Délmagyar logó

2018. 12. 10. hétfő - Judit 2°C | 8°C Még több cikk.

Bodrogi Bau-Vásárhelyi Kosársuli: egy nehéz nap éjszakája

Drámai csatában, hosszabbítást követően maradt alul a MAFC vendégeként a Bodrogi Bau-Vásárhelyi Kosársuli csapata a férfi bajnokság alsóházi rangadóján. A találkozó elvesztése sokba kerülhet a vásárhelyieknek.
A „sportban nincs ha" jelmondat igazát szem előtt tartva talán kár azon elmélkedni, mekkora értékkel bírt volna a sereghajtó Kosársuli számára, ha a rendes játékidő utolsó másodpercében, 92–92-nél Eric Freeman a duplája után megítélt büntetőt is bedobja. A helyzet azonban ennél jóval bonyolultabb, és a vásárhelyi klubvezetők szerint a Budapesten elszenvedett vereség hatása túlmutat egy hétköznapi botláson.

– A lefújás után végtelen elkeseredettség lett úrrá a csapaton, nehéz szavakba önteni, hogy mit éreztünk – mondta dr. Elek András, a Kosársuli elnöke. – A sorsolásunk ismeretében pokolian nehéz dolgunk lesz a bajnokság hátralévő részében, az ugyanis egyértelműnek tűnik, hogy csak annak a csapatnak van reális esélye a bennmaradásra, amely az alapszakaszban legalább nyolc-kilenc meccset nyer. Ettől jelenleg nagyon messze vagyunk, és egyre inkább fogy a nyerhető mérkőzések száma.

A klubelnök egyet aludva a történtekre már a találkozó pozitívumait is kiemelte.

– Kevés minőségi játékossal nehéz tartalmas edzésmunkát végezni, de ismét bebizonyítottuk, hogy érünk valamit – folytatta dr. Elek. – Amíg az előző szezon során idegenben számolatlanul kaptuk a nagyobbnál nagyobb pofonokat, idén sokkal szorosabb meccseket játsszunk. Tanulság, hogy jól és eredményesen, de nem elég okosan támadunk, ráadásul hiába dobunk sok pontot, ha az egyéni védekezésbeli hibák miatt sokat is kapunk. A társaság a MAFC ellen is többször vert helyzetből állt talpra, és egy pillanatig sem adta fel a reményt. Remélem, hogy ez a tartás kellő önbizalmat ad a fiúknak a hétvégi, soproni bajnoki előtt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Freeman kezében volt a meccslabda

Alsóházi rangadó volt a javából: a sereghajtó vizitált az utolsó előtti otthonában. Futballban hat-,… Tovább olvasom