Délmagyar logó

2019. 01. 20. vasárnap - Fábián, Sebestyén -4°C | 2°C Még több cikk.

Baksa László vagy Nagy Viktor

A kolozsvári felkészülési férfi vízilabdatornát jó teljesítményt nyújtva, pontvesztés nélkül nyerte meg a magyar válogatott. A Szeged Beton kapusával, Baksa Lászlóval is elégedett volt a kapitány.
Baksa még mindig harcol a vb-részvételért. Fotó: Schmidt Andrea
Kemény Dénes szövetségi kapitány pólósai négy mérkőzést játszottak, négy mérkőzést nyertek, tornagyőztesként zárták a kolozsvári viadalt.
– Rendkívül hasznos volt a torna, világosan kiderült, miben kell javulnunk elöl is, hátul is – árulta el a válogatott egyetlen Szeged betonos játékosa, Baksa László. – Jó úton járunk, de még sok tartalék van bennünk.
Mint ismert, a keretben három kapus verseng a vb-re utazó két helyért. Jobban mondva csak ketten, Baksa és a vasasos Nagy Viktor, mert Szécsi Zoltán helye megkérdőjelezhetetlen.

– Velem ugyan nem beszélt Kemény Dénes, de másoktól úgy hallottam, elégedett volt velem – folytatta Laci. – Magabiztosnak látott, de azt is megjegyezte, a bejátszásoknál nem jöttem ki a center elé labdát halászni. Sajnos igaza volt... A kapitány nagy statisztikus, abból pedig az derült ki – annak ellenére, hogy az általam védett horvátok és németek elleni meccsen több gólt kaptunk, mint amikor a görögökkel és a románokkal szemben Viktor állt a kapuban –, hogy az én védési hatékonyságom valamivel jobb volt.

Szeretik őket

Baksa Laci arról is mesélt, milyen kedvesek voltak a kolozsvári magyarok: „Az összes meccsünkön több százan szorítottak, szurkoltak nekünk. Végig azt skandálták: Ria, ria, Hungária! Mintha Magyarországon pólóztunk volna. Bevallom, majdnem megkönnyeztem. De olyan is előfordult, sétáltam az utcán, amikor egy hajléktalan odalépett hozzám, és sok sikert kívánt a másnapi találkozónkhoz, illetve a melbourne-i vébészereplésünkhöz.
„Nem tagadom, a kolozsvári napok mély nyomokat hagyott bennem, bennünk."

Döntés természetesen még nem született ebben a kérdésben sem. A játékosok március elejéig tehetnek sokat azért, hogy meggyőzzék Kemény Dénest.

– A hétfőt és a keddet megkaptuk pihenőnek, legközelebb szerdán a Sportkórházban találkozunk. Péntek reggel pedig már utazunk is ki Berlinbe, ahol még aznap kétkapuzunk a németekkel. Másnap Magdeburgban hivatalos meccset játszunk vendéglátóinkkal, majd vasárnap hazarepülünk. Hétfőn és kedden a horvátokat fogadjuk, mindkét nap kétszer kétkapuzunk a Rudics-legénységgel. Március 2. és 4. között Debrecenben rendezik a Tavasz-kupát, azon rajtunk kívül ott lesznek a románok, a görögök és a németek is. A terv az, a cívisvárosban már a végleges, melbourne-i 13 fős alakulat ugrik a vízbe. Bizakodom...


A profi

Tizennyolc hónap után tért vissza a nemzeti gárdába Benedek Tibor. Baksa Lászlót megkérdeztük, szerinte milyen hatással volt a válogatottra a Domino klasszisának jelenléte?
– Csak a legjobbakat mondhatom róla. Bár már elmúlt 34 éves, még mindig a világ egyik legjobbja. Vérprofi, bámulatos a sporthoz, a pólóhoz való hozzáállása. Sokat beszélgettem vele, nagyon érdekes dolgokat mondott. De nemcsak én, a többiek is rengeteget tanulhatnak tőle. Nagyon sokat erősödött vele a válogatott. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ismét döntés előtt az elnökség

Nem akarunk vészharangot kongatni, de valami nagy baj van a Pick Szeged kézilabdacsapatának háza… Tovább olvasom