Délmagyar logó

2019. 01. 16. szerda - Gusztáv -1°C | 8°C Még több cikk.

Bódi Attila Erdély és Vásárhely között

A sportbarátok megszokhatták, hogy a sportoldalon sorozatokat olvashatnak. Most egy újjal jelentkezünk „Hová tűnt?" címmel, amelyben olyan embereket szólaltatunk meg, akik egy kicsit eltűntek szem elől, nem edzősködnek, nem sportolnak, vagy esetleg keveset hallunk róluk. Az első részben az egykori NB I-es futsaledzővel, Bódi Attilával beszélgetünk.
Bódi Attila aktív labdarúgóként előbb Vásárhelyen (a Békés megyei Medgyesegyházán született), majd Makón ért el sikereket. Edzőként a futsalban lett ismert, előbb a HKFC-Szuperinfo, majd a szegedi Első Beton mestereként. Volt a magyar strandfoci-válogatott kapitánya is. Utoljára nyáron, a futball-vb alatt beszéltünk Bódi Attilával, akkor mint lapunk kommentátora nyilatkozott. Tegnap Erdélyben, Sepsiszentgyörgyön értük el.

– Kettős életet élek. Két éve indítottam el egy vállalkozást, hirdetőújságot adok ki Erdélyben. Egy hetet otthon, egy hetet itt töltök. Az első időszakban a helyi NB I-es futsalcsapat edzője is voltam. Sajnos a trénerkedés abbamaradt, pedig nagyon hiányzik, így maradt a vállalkozás.

Jelenleg három másodosztályú futsalcsapat működik a megyében. Évekkel ezelőtt NB I-es csapatokat adott Csongrád megye, pezsgő élet zajlott, első osztályú meccsekkel.

– Két oka van, hogy nincs NB I-es gárda jelenleg. Anyagi és szakmai. A mai gazdasági helyzetben nehéz támogatókat találni, és már az NB II- ben való versenyzés is komoly anyagi terhet ró a csapatokra.

Nemcsak a futsal, hanem a megyei nagypályás futball sincs a csúcson. Sokan keresik az okokat, a választ arra, hogy miért beteg Csongrád megye futballja.

– Szegeden a labdarúgás szisztematikus kivégzésével tetszhalott állapotba került a foci, és ez a futsalra is hatással van. Az utánpótlásképzés az egész megyében siralmas, ráadásul a Makó kivételével nincs minta a gyerekek előtt, hiszen az NB III nem jelenthet vonzerőt. Visszatérve szeretett sportágamhoz, a futsalhoz: az edzők tiltják ezt a játékot, mert megsérülhetnek a játékosok. Harminc-negyven éve minden gyerek a téren rúgta a labdát reggeltől estig. Ott tanultak meg igazán a fiatalok focizni. Egyetlen egyesületnél sem mondták, hogy nem mehetsz a térre futballozni, mert megsérülsz. Sajnos az edzőink nagy része rosszul gondolkodik, éppen ezért nehéz a futsal bázisát szélesíteni.

Aki ismeri Bódi Attilát, az tudja, hogy nehezen képes meglenni a nagypályás vagy a kispályás változat nélkül. Mindig is „viszketett" a tenyere, mert a munka, a futball, a futsal a mindene.

– Mindenképpen szeretnék visszatérni a labdarúgásba, annak bármely területére. Bevallom, engem a futball komplexen érdekel: nagypályával, futsallal, strandfocival együtt. Vannak elképzeléseim, csak a hátteret kellene megtalálni, de tudom, hogy ez nem könnyű. Meccsekre rendszeresen járok, Győrött, Berettyóújfaluban és Szegeden is megnéztem a futsalbajnokikat. Ráadásul itt az Arany Ászok-Cora Kék Mókus-kupa, amely az egyik kedvenc kikapcsolódásom, így ott akár találkozhatunk is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kovács László már látja az utódját

Az MKB Bank és a Magyar Kajak-kenu Szövetség jóvoltából az év legjobb kajakosait, kenusait és szakembereit jutalmazták a 2010-ben elért eredmények alapján. Tovább olvasom