Sport

2013.08.28. 12:38

BL: Bravó, Ádám! Köszönöm Elnök Úr!

Orbán Viktor nem sokkal a PAOK-Schalke meccs után a Facebookon gratulált Szalai Ádámnak két góljához, amelyekkel a BL csoportkörébe lőtte a német klubot.


Sérült csuklóval játszotta végig kedden Szalai Ádám, a Schalke 04 magyar labdarúgója a görög PAOK Szaloniki elleni mérkőzést, amelyen a csatár két góllal segítette csapatát győzelemhez, és ezáltal a csoportkörbe jutáshoz a Bajnokok Ligájában.

A Westdeutsche Allgemeine Zeitung (WAZ) szerdai beszámolója szerint Szalai Ádám jobb csuklójának úgynevezett sajkacsontja sérült meg. A sérülés az idegenben játszott találkozó előtti utolsó edzésen történt. Pontos diagnózist csak a németországi részletes vizsgálatok után lehet felállítani.

Remélhetőleg csupán rándulásról, és nem törésről van szó - mondta a lapnak Horst Heldt klubigazgató, aki szerint legrosszabb esetben műteni kell, és akkor a játékos nyolchetes pihenőre kényszerül.

Szalai hallani sem akar arról, hogy nem lép pályára szombaton a következő, Bayer Leverkusen elleni.

"Akkor is játszom, ha műteni kell. A kezem sérült meg, a pályán pedig a lábaimra van szükség" - mondta a 25 éves csatár a WAZ-nak.

A lap szerint Szalai erős fájdalmakkal küzdött a görögök ellen, de így is a mérkőzés hőse volt. A német együttes a hazai 1-1 után 3-2-re győzte le a PAOK-ot.

A magyar válogatott támadó kezdőként kapott lehetőséget és a 43. percben szerzett vezetést csapatának. Később a PAOK egyenlített, majd a Schalke újabb találatára is tudott válaszolni.

Szalai a 90. percben ismét eredményes volt, ezzel eldöntötte a meccset és a párharcot is.

Orbán Viktor is gratulált Szalainak

A miniszterelnök nem sokkal a meccs után a Facebookon gratulált Szalai Ádámnak két góljához, amelyekkel a BL csoportkörébe lőtte a Schalkét, a válogatott csatár pedig hajnali öt órakor válaszolt saját FB-oldalán.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!