Délmagyar logó

2019. 06. 25. kedd - Vilmos 21°C | 30°C Még több cikk.

Bajusz vagy Jovanovics?

A Ciudad ellen nyílt töréses ujjsérülést szenvedő Daniel Andjelkovics még mindig az új klinika lakója, a klubvezetés pedig a helyettesítőjét keresi.
Andjelkovicsot Krivokapics és Kurtes edző is meglátogatta. Fotó: Schmidt Andrea
Az új klinika traumatológiai osztályán a nővér nagyon készségesen mutatja Daniel Andjelkovics kórtermét.
– Nem tudtuk volna előre sem jobban megszervezni ezt a látogatást – jegyeztem meg fotós kolléganőmnek, Schmidt Andreának, amikor a szobába belépve a Pick Szeged sérült irányítójának ágyát Zoran Kurtes edző és két játékostársa, Milorad Krivokapics és Vladan Matics ülte körbe. Természetesen először a beteg hogyléte felől érdeklődtünk.

Csövek a kézben

– Most már sokkal jobban vagyok, bár fájdalomcsillapítón élek még mindig – válaszolta. Mintha meghallotta volna a nővér, máris hozta az újabb adagot. Éjjel kétóránként felébresztenek, mert ebbe a három kémcsőbe – a kézfejéből kiálló három üvegre mutat – antibiotikumot raknak. Sajnos még mindig eléggé erős fájdalmaim vannak. De remélem, hogy továbbra sem lesz komplikáció, s négy nap múlva már otthon lehetek.

Aztán arra terelődött a szó, hogy mikor kezdi el az edzéseket. A játékos elmondta, hogy tíz napig semmiféle mozgást nem végezhet, aztán elkezdődik a gyógytorna. Hat hétnél hamarabb egészen biztosan nem tud játszani. S aztán még egyszer felidézte az eseményeket:
– Metlicicet próbáltam blokkolni, de az nem sikerült, s az átlövő előrelendülő kezével óriásit csapott a mutatóujjamra. Amikor megláttam, hogy kint van a csontom is, majdnem elájultam, s ezért néztem oldalra.

Matics ellenállt

A történet meghallgatása után hiába kapacitáltuk Vladan Maticsot, hogy ő is álljon társa ágya mellé egy fotó erejéig, a szélső erre nem volt hajlandó. Azzal tért ki a kérés elől, hogy neki elege van a kórházból.
Milorad Krivokapicsot kértem meg, hogy tolmácsolja Zoran Kurtes véleményét a csapat előtt álló nehéz egy héttel kapcsolatban. Az átlövő közben megjegyezte, hogy neki is jobb lett volna, ha kihagyja még ezt a mérkőzést, mert enyhe fájdalmat érez a térdében. De hát tudja, hogy szükség van a játékára.

– Nagyon nehéz helyzetbe kerültünk azzal, hogy három játékos sérüléssel bajlódik – kezdte a tréner, majd így folytatta: – Ugyanakkor két nagyon nehéz találkozó vár ránk hat nap alatt. Egyelőre a nyíregyházi bajnoki találkozóra készülünk. Láttam a tavalyi felvételt, amikor az utolsó tíz percben sikerült csak megnyerni a meccset. A Bresztre csak csütörtöktől készülünk. Nekem az a véleményem, hogy mindkét mérkőzésen ugyanolyan jó hozzáállás kell, mint a Ciudad elleni összecsapáson volt.

Ma kiderül: ki érkezik?

Lele Ambrus ügyvezető elnök elárulta, minden percét azzal tölti, hogy megtalálják a másfél hónapra kiesett Andjelkovics helyettesítőjét. Ugyanis nem vághatnak neki a Bajnokok Ligája csoportmeccseinek úgy, hogy a tizenkilenc éves Lele Ákos legyen a karmester. Tegnap délutánra aztán eldőlt, hogy a klub vezetése vagy az egykori szegedi kedvencet, Bajusz Sándort, vagy pedig a szerb Nedeljko Jovanovicsot igazolja le. Döntés mára várható.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sterbik kivédte a szemünket

Egy félidei jó játék ellenére is vereséggel kezdte hazai pályán BL-szereplését a Pick Szeged, igaz,… Tovább olvasom