Délmagyar logó

2019. 02. 18. hétfő - Bernadett -1°C | 13°C Még több cikk.

Bencze Tamás: Jó úton járunk

A Szeviép-Szeged vezetőedzője, Bencze Tamás elégedett csapata eddigi teljesítményével, míg Németh Bernadett, az együttes játékosa már a Gdynia elleni sikerre hangol. Online interjú.
szeviepfan: Számítottak arra, hogy a bajnokság ezen szakaszában ilyen jól áll majd a csapat a bajnokságban?
Bencze Tamás: Számítottam rá. Amikor idekerültem, az volt a cél, hogy lehetőség szerint megismételjük a tavalyi szereplésünket, de minimális célként a legjobb háromba kerülést tűztük ki magunk elé. A tizenegy meccsen szerzett tíz győzelmet látatlanban is aláírtam volna, más kérdés, hogy ehhez hazai pályán a Győrt és a Sopront meg kellett vernünk.

Kövecske: Gratulálok a csapatnak az eddigi sikerekhez, és csak így tovább, hajrá!!!! Emőkének gyors gyógyulást kívánok! Arra lennék kíváncsi, szóba került-e esetleg, hogy ki lehetne Emő "utódja"?
Bencze Tamás: Köszönjük a gratulációt. Emő szerencsére már jól van, a mai, Szekszárd elleni Hepp-kupa-meccsen játszani is fog. Természetesen már gondolkozunk a pótlásán, de titkon bízunk benne, hogy még jövőre is minket erősít.

kgabor: Németh Benadettől kérdezném: meddig maradsz Szegeden?
Kövecske: Bettitől kérdezném: meddig marad (maradtok) Szegeden?

Németh Bernadett: Elvileg van még egy évem a Szeviépnél, a szezon előtt két idényre írtam alá. Jól érzem magam a csapatnál, és ha minden úgy alakul, ahogy tervezzük, kitöltöm a szerződésem.

Fotó: Karnok Csaba
A Szeviép-Szeged vezetőedzője, Bencze Tamás elégedett csapata eddigi teljesítményével.
Fotó: Karnok Csaba

kandras: Ha a Szeviép éves költségvetését 100-nak vesszük, mennyi a Pécsé, illetve a Soproné? Egy ilyen moszkvai kiruccanás, nem visz el arányosan túl sok pénzt? Ahhoz gratulálok, hogy legutóbb többen voltak a Szeviép kupameccsén, mint az után következő Szedeák bajnokin. Látta már játszani a Szedeákot?
Bencze Tamás: Ugyan nem vagyok gazdasági szakember, de 200 biztosan megvan mindkét csapaté. Ettől függetlenül mindig az a 9-10 játékos az ellenfél, aki a keretet alkotja, a pályán nem az számít, hogy ki mennyit keres. A vezetés megteremtette az Euroliga-indulás gazdasági feltételeit, de természetesen mindig megpróbálják megkeresni a lehető legkedvezőbb megoldást, ami a mai helyzetben abszolút érthető. Például Moszkvába is Zürichen keresztül utazott a csapat, annak ellenére, hogy létezik egyszerűbb útvonal is az orosz fővárosba. Köszönjük a gratulációt. Több Szedeák-meccsen is voltam már kint, régi csapattársam is játszik az együttesben. Szurkolok nekik, hiszen ők is szegediek.

CiMi: Én is csak gratulálni tudok a csapatnak ehhez a sok szép sikerhez hiszen szívvel lélekkel küzdöttek a Győr, a Sopron, a Tarbes ellen, és ezek nem kis csapatok... Bencze Tamás úrtól kérdeznék! Minek köszönhetőek ezek a felejhetetlen sikerek? Mit gondol az igazolt játékosokról? (Horváth, Sipavicute, Ciglar)
encze Tamás:
Köszönjük a kedves szavakat. Ezek a meccsek igazolták, hogy jó úton járunk, de nagyon messze van még a bajnokság vége, sokat kell azon dolgoznunk, hogy elérjük a kitűzött céljainkat. Mindhárom új játékosunk célirányos igazolás volt, nyílvánvalóan el kell telnie egy kis időnek, mire minden mérkőzésen a valódi tudásukat tudják nyújtani.

THEBOSS01: Azt nem értjük, hogy a bajnokságban a gyengébb teljesítményű ellenfeleknél, vagy akár lehet az erősebbeknél is - ha nagy fölénnyel vezet a csapat, akkor miért nem játszatják a fiatalokat is az utolsó negyedekben például? Hisz, akkor bizonyíthatnának, vagy esetleges rutint szerezhetnének. Mert hogy ott ülnek a kispadon, annak sajnos nem sok értelme van! Egyébként nem rossz a csapat! Fejlődő tendencia! :)
Bencze Tamás: Az én filozófiám az, hogy a fiatalok elsődleges fejlődési lehetősége az, hogy a kerettel készületnek. Ebből adódóan az edzéseken és a B csoportban mutatott teljesítményük alapján kerülnek pályára a mérkőzéseken. Azért a két-három percért is meg kell küzdeniük, amit egy-egy találkozón kapnak. Nekik még elsősorban másodosztályban kell bizonyítaniuk.

