Délmagyar logó

2019. 05. 22. szerda - Júlia, Rita Még több cikk.

Bemutatjuk a vb megyei indulóit

Holnapután megkezdődik Szegeden a 15. WAKO kick-box-világbajnokság. A megyei versenyzők már a felkészülés hajrájában vannak, ezúttal négyőjükkel ismerkedhetnek meg.
Molnár (balról) a jó szereplésben bízik. Fotó: Gyenes Kálmán
A mai bemutatásban három olyan sportoló kap szerepet, aki nem a megye szülötte, ám a szegedi Tigers SE színeiben indul a világeseményen. A negyedik versenyző viszont a régióban él és sportol is. Mindegyikükben közös a szakág, a full-contact.

MOLNÁR CSABA
–75 kg, full-contact

A makói születésű Molnár Csaba eddig négy bajnoki címet, egy Világkupa-ezüstöt, valamint egy-egy vb- és Eb-bronzérmet gyűjtött. A válogatott egyik legrutinosabb tagja a maga 36 évével. Három kislány várja otthon a tapasztalt harcost, aki mindenevő, kedvenc itala a narancslé, filmje pedig Regős Bendegúz sztorija, az Indul a bakterház.
– Sajnos a gyerekek nem lehetnek jelen a világeseményen, mert még nagyon kicsik. Apátfalván élek, így nem régóta ugyan, de önmagam edzek. A vb-n szeretnék jól szerepelni, de szinte minden a sorsolástól függ – nyilatkozta Molnár Csaba.

TAKÁCS RITA
–52 kg, full-contact
Parádésan sikerült a Nyíregyházáról nemrégen Szegedre igazolt Takács Rita bemutatkozása új klubjában, a Tigersben. Hiszen a hivatásosok kisvilágbajnoki címmérkőzésén magabiztosan verte a horvát Ivona Roccát. Takács két profi világszervezet három súlycsoportjában is kisvilágbajnok. Károlyi István tanítványa négy bajnoki elsőséggel, egy vk-sikerrel, valamint egy vb- és Eb-bronzzal büszkélkedhet. A célja nem is más, mint az aranyérem.

RÁCZ DÉNES
–81 kg, full-contact
Viszonylag fiatal kora ellenére – októberben töltötte be 26. életévét – a Tigers SE sportolója, Rácz Dénes igen tekintélyes eredménylistával büszkélkedhet. Tizenkét bajnoki cím, két-két Európa- és világbajnoki bronz-, valamint egy Világkupa-elsőség szerepel a neve mellett. Kedvenc filmje, a Rettenthetetlen hűen tükrözi az ars poeticáját is: a végsőkig küzdeni. A nőtlen fiatalember a gerendási polgármesteri hivatal pályázati referenseként dolgozik.

SZŐKE RÓBERT
–67 kg, full-contact

A gyulai származású Szőke Róbert a juniorok mezőnyében szerzett már egy világbajnoki ezüstérmet. A szegedi Tigers SE kick-boxosa emellett háromszor állhatott fel a dobogóra magyar bajnokságon. Ars poeticája alapján – az oroszlán nem egyezkedik az emberrel – egy megalkuvást nem ismerő sportolóval találkozhatunk az újszegedi sportcsarnokban. Erre utal kedvenc filmje, a Gladiátor is. Civilben autókkal foglalkozik, hiszen egy kereskedés értékesítője, és a hobbija is erre vonatkozik: szeret utazni, szereti az autókat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Zenére izzadt a válogatott

A héten már Szegeden, az esemény helyszínén készül a magyar kick-box-válogatott a jövő szerdától… Tovább olvasom