Délmagyar logó

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -4°C | 3°C Még több cikk.

Bemutatjuk a világbajnokság megyei versenyzőit (II.)

Jövő szerdán pontban 12 órakor megkezdődnek a küzdelmek a szegedi WAKO kick-box-világbajnokságon. A népes szegedi különítmény újabb két, bemutatandó tagja még vb-újonc.
Két olyan „súlyosabb" egyéniséggel folytatjuk a bemutatást, akinek az igazi nemzetközi siker még várat magára – ám remélhetőleg csak a jövő szerdán kezdődő szegedi világbajnokságig.

DÖME BALÁZS
full-contact, –86 kg

A szegedi Tigers SE kiválósága, Döme Balázs (bal oldali kis képünkön) eddig mindössze két magyar bajnoki címmel büszkélkedhet.
Stricz Richárd jelenlegi tanítványa – nevelőedzője: Rusz Alajos – szerepelt már ugyan thai-box Európa-bajnokságon is, ahol az ötödik helyet szerezte meg, a nagy kiugrás azonban a szegedi vb lehet számára. Döme 1993 óta sportol, egy négyéves kisfiú édesapja, hobbija önmagában a sport, ezen belül pedig a biciklizés. Érdekes, hogy példaképe egy ökölvívó, Lennox Lewis.

– A fiam, Márk születése után volt néhány év, amikor szüneteltettem a sportolást – emlékezett vissza a 27 éves Döme. – Világbajnokságon most indulok először, és az izgalomnál talán nagyobb bennem a kíváncsiság. Az elmúlt másfél év a vb jegyében telt, jó lenne a család, a barátok, a fiam előtt helytállni. Nem ismerem a mezőnyt, de az tuti, hogy aki a nyolc közé bejut, már büszke lehet. Azért a minél fényesebb érem igencsak motivál.

KECSKÉS TAMÁS
semi-contact, +94 kg
A harmincéves Kecskés Tamás a rutinosabb korosztályhoz tartozik. A Tigers SE sportolója büszkélkedhet bajnoki címmel, valamint a nemzetközi porondon Világkupa-sikerrel. A szegedi harcos 1994 óta sportol, hobbija mindenképpen figyelemre méltó: az íjászat. Terve a jövőre nézve igen egyszerű, ám teljesen normális: gyerekvállalás és harmonikus élet a feleségével. Kecskés Tibor és Kovács Sándor tanítványa az első világbajnokságára készül.

– A végzettségem középiskolai történelem tanár, mindig is vonzódtam a szakhoz, így a tradicionális íjászathoz is – indokolta hobbiját Kecskés Tamás. – Nemzetközi rutinom valóban kevés van, de néhány évvel ezelőtt a sok második és harmadik hely után egy kicsit belefásultam a kick-boxba, a csalódás pedig egy kis szünethez vezetett. A vb-riválisaim közül néhánnyal már találkoztam, és úgy gondolom, a tisztes helytállásba akár még az érem is belefér.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ilyés Ferenc gyógyulgat

Az elmúlt szombaton ott volt, igaz, mankóval, az újszegedi sportcsarnok lelátóján a részleges… Tovább olvasom