Fotó: Karnok Csaba
Németh Bernadett, az együttes játékosa már a Gdynia elleni sikerre hangol.
Fotó: Karnok Csaba

Podesta: Önök szerint nyerhet a csapat csütörtökön a lengyelek ellen? Remélem!!! Hajrá Szeged!!!
Németh Bernadett: Minden mérkőzést meg akarunk nyerni, ez csütörtökön sem lesz másképp. Nagyon nehéz feladat előtt állnuk, mert remek együttes a Gdynia. Ha a múlt heti találkozókon mutatott játékunkat meg tudjuk ismételni, akkor nem lehet gond. Bízom benne, hogy minél többen buzdítanak majd bennünket, a szurkolókkal együtt könnyebb dolgunk lehet. A győzelem megszerzésével megmarad az esélyünk a továbbjutásra, ez is plusz motivációt ad.

gomba: Meg kell nyerni a bajnokságot, nincs mese. Betti, szerinted sikerülni fog?
Németh Bernadett: Már szó volt róla, messze még a bajnokság vége, nagyon nehéz dolgunk lesz, mivel az első négy csapat hasonló játékerőt képvisel. Azon vagyunk, hogy az összes mérkőzésünket megnyerjük az alapszakaszban, hiszen ezzel a rájátszásra pályaelőnyt szereznénk, bár még ez sem jelent biztosítékot a döntőbe jutásra.

Kisskiki: Melyik a Szeviép legjobb légiósa?
Bencze Tamás: Mindhárman nagyon jó képességű játékosok, ezért nem szeretnék különbséget tenni közöttük. Jelenlegi formájuk alapján leginkább Sipaviciutéval vagyok elégedett, mert ő ad vissza legtöbbet a pályán abból, amit kérek tőle.

Olvasóink írták

 • 12. V198 2010. november 05. 13:48
  „Sziasztok!Gratulálok a csütörtöki meccshez.Tudom nem nyertetek,de mindent beleadtatok.Nagyon ügyesek vagytok.12 éves vagyok és már most nagyon szeretlek titeket.A legjobb csapat vagytok!Bencze tamás maga pedig kiválló edző.Tudom a lányok nagyon jó tejesítményt fognak nyújtani az ideji évben!Sok szerencsét!”
 • 11. better77 2009. december 11. 20:33
  „Drága Barátom, Kovács András! Ahhoz aztán van mit gratulálni, hogy a két Euroligás női csapat meccsén 50-nel többen voltak, mint a világhírű Nagykálló Szedeák elleni vendégjátékán. Ez aztán a bámulatos bravúr. Őszinte elismerésem... Miért nem ahhoz gratulál, hogy a Szedeák-Jászberény meccsen kétszer annyian voltak, mint a Szeviép-Brno Euroliga-meccsen?”
 • 10. THEBOSS01 2009. december 11. 10:47
  „Tisztelt Vezetőedző Úr!

  Azt nem értjük, hogy a bajnokságba a gyengébb teljesítményű ellenfeleknél, vagy akár lehet az erősebbeknél is - ha nagy fölénnyel vezet a csapat, akkor miért nem játszatják a fiatalokat is az utolsó negyedekben például? Hisz, akkor bizonyíthatnának, vagy esetleges rutint szerezhetnénke. Merthogy ott ülnek a kispadon annak sajnos nem sok értelme van! Egyébként nem rossz a csapat! Fejlődő tendencia! :)”
 • 9. CiMi 2009. december 11. 10:36
  „Én is csak gratulálni tudok a csapatnak ehhez a sok szép sikerhez hiszen szívvel lélekkel küzdöttek a Győr,Sopron,Tarbes ellen és ezek nem kis csapatok...

  Bencze Tamás úrtól kérdeznék!
  Minek köszönhetőek ezek a felejhetetlen sikerek?
  Mit gondol az igazolt játékosokról? (Horváth,Sipavicunte,Ciglar)”
 • 8. kovacsa 2009. december 11. 10:11
  „Tisztelt Bencze Tamás!

  Ha a Szeviép éves költségvetését 100-nak vesszük, mennyi a Pécsé, illetve a Soproné?

  Egy ilyen moszkvai kiruccanás, nem visz el arányosan túl sok pénzt?

  Ahhoz gratulálok, hogy legutóbb többen voltak a Szeviép kupameccsén, mint az után következő Szedeák bajnokin. Látta már játszani a Szedeákot?

  Kovács András”
 • 7. Kövecske 2009. december 11. 09:55
  „Gratulálok a csapatnak az eddigi sikerekhez, és csak így tovább hajrá!!!! Emőkének gyors gyógyulást kívánok!
  Arra lennék kíváncsi, hogy hogy szóba került-e esetleg ,hogy ki lehetne Emő "utódja" ?
  Bettitől kérdezném: meddig marad(maradtok) szegeden?”
 • 6. isildur 2009. december 11. 09:35
  „A Pécs lesz a bajnok, ha tetszik ha nem...”
 • 5. kgabor 2009. december 11. 09:05
  „Németh Bernadettől kérdezném: meddig maradsz Szegeden?”
 • 4. Podesta 2009. december 10. 20:22
  „Üdv!

  Önök szerint nyerhet a csapat csütötökön a Lengyelek ellen?

  Remélem!!! Hajrá Szeged!!!”
 • 3. gomba 2009. december 10. 17:32
  „Meg kell nyerni a bajnoksáégot, nincs mese. Betti, szerinted sikerülni fog?”
 • 2. Kisskiki 2009. december 10. 16:06
  „MELYIK A SZEVIÉP LEGJOBB LÉGIÓSA???”
 • 1. szeviepfan 2009. december 09. 14:15
  „Számítottak arra, hogy a bajnokság ezen szakaszában ilyen jól áll majd a csapat a bajnokságban?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kulcsszerep vár rád, te zárod az öltözőt - futballedzők aranyköpései

A kommentátorok és a labdarúgók után az edzőket vettük górcső alá: bizony, néha a szakvezetők is… Tovább olvasom