Délmagyar logó

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -4°C | 4°C Még több cikk.

Beindul a nagyüzem: kezdődnek a bajnokságok a megyei csapatoknak

Megnőtt létszámú, immár tízfős kontingensnek szoríthatnak a Csongrád megyei kézilabda-szurkolók az NB I/B-s és NB II-es bajnokságokban női, illetve férfi vonalon, ráadásul Csongrádon új együttes jutott fel a harmadosztályba.
Csongrád megye második, harmadik vonalába tartozó kézilabdacsapatainál is beindul a nagyüzem a hétvégén. Összesen tíz együttesünk érdekelt a férfi, női NB I/B-ben és az NB II-ben, utóbbi pontvadászatban pedig egy újonc is lesz, a Tigrisek Csongrádi KSE a férfiaknál indít egy gárdát.

– A klubunk már hatéves, míg felnőttcsapatunk három esztendeje létezik – árulta el lapunk érdeklődésére Hegedűsné Szikszai Márta, a Tigrisek Csongrádi KSE klubelnöke –, két évet a megyei bajnokságban töltöttünk. A második idényünket már úgy kezdtük, hogy fel szeretnénk jutni, ennek tudatában kettős játékengedélyű kézilabdázónk már nem volt. Sikerült, a nyáron pedig tovább erősítettünk. Célunk, hogy a középmezőnyben végezzünk, fő célunk pedig, hogy a kinevelt utánpótlás-játékosainkat itthon tudjuk tartani. Játszottunk edzőmeccseket, amelyek jól sikerültek, de már nagyon izgulunk a szezonkezdet miatt – jegyezte meg Hegedűsné Szikszai Márta.

Négy férfi és hat női csapat lesz érdekelt ezekben a bajnokságokban. Csongrád megyei szempontból a legzsúfoltabb a nők NB II-es Délkeleti csoportja lesz, ahol négy helyi klub érdekelt. Az első fordulók mérkőzéseit ma és holnap rendezik, a számunkra igazán érdekes együttesek közül öt itthon, másik öt pedig idegenben kezdi meg szereplését.

Csongrádi megyei kézilabdacsapatok, férfiak, NB I/B, Keleti csoport: ContiTech FKSE-Algyő. NB II, Délkeleti csoport: Makói KC, PICK Szeged U23, Tigrisek Csongrádi KSE. Nők, NB I/B, Keleti csoport: Levendula Hotel FKSE-Algyő, PC Trade Szeged KKSE. NB II, Délkeleti csoport: Hódmezővásárhelyi LKC, K. Szeged SE, Makói KC, PC Trade Szeged KKSE U22.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az egészségükért futhatnak - 6000 főt várnak a 17. PICK Utcai Futófesztiválra

Az egészségükért futhatnak - 6000 főt várnak a 17. PICK Utcai Futófesztiválra
Az évről évre nagyobb népszerűségű 17. Pick Utcai Futófesztiválra három távon közel hatezer indulót… Tovább olvasom