Délmagyar logó

2018. 12. 09. vasárnap - Natália 1°C | 11°C Még több cikk.

Bakos Dávid meg sem várta a Pick Szeged ajánlatát

Bakos Dávid kétévi szegedi kézilabdázás után, meg sem várva a Pick vezetőinek ajánlatát, aláírt a Dunaferrhez. A fél éve komoly térdműtéten átesett játékossal még Szegeden beszélgettünk.
A nyolcszoros felnőtt kézilabda-válogatott Bakos Dávid (képünkön) két évvel ezelőtt igazolt a PLER-ből a Pick Szegedbe. A huszonöt éves játékos azonban már áprilisban, meg sem várva, hogy a jelenlegi klubjának vezetői milyen ajánlatot akarnak tenni a most júniusban lejáró szerződése után, úgy döntött, elfogadja a bajnoki bronzérmes Dunaferr ajánlatát.

– Már az elmúlt bajnokságban is beszélgettek velem a dunaújvárosi vezetők. Akkor egyértelműen kitértem a tárgyalás elől. Az idén azonban, némi hiányérzet után, úgy döntöttem, leülök tárgyalni a Dunaferr illetékeseivel. Tudom, hogy a világ egyik legjobb jobbátlövőjének az árnyékában kevesebb szerepet kaphatok, azonban én ennél azért többre számítottam. Nincs bennem tüske, igazán csalódott sem vagyok, de érzek még magamban annyi tehetséget és akaratot, hogy ennél többet mutassak a játékomból. Fejlődni akarok, s ezt úgy érzem, az új klubomban megtehetem, mert sokkal több lehetőséget kapok a bizonyításra – legalábbis a jelen pillanatban így látom. Egyébként a Pick Szeged vezetői nagyon korrektek voltak, hiszen többször is megkérdezték, nem gondoltam-e meg magam?

Bakos Dávid állítását látszik igazolni az a tény is, hogy a Dunaferr megvált a jobb átlövő poszton játszó a szerb idegenlégiósától, Djukicstól, s így a volt Pick-játékos most egyeduralkodónak érezheti magát ezen a poszton.

– Nem tudom, így döntöttem volna-e, ha nem sérülök meg az alapszakasz veszprémi rangadóján. Egyet azonban nyugodt szívvel kijelenthetek: Zoran Kurtesnél egészen biztosan nem kaptam volna több bizonyítási lehetőséget. Vladan Matics más, ő egészen biztosan jobban számítana rám. De már döntöttem. Ami pedig a sérülésemet illeti, szépen gyógyul, érzésem szerint, s ez nem hivatalos orvosi vélemény, már július közepén megkezdhetem az új csapatomban a társakkal a felkészülést, s szerintem annak is nagy a valószínűsége, hogy ott leszek a bajnoki rajtnál – jelentette ki Bakos Dávid, aki elmondta még, hogy nagyon megszerette Szegedet, és Thékesné Cinikének örök hálával tartozik, akinek óriási szerepe van abban, hogy nagyon szépen gyógyul a térde.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újraszerveződik Szegeden a salakmotoros élet

A salakmotorversenyek mindig népszerűek voltak Csongrád megyében. A leglátogatottabb eseménynek… Tovább olvasom