Délmagyar logó

2019. 06. 27. csütörtök - László 20°C | 33°C Még több cikk.

Berta Róbertet nem érte váratlanul a döntés

Berta Róbert sejtette, hogy nem tartanak igényt a játékára. Mezei Richárd és Vladan Matics pedig úgy egyezett meg a Pick Szeged vezetésével, hogy ennek a bajnokságnak a végén már befejezi a játékot.
Mezei, Berta, Matics
Tegnapi lapszámunkban a Pick Szeged fiatalítási szándékának áldozatául esett játékosok nevét hoztuk nyilvánosságra. Most megszólaltattunk közülük hármat, hogyan fogadták a hírt. Berta Róbert úgy kapott szabad utat a távozásra, hogy a szerződésében foglalt plusz egy évre nem tart igényt a klub vezetése.

– Éppen hétfőn hívott fel Lele Ambrus ügyvezető elnök, hogy a jövőmről akar beszélni velem – kezdte a volt válogatott jobbszélső, majd így folytatta: – A tárgyaláson aztán kiderült, hogy 1993 után először a következő bajnokságban már nem szerepel a nevem keretben.
Hazudnék, ha azt mondanám, váratlanul ért a bejelentés. Valamilyen szinten éreztem, nem igazán férek bele az új klubvezetés elképzelésébe. Bennem nincs tüske, s talán még nagyobb erőfeszítéssel küzdök a csapat hátralévő mérkőzésein, hogy bizonyítsam, helyem lenne a Pick Szegedben.

Csupán egy nap telt el azóta, hogy megtudta, nem tartanak igényt a játékára, ezért egészen biztosan nincs még konkrét elképzelése, ajánlata Berta Róbertnek. De azért megkérdeztem tőle: mit tesz a jövőben, abbahagyja, vagy más klubban folytatja?
– Érzek még magamban annyi erőt, ambíciót, hogy folytassam a kézilabdát. Nem is vagyok annyira idős (31 éves – a szerk.), hogy a visszavonulás gondolatával foglalkozzak. Vannak ajánlataim is, de ahhoz, hogy konkretizáljuk a dolgot, ehhez ismét fel kell vennem a kapcsolatot. Azt elárulom, nem csupán hazai csapatban, hanem külföldiben is gondolkodom.

Ismert, hogy Vladan Matics már évek óta a Pick Szeged másodedzője is. Aktív kézilabdásként eddig elsősorban minden idegszálával a játékra koncentrált, de ha szükség volt a segítségre, a beugrásra, mindig készen volt erre is. Ezért aztán nem derült égből villámcsapásként érte az elnökség döntése.
– Már csak azért sem lepett meg, hogy a helyemre fiatal játékost képzelnek el, mert tavaly beszéltem Pistrui Lászlóval, akivel megegyeztem, hogy ezt a bajnokságot még végigjátszom. Majd pedig maradok a klubnál másodedzőnek. Nagyon bízom abban, hogy ez azóta nem változott meg – mondta a 105-szörös jugoszláv válogatott szélső.

Mezei Richárd sem lapunkból tudta meg tegnap azt, hogy a nevét nyilvánosságra hozták.
– Kezdem azzal, hogy már egy évvel ezelőtt is a vezetőség kérésére vállaltam ezt a bajnoki évet. Tehát hangsúlyozom, nem kerültem szabadlistára, nem lettem a fiatalítás áldozata, én döntöttem úgy, hogy a Pick Szeged színeiben befejezem a játékot. A sportbeli jövőmről konkrétumot még nem mondhatok. Foglalkozom a gondolattal, hogy egy kisebb csapatban levezessek, vagy valamilyen más sportágat válasszak, hogy ne szenvedjen csorbát az egészségem – mondta a Pick Szeged csapatkapitánya, aki egyben a városi sportigazgatóság vezetője.


Szurkolói busz

A Szegedi Szurkolók Egyesülete különbusz indítását tervezi pénteken a Dunaferr–Pick Szeged bajnoki rangadóra. Indulás a Szeged étterem elől a mérkőzés napján 15 órakor. Jelentkezni lehet Érdi Zsoltnál a 30/912-2957-es telefonon. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Érkezik az éllovas

A Bodrogi Bau-Vásárhelyi Kosársuli NB A csoportos férfi kosárlabdacsapata holnap 18 órakor a… Tovább olvasom