Délmagyar logó

2019. 03. 21. csütörtök - Benedek 0°C | 13°C Még több cikk.

Bajusz még játszani akar

Bajusz Sándor júniusban lejáró szerződését a Pick Szeged vezetése nem újítja meg. A négy poszton bevethető kézilabdás elárulta, hogy máris vannak ajánlatai.
Bajusz Sándor hosszú kézilabdás pályafutása során kétszer tért vissza a Pick Szegedhez. Először Splitből hívta vissza Kővári Árpád, majd a mostani bajnokságban, októberben az NB I/B-s Csurgótól villámigazolással hozták vissza, hogy átvegye a súlyos ujjsérülés miatt kiváló Daniel Andjelkovics helyét az irányítói szerepkörben. A Pick-vezetés akkor a bajnokság végéig szóló szerződést kötött vele. Az elmúlt héten aztán kiderült, hosszabbításról szó sem lehet, mivel a klub vezetése a fiatalítás mellett döntött.

– Nekem az az elvem, hogy mindenki annyi ideig játsszon, amíg úgy érzi, versenyt tud tartani a többiekkel. Én pedig úgy tartom, eddig nem lógtam ki a Pickből. Amíg van értelme, addig játszani szeretnék – jelentette ki határozottan az 1993-ban a jugoszláviai Zrenjaninból Szegedre igazolt átlövő.

A hatszoros magyar válogatott kézilabdás igazán sok poszton bevethető. Láttam játszani bal szélen, irányítóként, s a balátlövő mellett már volt a másik oldalon is lövő. A Nyíregyháza elleni mérkőzésen szélső volt.
– Négy poszton vagyok bevethető. A legtöbbször a ballövőt játszottam, degyakran betöltöttem az irányítói szerepkört. Vladan Matics az elmúlt szerdán úgy látta, hogy meg tudom oldani a balszélt is.

Az a hír járta, hogy a Pick Szegedben több játékos sem szerette az egy hete leváltott edzőt. Többek között Bajusz nevét is szájára vették a jól értesültek. Erre azonban a hírbe hozott határozott nemmel válaszolt.

Tizennégy éve Szegeden

Bajusz Sándor 1993-ban került a Szegedre, a Tisza Volán SC-be. A kézilabdás Zentán született, Adán kezdett el játszani, majd Zrenjaninba került, s onnan igazolta le Kővári Árpád. Kilenc évvel ezelőtt egy térdsérülést követően eligazolt Splitbe. Onnan hívta vissza Kővári Árpád, akkori klubelnök, egyben edző is. Amikor megkapta a magyar állampolgárságot, hat alkalommal felhúzhatta magára a címeres mezt is.

– Nem szoktam minősíteni az edzőket. Kialakult bennem egy olyan szokás, ha sérelem, vagy hátrány ér, akkor elkezdem az önvizsgálatot: vajon milyen hibát követtem el? Mi okozta a lecserélésemet? Így a legtöbbször a játékommal bizonyítottam be, hogy az edző rosszul döntött. Nekem nem volt konfliktusom, vitám, vagy nézeteltérésem a menesztett edzővel sem.

A legtöbben azzal foglalkoznak, hogy vajon a játékosból pillanatok alatt vezetőedzővé előlépett Matics meg tud-e felelni a vezetés által megjelölt elvárásoknak?
– Matke nagyon jó edzői adottságokkal rendelkezik. Az tény, hogy nem egyszerű feladat játékosból edzővé vedleni, de kellő elszántsággal és akarattal a kezdeti nehézségeket le lehet küzdeni. Nagyon megkönnyítheti az a dolgát, hogy a csapat teljes mellszélességgel mellette van. Mindenesetre szerintem sokkal sikeresebb lesz, mint Kurtes mester volt, aki túlzásba vitte a figurátlanítást, s nagyon leszabályozta a játékunkat. S ebből aztán óriási káosz lett. Nagyon remélem, hogy Matke jobban épít majd az egyéni képességekre és beállítottságra, mert csakis akkor lehet jó a csapatjáték is.

Természetesen Bajusz, miközben megpróbál minél hasznosabb tagja lenni a Picknek, azon is dolgozik, hogy hol folytassa.
– Én még azt sem mondanám, hogy egészen biztosan el kell mennem. De ha mégis, akkor máris vannak ajánlataim. Sőt külföldre való igazolástól sem riadok vissza. Szerintem nem mindenütt gondolják azt, hogy 37 éves játékos már nem tud jól teljesíteni. Ráadásul nekem utoljára 1997-ben volt komoly sérülésem, tehát eléggé stabilan lehet rám építeni – mondta búcsúzóul Bajusz.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A rájátszás még nem álom

A magyar válogatott Eb-selejtezője miatt nem volt a héten a futsal NB I-ben forduló, de azért az… Tovább olvasom