Délmagyar logó

2019. 01. 21. hétfő - Ágnes -2°C | 2°C Még több cikk.

Bajnoki nyitány Vásárhelyen

Vasárnap a vásárhelyi Roland Ringen rendezik meg a motokrosszosok magyar nemzetközi nyílt profi bajnokságának nyitó fordulóját. Az eseményről a Fekete Sas különtermében tartottak sajtótájékoztatót.
Vasárnap Hódmezővásárhelyre figyel a hazai motokrosszos világ, 13 órától – az időmérő és a kvalifikációs tréningeket a délelőtti órákban tartják – ugyanis a Roland Ringen rendezik meg a magyar nemzetközi nyílt profi bajnokság nyitó fordulóját, melynek több érdekessége is lesz.
Czuczi Győző, a sportág helyi mindenese – szíve, lelke, motorja –, a házigazda Center MSC nevében rövid történeti visszatekintéssel kezdte, melyből kiderült, hogy a motokrossz angol találmány – a II. világháborútól datálódik –, 1957-ben érkezett Magyarországra, és még ebben az esztendőben megalakult az első vásárhelyi egyesület is. Megemlítette a kék-sárga színekben repesztő ötszörös bajnok Técsy Sándort, valamint a szintén vásárhelyi nevelésű szupernégyest, ifj. Técsy Sándort, Horváth Pált, Czuczi Rolandot és Nagy Lászlót. Utóbbi fia, a 14 esztendős Nagy Alex a sportág egyik legnagyobb ígérete, háromszoros ifjúsági bajnok, aki hazai környezetben, 250 kcm-es négyütemű Suzukival (a négyüteműek eredményeit a 125 kcm-es kétüteműek közé számítják, de lesz 250 kcm-es kategória is) debütál a profi felnőtt mezőnyben.

– Az edzéseken már megbarátkoztam ezzel a géppel – árulta el Alex –, amelyik dupla olyan erős és kétszer olyan nehéz, mint a korábbi motorom. Vásárhelyen szeretnék géposztályomban az első hatban célbaérni, az év végi záráskor pedig a tízben végezni.

A Center MSC-t tizenkét versenyző képviseli majd a vasárnapi viadalon – a profin kívül lesz még junior és amatőr futam is –, és a felnőtt bajnokságban indul még Nagy Dániel (az ismert autóversenyző, Nagy Sándor fia), Füri Viktor és a végső sikerre is esélyes osztrák Stefan Zelko. Eddig 51 előnevezés érkezett, összesen 110-re számítanak – a három kategóriában – a szervezők.

Olvasóink írták

  • 1. Vivien 2008. április 16. 16:40
    „Én ott leszek!!! =)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A nagy szív

Kiesett a Charlton. No erre mondhatják többen: kit érdekel ez a hír?! Végül is nem nagy dolog,… Tovább olvasom