Délmagyar logó

2018. 12. 18. kedd - Auguszta -7°C | 2°C Még több cikk.

Bajnokcsapatot ünnepelt Bordány: a község U14-es csapata volt a Délmagyarország-Hági Szurkolói Klub vendége

Nyitónap volt a csütörtök a Délmagyarország-Hági szurkolói klubban is. Az egykori válogatott labdarúgó, Kutasi László, valamint a Bordány U14-es csapata volt a vendégünk.
Kiss-Patik Péter
bordányi alpolgármester

– Bordányban azért fontos a sport, mert közösségformáló ereje van. Ez az a dolog, ami értelmesen lekötheti a gyerekeket. Ezért próbálunk olyan körülményeket teremteni, amelyek nemcsak a kicsiknek, hanem a felnőtteknek is vonzók lehetnek. A közelmúltban készült el egy ovispálya, így már a kicsiknek is tudunk edzést tartani. Célunk, hogy megépítsünk egy műfüves pályát is. Kevés sportcentrum mondhatja el azt, amit mi igen: nálunk ingyenes wifihálózatot építettünk ki.
A Délmagyarország számára fontos szerepet tölt be az utánpótlássport, éppen ezért mindennap egy-egy tehetséges labdarúgócsapatot látunk vendégül a Délmagyarország–Hági szurkolói klubban. A nyitónapon az U14-es bordányi futballcsapat jött el közösen szurkolni.

A község idén ünnepelt, hiszen a tehetséges korosztály megnyerte a C csoportot. Nem volt egyszerű megszerezni a bajnoki címet, mert csak az utolsó fordulóban dőlt el az elsőség sorsa. A Foliaplast-Bordány SK 47 pontot gyűjtött, a második SZEOL SC 46-ot, a harmadik DAFC Szeged II. 44-et.

Retek Flórián együttesét 18 fő alkotja. A srácok 2004-ben és 2005-ben születtek. Nyolcéves koruk óta játszanak együtt, hetente három tréningen vesznek részt, ez a szám felkészülési időszakban van, amikor négyre nő.
A Bordány U14-es bajnok csapata volt a Délmagyarország-Hági Szurkolói Klub vendége. Fotó: Török János - GALÉRIA

Bordányban ideális körülmények között játszhatnak a fiatalok, ez köszönhető a helyi önkormányzatnak, amely számára fontos a sport, az, hogy a gyerekek rendszeresen mozogjanak. A gyerekek nevelése is fontos szerepet tölt be, persze ebben a korban már a taktikai elemek gyakorlása is gyakran előkerül. A 18 fős keretből 15-en bordányiak, egy osztályba járnak, így remek közösséget alkotnak. Hárman Forráskútról járnak át. A bajnokcsapat már nem edz, a 2006-osok viszont igen, mert július 5-én Lengyelországban vesznek részt nemzetközi tornán.
A Bordány U14-es bajnok csapata volt a Délmagyarország-Hági Szurkolói Klub vendége. Fotó: Török János - GALÉRIA

Az „aranycsapat" jövőre is rajthoz áll a bajnokságban, a 2004-esek korosztályt váltanak, így ősztől a 2005-ösök és a 2006-osok alkotják majd a keretet.

Retek Flórián, bordányi edző: – 2012-ben kezdtem el foglalkozni velük. Könnyen ment minden, szeretnek edzésre járni, motiváltak, így könnyű dolgom van. A közösség ereje sokat jelent, barátok, összetartók, segítik egymást. És nem csak az edzéseken alkotnak remek közösséget. Az őszünk remekül sikerült, kilenc meccsből kilencet nyertünk. A tavasszal két döntetlenünk is volt, és a SZEOL-tól az utolsó másodpercben kapott góllal vesztettünk. Így nem a saját kezünben volt a sorsunk, hiszen a DAFC II.–SZEOL meccstől függött az aranyérem megszerzése, de mivel a SZEOL nyert, így sikerült megszereztük az első helyet.
A Foliaplast-Bordány SK U14-es csapatának kerete: Zámbó Marcell, Vas Sándor Nimród, Rabi Bálint, Csuka Marcell, Rutai Zoltán, Sándor Márton, Martonosi Kristóf, Meszes Patrik, Czékus Péter, Baráth János, Bóta Emil Benjámin, Illés Márk, Makra Zoltán, Lévai Bence, Rácz Milán, Fodor Ákos, Farkas Samu, Kovács Márk. Vezetőedző: Retek Flórián.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ökölvívás - Szlovákiában a Gladiátor

Nemzetközi tornán vesz részt a héten a győri Patent-Gladiátor Akadémia. Tovább olvasom