Délmagyar logó

2019. 06. 26. szerda - János, Pál 20°C | 32°C Még több cikk.

Benkő László ízig-vérig vásárhelyi

A Magyar Labdarúgó-szövetség korábbi elnöke, Benkő László (78) a mai napig aktívan figyeli a hazai futballközeget, emellett minden napját cégénél, a kozmetikai termékekkel foglalkozó Caolánál kezdi.
Benkő László 1933-ban született Hódmezővásárhelyen. Hamar elkerült a városból, már 19 évesen a Bp. Honvéd játékosa lett, ahol pályafutása után elnökként is tevékenykedett, ő vezényelte le az egyesület hadseregről való leválását. 1994-ben a Magyar Labdarúgó-szövetség elnökének választották, ahol két évig dolgozott, a mai napig a szervezet tiszteletbeli elnöke, civilként pedig a Caola-Alfa Kozmetikai Zrt. tulajdonosa.

– Még ma is minden napom a cégnél kezdődik, reggel hétre bent vagyok. A feleségem szerint egyszerűen nem öregedtem meg, és én sem érzem magam 78 évesnek – mondta.

A futballban már nem játszik aktív szerepet, ám így is figyelemmel kíséri a történéseket.

A Magyar Labdarúgó-szövetség korábbi elnöke, Benkő László (78) a mai napig aktívan figyeli a hazai futballközeget. Fotó: DM/DV
A Magyar Labdarúgó-szövetség korábbi elnöke, Benkő László (78) a mai napig aktívan figyeli a hazai futballközeget. Fotó: DM/DV

– Ha tehetem, minden válogatott mérkőzésre kimegyek. Az MLSZ tiszteletbeli elnöki tisztsége mellett egészen a tavalyi évig a szervezet kisebbségi bizottságának és az általa működtetett cigányválogatottnak voltam a vezetője. Büszke vagyok rá, hogy a csapat már 94-es megalakulása óta 80 fellépésen is túl van, és megmérkőzött például a Pápai Svájci Gárda csapatával is – fogalmazott.

Véleményét nem csak barátainak mondja el, az egyik sporthetilapban rendszeresen publikál, méghozzá igen éles hangon. A jelenlegi MLSZ-ről azonban csak pozitívumokat tudott mondani.

Csányi Sándor kezében jó helyen van a magyar labdarúgás, és az is örömteli, hogy már jóval kevesebb ember irányítja az MLSZ-t, az én időmben ezzel sok gond volt. Bizakodó vagyok, az akadémiai rendszer eredményeit lassan észre lehet majd venni a hazai bajnokságon is, de ehhez az is kell, hogy olyan feltételeket teremtsenek, amelyek mellett a fiatalok nem vágynak annyira külföldre.

Bár Budapesten él, nem szakadt el szülővárosától.

– Hiába kerültem el több évtizede, ízig-vérig vásárhelyinek tartom magam. Havonta többször is hazalátogatok, szüleim a városban vannak eltemetve, és a helyi polgári szenátusban is vannak feladataim – tette hozzá Benkő László, aki 2008 óta a város díszpolgára.

Olvasóink írták

  • 1. promto 2011. szeptember 21. 20:41
    „Tisztelt Laci bácsi!
    Segithetne a Vásárhelyi labdarugáson is a kapcsolatai révén.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Második, harmadik vonal - 2011.09.20.

Tovább olvasom