Délmagyar logó

2019. 05. 20. hétfő - Bernát, Felícia Még több cikk.

Bodonyi András Dél-Afrikában készül a szegedi kajak-kenu vb-re

Dél-Afrikában, a magyar válogatott központi meleg vízi edzőtáborában gyűjti az erőt és készül az olimpiai kvalifikációs világbajnokságra az NKM Szeged kenusa, Bodonyi András (24), aki az egyes mellett párosban is kipróbálja magát.
Három olimpiai kvóta. Mindössze ennyi hely kiadó a szegedi kvalifikációs világbajnokságon (augusztus 21–25.) a kenus mezőnyben. A szegedi csoport a teljes szakági válogatottal, a szegedi Vécsi Viktor edző vezetésével Dél-Afrikában táborozik és dolgozik azért, hogy ezt a három helyet az NKM Szeged versenyzői szerezzék meg. Ezt a három kvótát két számban lehet majd elérni: C1 és C2 1000 méteren.

– Fokozatosan, napról napra javul a teljesítményünk, így egyre jobb az edzés minősége is – mondta Bodonyi András, az NKM Szeged kenusa a hazai szövetség Dél-Afrikában készült videójában. – Az elején a technikára figyeltünk oda, de már az intenzitás is fokozódott. Az még nem dőlt el, hogy ki kivel indul párosban a válogatókon. Teljesen nyitott vagyok erre a számra is, és minden attól függ, kivel tudok majd összhangba kerülni. Jobbos kenus vagyok, míg az edzőtáborban két balos társam van velünk, közülük Korisánszky Dáviddal már kipróbáltuk a párost tavaly a magyar bajnokság után, és nagyon tetszetős volt, jól működött. Talán ő az, aki a gondolataimban a legelőrébb van ebben a tekintetben a mezőnyben.
Bodonyi András két számban próbál kvótát szerezni. Fotó: Karnok Csaba
Bodonyi András két számban próbál kvótát szerezni. Fotó: Karnok Csaba
Mint szegedi versenyző, Bodonyi András is tudja, mennyit jelenthet majd a szegedi rendezésű vb-n hazai pályán, a Maty-éren versenyezni.

– Négy évet készülhettem már a Maty-éren, megszoktam a pályát, szeretem, és alig várom, hogy a közönség megtöltse a lelátókat – nyilatkozta Bodonyi. – Fantasztikus lesz a hangulat, már most beleborzongok, ha belegondolok, mi is várhat majd ott ránk. A 2018-as világbajnoki futamot visszanézve voltak hibák, például a rajtban vesztettem néhány másodpercet, amellyel meglett volna a negyedik, idén már kvótát érő hely. Technikában és erőben is tudok még fejlődni, de úgy érzem, jó úton haladok, legalábbis az előző évek hasonló időszakához képest.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A gól volt a védjegye a csatárnak: 30 évvel ezelőtt hunyt el a legendás szegedi labdarúgó, Hajós Imre

A gól volt a védjegye a csatárnak: 30 évvel ezelőtt hunyt el a legendás szegedi labdarúgó, Hajós Imre

Éppen harminc évvel ezelőtt, 1989. április 4-én hunyt el minden idők egyik legjobb szegedi… Tovább olvasom