben a korosztályban, sőt utánpótlásszinten sem nyert még eddig szegedi lánycsapat országos bajnoki címet. Ebben a sikerben a klubtól már eltávozott szakembernek, Arany Zoltánnak és az elnök Forgó Zoltánnak is része van.

A KSZSE eredményei, csoportmeccsek: Nádudvar–KSZSE 18–17, KSZSE–Miskolc 24–8, Göd–KSZSE 9–21; az elődöntőben: Dunaújváros–KSZSE 12–16, a fináléban: FTC–KSZSE 26–27 (hetesekkel, a rendes játékidő után 21–21 volt az állás).

Végeredmény: 1. Kézilabda Szeged SE (Kothencz Vivien, Juhász Szilvia, Arany Vivien, Almási Dóra, Huszka Renáta, Forgó Nikolett, Homoki Regina, Varga Rita, Hódi Renáta, Szabó Andrea, Takács Dóra, Ferenczi Nóra, Bernátsky Regina), 2. FTC, 3. Nádudvar. A legjobb kapusnak járó különdíjat Juhász Szilvia kapta.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szegedi Cora-futófesztivál: hatalmas siker volt

A hetedik alkalommal megrendezett Cora utcai futófesztivál – a hagyományokhoz hűen –… Tovább olvasom