Délmagyar logó

2019. 03. 26. kedd - Emánuel 6°C | 13°C Még több cikk.

Balátlövőt igazolt a Pick

Mint az várható volt, a hónap elején Szegeden próbajátékon részt vett, s azon jó benyomást keltő, Adrian Petrea balátlövőt két plusz két évre leigazolta a Pick. Lele Ambrus ügyvezető elnök azt hangsúlyozta, hogy a kilencvennégyszeres román válogatott három poszton is bevethető.
Újabb hét, újabb Pick-igazolásról adhatunk hírt. Tegnap Lele Ambrus, a Pick Szeged kézilabdacsapatának elnöke bejelentette, hogy többhetes tárgyalás után végre sikerült pontot tenni Adrian Petrea leigazolásának ügyére. Ugyanis a negyedik éve a francia első osztályú bajnokságban játszó román válogatott átlövőnek még egy évig a Pontault Com-
baulthoz szól az igazolása. Azonban a jobbkezes bombázó nem igazán érezte jól magát a kiesés elkerüléséért küzdő csapatban, így hajlott a Pick Szeged ajánlatára.

Miután Petrea a március másodikán megtartott tesztfoglalkozáson jó benyomást tett a Tisza-parti klub vezetőire, megkezdődött a játékos megszerzésére irányuló tárgyalássorozat. Ennek tettek pontot a végére tegnap az érintettek. Bár lapunk információja szerint a Pick Szeged szerette volna, ha már most elengedik a franciák, azonban csak abba egyeztek bele, hogy június harmincadika után távozhat.

A szegedi próbajáték alkalmából a következőképpen indokolta a balátlövő klubváltásának okát:
– Szeretnék egy olyan csapatban játszani, amely rendszeres résztvevője a Bajnokok Ligájának. Éppen ezért örömmel vettem a szegediek megkeresését. De az sem utolsó szempont, hogy közelebb kerülök a szülőföldemhez is. Egyébként jól ismerem a Pick játékát és eredményeit.

Jegyek a rangadóra

Csak holnap és holnapután 15 és 18 óra között lehet elővételben belépőt – 2000 forintos áron – vásárolni a szombati Pick Szeged–Veszprém alapszakaszzáró kézilabda-mérkőzésre. Mivel az m1 élőben közvetíti a rangadót, a kezdési időpont 15.45 óra.

Ami nem sikerült a kameruni André Ndjucknak, az bejött a román átlövőnek. Annak idején a kameruni válogatott átlövő is azért volt Szegeden, hogy megoldja a balátlövő posztot. Mint kiderült, a színes bőrű kézilabdás nem igazán tudta meggyőzni vendéglátóit arról, hogy helye van a Pickben. Más kategóriát képvisel azonban Adrian Petrea. Erényeiről az ügyvezető elnök a következőket mondta:
– Három poszton is bevethető az új játékosunk, ugyanis nem csupán lövőként, hanem irányítóként is szeretnénk számba venni. Rövid itt-tartózkodása alatt bebizonyította, hogy támadásban és védekezésben is hasznos játékot tud nyújtani. Pillanatok alatt beilleszkedett a csapatba. Lát a pályán, s amellett jól lő, ezért kötöttünk vele két plusz kétéves szerződést.

A Pontault Combault honlapja szerint a játékos három bajnoki évet a Créteilben húzott le. Ebben a bajnokságban igazolt a tizennégy csapatos első osztályú bajnokság jelenlegi 11. helyezettjéhez. Egyébként román klubjával, a Dinamo Bucurestivel az EHF-kupában játszott, mielőtt külföldre távozott volna. A francia első osztályú bajnokság húsz fordulójában hetven gólt szerzett. Reméljük, hogy a Pick Szegedben is ugyanilyen gólerős lesz.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A második negyed közepéig jól tartotta magát a Szeviép

Nem sikerült a bravúr, érvényesült a papírforma: magabiztos, fölényes győzelmet aratott az… Tovább olvasom