Délmagyar logó

2019. 02. 21. csütörtök - Eleonóra 0°C | 11°C Még több cikk.

Bizonyítani szeretne Gyökös Lajos

Tizenkét olyan felnőtt versenyzője van a Démász-Szegedi VE-nek, aki eséllyel pályázik arra, hogy az augusztusi Maty-éri síkvízi vb-n induljon, sőt ott első legyen. Világbajnokokat Szegednek! Ez a neve annak a kezdeményezésnek, amelyet a szegedi klub és a Délmagyarország, a Rádió 88 és a Szeged Városi Tv indított. Sorozatunkban a versenyzőket mutatjuk be.

Fotó: Karnok Csaba
Gyökös Lajos tavaly igazolt a Démász-Szegedi VE-be. Nagy reményekkel érkezett a klubba Paksról, ám 2005-ben adós maradt a kiemelkedő produkcióval. A kajakos nagyon készül arra, hogy a szegedi közönség előtt bizonyítson. Mégpedig az augusztusi Maty-éri világbajnokságon.
– A szegedi ergométeres országos bajnokság egyfajta képet adott az erőállapotomról, ám ennek csak akkor lesz értéke, ha ezt a jó fizikai állapotot kiválóan alakítjuk át a vízi munkára – nyilatkozta Gyökös. – Úgy érzem, jól állok, és ha ez így folytatódik tovább, akkor remek eredmény születhet a válogatón, majd a vb-n is.

És hogy mire is gondolt a sportoló? Nos, abban biztos, hogy ott lesz az olimpiai centrumban tartandó eseményen. Azt például egyértelműnek tartja, hogy a világbajnokság olyan alkalom lesz, amely kiváló lehetőséget biztosít majd a hazai közönség előtti tényleges bemutatkozásra. Mert bár a 2002-es szegedi Európa-bajnokságon is részt vett, de még paksi színekben.

– Akkor az ötszáz méteres négyesben kaptam helyet, és ezüstérmet szereztem, így ez volt az első nemzetközi eredményem, a komoly viadalok közül a legjobb produkció – emlékezett a négy évvel ezelőtti eseményre a szegedi kajakos.

Gyökös nem választ könnyű számot, sőt talán a legnépesebben próbálja majd kiharcolni a kvalifikációt.
– Az egyik egyesben igyekszem eljutni a vb-re, és ez valószínűleg az ezer méter lesz. Ez az a táv, amely nagyobb erőnlétet igényel, amelyben tudok érvényesülni, azaz: amiben jobb vagyok. Konkrétum azonban még nincs, így bármi változhat az elkövetkező időben – vélte az indulási esélyeiről a versenyző.

Az ellenfelekben nincs hiány, ugyanis elég népes az 1000 méter egyes mezőnye. Azonban Gyökös tesz is azért, hogy minden az ő elképzelése szerint alakuljon. Jelenleg is a dél-afrikai edzőtáborban dolgozik, és csak március végén érkezik haza.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Presztízsmeccset játszik a Szentes és a Szeged Beton VE

Az esélyek egyértelműen a vendégek mellett szólnak a szombati találkozón. Miért is lenne ez másként,… Tovább olvasom