Délmagyar logó

2019. 02. 16. szombat - Julianna, Lilla -2°C | 10°C Még több cikk.

BL-győztes a Ferroép-Szeged

A romániai Vajdahunyadon története első Bajnokok Ligája-sikerét ünnepelhette a Ferroép-Szeged férfi tekecsapata. A Tisza-partiak a fináléban a szlovák Podbrezovát verték 5,5:2,5-re.
Jó ismerősként üdvözölték egymást a romániai Vajdahunyad tekecsarnokában tegnap a Ferroép-Szeged és a szlovák Podbrezova játékosai. Az utóbbi időben sokszor találkozott tétmeccsen a két gárda. A statisztikák alapján a szegedieknek állt a zászló, de az elődöntőben mutatott játék alapján – a szlovákok remek produkcióval múlták felül a Zalaegerszeget, a Ferroépnek pedig nem okozott gondot a lengyel Leszno 8:0-s legyőzése – bármi elképzelhető volt a döntőben.

Szabad program

Magyar idő szerint 6.35: Kaszás Zoltán edző hangja hallatszik a Hotel Rusca harmadik emeletének folyosóján. „Ébresztő" – mondja a tréner a Ferroép-Szeged játékosainak, majd benyit mindegyik szobába. Már amelyikbe bír. A többség természetesen zárva tartja a bejáratot.

7.15: A csapat fegyelmezetten gyülekezik az étteremben. Érezhető a feszültség a tekések között, bár Bajnokok Ligája-döntő tekintetében rutinosabbak, mint ellenfelük. Amíg a Szeged másodszor játszhat a legrangosabb sorozat fináléjában, addig a Podbrezova először került oda. A svédasztalos reggeli után szabad programot kap mindenki, ám a délelőtt így is a sport szellemében telik el. A csapat ugyanis megtekinti a Zalaegerszeg bronzmeccsét a lengyel Leszno ellen. Sima 8:0 a magyaroknak, akik nem is tagadják: elégedettek az eredménnyel, a harmadik helyükkel.

11.30: a Ferroép ebédhez készülődik. A korábbi két nap tanulsága alapján mindenki már reggel leadta a rendelést a déli étkezést illetően. Haladni és emészteni kell. Jó profikhoz méltóan nem is tömik tele hasukat a ferroépesek: van, aki halat, más palacsintát eszik a csirke- vagy a helyi specialitás, a marhahúsos csorbaleves mellé. A hátralévő idő kártyázással, a szombati európai foci- és kézilabda-eredmények megbeszélésével telik.

13.15: Karsai Ferenc elnök csapatot hirdet. Ezek szerint az első három szegedi triót Fekete László, Kovács Gábor és Kiss Norbert alkotja. – Hatalmas lehetőség kapujában vagytok, arra kérek mindenkit, feleslegesen senki se kockáztasson, csak ha muszáj, illetve ha az eredmény úgy kívánja – mondja az eligazításon a szakember.

13.30: a csapat elindul a meccs helyszínére.

Hatalmas csata

14.25: a szerepét kissé túljátszó helyi vezetőbíró beszólítja a két döntős csapatot. Először a szlovákokat mutatja be, majd a magyarokat. A zalaiak velünk vannak – jegyezhetjük meg, ugyanis a ZTK szurkolói hangos biztatással buzdítják a bajnoki rivális játékosait.

14.30: megkezdődik a döntő. Fekete László már az első dobástól kezdve nyomja ellenfelét, meg sem látszik rajta, hogy fájna a dereka. Még szerencse! Alaposan megveri a szlovák Tomkát, aki lehet, örökre elátkozza, hogy Feketét sorolták mellé. A végén 639 fa áll Fekete neve mellett – egy pont megvan. A másikat Kiss szerzi. De még hogy! Foltin húsz fával és a szettpontok területén már 2–0-ra vezet ellene, azonban innen talpra áll, egyenlít, és négy fával nyer. A két tekés utolsó dobásai időtúllépés miatt már érvénytelenek. – Láttam, hogy hogyan halad az óra, de nem akartam elmenni. Inkább fussak ki az időből, de akkor ő is biztos kifut – mondja Kiss. Kovács Gábor csak két fával kap ki Pestától, látszik a szegedin, hogy nagyon megviselte a kudarc. Ám a Ferroép 2–1-re vezet!

Siker először

15.35: Jönnek az újabb párok – no meg a számolgatás. Kiderül, a szettpontok tekintetében a Szeged 7,5:4,5-re vezet. Még egy embernek nyerni kell, plusz vigyázni erre az előnyre. Zapletán Zsombor kétszer is elhúz húsz fával, aztán Csalics egyenlít. A végén teljes a döntetlen (2–2 a szettarány, 571–571 a pontok száma), de fél ponttal több van a Ferroép neve mellett. Kakuk Levente aktívan használja ki a szüneteket, hiszen meghúzódott vállát többször is masszírozni kell. A végén kikap húsz fával, de a négyszer harminc dobásból két szettet megnyer. Karsai Lászlónak nagyon fekszik a pálya. Jovetics meg sem tudja szorítani, azaz megvan az újabb pont, megvan a győzelem!

– A meccs előtt kérték tőlem a magyar Himnusz CD-jét a szervezők. Valamit sejthettek – nyilatkozta cinkos mosollyal az arcán Kaszás Zoltán. A Bajnokok Ligája történetében új név került a plakettre: a Ferroép-Szegedé!

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Joób Márton az egyesre figyel

Tizenkét olyan felnőtt versenyzője van a Démász-Szegedi VE-nek, aki eséllyel pályázik arra, hogy az… Tovább olvasom