Sport

2019.05.28. 19:40

Berki Krisztián elnökségi tag lett a tornaszövetségben

Az olimpiai bajnok tornász elmondta, már mostantól próbál részt venni az elnökség munkájában, de a távolabbi jövőre is gondol, hiszen a visszavonulása után a szövetségben szeretne tevékenykedni.

Berki Krisztián olimpiai bajnok tornászt beválasztották kedden a magyar szövetség (MATSZ) elnökségébe.

"Nagy megtiszteltetés, hogy bekerülhettem az elnökségbe. A célom mindig is az volt, hogy a magyar tornát segítsem, egyelőre még a tornateremből, hiszen nem titkolt idei célom a tokiói olimpiai kvóta megszerzése az októberi világbajnokságon"

- nyilatkozta a szervezet évi rendes közgyűlése után az olimpiai, világ- és Európa-bajnok Berki.

    

Hozzátette, már mostantól próbál részt venni az elnökség munkájában, de a távolabbi jövőre is gondol, hiszen a visszavonulása után a szövetségben szeretne tevékenykedni.

    

Magyar Zoltán, a MATSZ elnöke úgy fogalmazott, nagyon boldog, amiért egy ilyen kiváló sportember az elnökségbe került.

    

"Úgy érzem, szükség van a fiatalításra, a meglátásaira, és biztosan lesz olyan téma, amelyben tanácsot kérünk tőle mint az ifjabb generáció tagjától" - mondta.


Hozzátette, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság is arra biztatja a nemzeti olimpiai bizottságokat és a sportági szakszövetségeket, hogy még aktív sportolók is kerüljenek be a testületek vezetésébe.

Címkék#torna

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!