Délmagyar logó

2018. 12. 10. hétfő - Judit 2°C | 8°C Még több cikk.

Bajusz és Kotormán a rájátszásban kuvaiti idegenlégiós lesz

A volt két Pick-játékos, Bajusz Sándor és Kotormán Attila a kuvaiti Qabsia Sport Clubot erősíti a rájátszásban a csapatra váró hat mérkőzés idejére. A két kézilabdás elszegődésük konkrét összegéről nem beszélt, de elárulták, hogy többszörösét kapják, mint idehaza.
Bajusz a kuvaiti csapat góljainak örülhet. Fotó: Miskolczi Róbert
Két hete a tatai edzőtábor lakója a kuvaiti első osztályú bajnokság egyik elit csapata, a Qabsia SC. Ez tulajdonképpen nem nagy szenzáció, hiszen korábban évről évre visszatérő vendége volt a magyar kézilabdának a kuvaiti válogatott. Most azonban olyan klubcsapat készül az ottani rájátszásra, amelyben két volt pickes kézilabdás, Kotormán Attila és Bajusz Sándor erősít. A bajnoki címre pályázó együttesnél az edzői tisztet Hajdu János, a volt magyar szövetségi kapitány látja el.

– Egy hónapra szól a szerződésünk – kezdte a beszélgetést Kotormán Attila, aki szeptember közepi visszatérése után a PLER-t erősíti továbbra is. – Két hétig Tatán készülünk, majd azt követően szintén tizennégy nap alatt kell hat mérkőzést lejátszanunk. Ennyire szól a megbízatásunk. Természetesen ahhoz, hogy egy kis pluszkeresethez jussunk, világot lássunk, kellett Hajdu János is, aki mindkettőnket nagyon jól ismer, s éppen nagy szüksége volt tapasztalt átlövőkre. Természetesen mindketten jól tudjuk, hogy ez nem víkendezés lesz, hanem nekünk kell a csapat meghatározóinak lenni.

A jobbátlövő aztán beszélt arról, hogy egyelőre nem ismerik az ellenfeleiket, de azt tudják, hogy nem szabad egyiket sem lebecsülni, hiszen valamennyi kuvaiti élcsapatot külföldi edző készít fel, s szinte mindegyiket idegenlégiósok erősítik.

Sutka visszatér

Lele Ambrus ügyvezető elnök közölte a hírt, hogy Ilyés Ferenc és Ognjen Backovic terhének csökkentése érdekében visszahívják a Komlónak kölcsönadott Sutka Norbertet. A balátlövő az elmúlt egy év alatt hatalmas fejlődésről tett tanúbizonyságot. A sportvezető egyben közölte azt is, hogy az összes hazai Bajnokok Ligája mérkőzésüket szombaton 16.15-kor játsszák az újszegedi sportcsarnokban, amelyet az m1 egyenesben közvetít.

– Kicsit tartottam az első találkozástól, de rá kellett jönnöm, hogy feleslegesen. Kellemesen csalódtam az új játékostársaimban, akik nagyon udvariasak, kulturáltak, tájékozottak, s nagyon küzdenek.
Információnk szerint Bajusz Sándor neve felmerült a Pick Szegednél is. Sőt tárgyaltak is a balátlövővel, akit egyben nagyon hasznosan lehet irányító poszton is foglalkoztatni. A hírek szerint azonban a jövőben az első osztályú álmokat dédelgető, jelenleg azonban másodosztályú Csurgó színeit erősíti.

– Sokáig úgy volt, hogy esetleg visszatérek Szegedre, azonban egyik pillanatról a másikra megszakadtak a tárgyalások. Egy biztos, hogy Zoran Kurtes nagyon hívott. Nagyon szerettem volna visszatérni, de hát ez nem sikerült. De jól alakult a helyzetem, mert az anyagilag megerősödött, s a Borsodi Peti által irányított Csurgónál megtalálhatom a számításomat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Molnár: Aranyat akarunk!

Holnap megkezdődik Belgrádban a vízilabda Európa-bajnokság, melyen várhatóan folytatódik az utóbbi… Tovább olvasom