Délmagyar logó

2019. 01. 23. szerda - Zelma, Rajmund -5°C | 2°C Még több cikk.

Biztató szegedi birkózójövő

Biztató hírek érkeznek a Szegedi VSE birkózószakosztályától. Úgy tűnik, hogy megoldódik a lelkes kis csapat kálváriája. Borbola Imre szakosztályelnök azonban egyelőre csak a bizakodásáról tudott beszámolni.
Nem telik el úgy hét, hogy ne számolnánk be a Szegedi VSE fiatal birkózóinak sikeréről. Pedig a szakosztály igencsak megjárta a poklot is, hiszen télen az egyesület kriminálisan rossz anyagi helyzete miatt szükségteremben készült a nagy versenyekre. Azonban a lelkes kis csapatot ez sem törte meg, hiszen a diákolimpiai aranyérmekkel bizonyították, hogy van bennük életerő, sportágszeretet, tehetség és szorgalom.

– Jelenleg a Szegedi VSE Kossuth Lajos sugárúti csarnokában edzünk. Nyáron ideális a körülmény, ugyanis nem kell fűteni. Nem akarom elkiabálni, ezért elégedjen meg annyival, az egyesület vezetői éppen most tájékoztattak arról, hogy megoldódni látszik az edzőhelyünk. Bízom abban, hogy ez meg is valósul. Rajtunk ugyanis ez nem múlik, ha dolgozni kell, vagy áldozatot kell hozni, mi azt is vállaljuk – mondta Borbola Imre szakosztályelnök.

Balogh János és Kiss Károly edző keze alatt közel hatvan birkózó formálódik, ismerkedik a sportággal. Számtalan tehetség bontogatja szárnyait, akik közül is kiemelkedik ifj. Borbola Imre, Katona Richárd, Mátrai Péter, Kahr Kristóf és Dollák László Sándor. A szakosztály legeredményesebb versenyzője a válogatott Szabó Czibolya Gábor, aki éppen a jövő héten indul a belgrádi Európa-bajnokságon.

Szabadfogásban az 50 kg-osok mezőnyében ő képviseli hazánkat. De a válogatott szövetségi kapitánya már közölte azt is, hogy a tehetséges szegedi birkózó számíthat a kínai világbajnokságon való indulásra is.

– Egyébként mi is készülünk egy nagy verseny megrendezésére, ugyanis az itt folyó figyelemreméltó utánpótlás-nevelést elismerve mi kaptuk meg az országos szövetségtől a diák korcsoport országos bajnokságának megrendezési jogát. Október 14-én legalább háromszáz indulóra, s legalább hét szegedi éremre – ebből négy a legfényesebb lehet – számítok. Sajnos a szponzorból van nálunk kevés, hiszen mindössze a Antarktisz, a Niagara 2003 KFT. és a Casanova étterem támogat bennünket anyagilag – tájékoztatott bennünket Borbola Imre.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újraszerveződik Szegeden a salakmotoros élet

A salakmotorversenyek mindig népszerűek voltak Csongrád megyében. A leglátogatottabb eseménynek… Tovább olvasom